On.net WADSL интернет

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Почнале и да крадат...маму им ебем лоповска...
хммм, ај баш ќе видам кога ќе си одам од работа, имав околу 950 мега кога проверив последен пат, сега би требало максимум 1гига да имам.
а колку шо имам приметено, бројачот им се рефрешира на одредено време, не е како на вифито шо беше инстантно, па да не сте се збуниле од тоа?
бај д веј, сега брзината ми е подобрена, и пингот почесто се стабилизира, ама има нов проблем, сега буквално снемува интернет, ме дисконектира не реагира при конектирање не ми дава ип адреса, или тоа серверот за проверка на јузернејм и пасворд уопште не реагира. у сабота вечерта околу 01:00 па до недела до околу 11:00 уопште немаше интернет, а до синоќа се случуваше истото само со помали прекини, а околу 1-2 саат пак се случи истото, и го немаше до сабајле до 8.
од нова година наваму,не сум забележал 24саата нон стоп да е добар интернетот, обавезно нешто се случува :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Користам WADSL од Он-Нет и да ви кажам право презадоволен сум. Секогаш се конектира, без разлика на времето (некој вика ако има магла или врнежи се намалува брзината или не се конектира). Никогаш не паднал до сега на сред работа, или пак заглавил и треба да се ресетира. Единствено можат да го поевтинат (сега е 1280 со се ддв). А за крадење... Не сум забележал дека ме крадат, но и да е така што ке направиш со +-40 МB? Ке биди некој во ќар? За Wi-Fi не сум користел и неможам да коментирам.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Dzish напиша:
Користам WADSL од Он-Нет и да ви кажам право презадоволен сум. Секогаш се конектира, без разлика на времето (некој вика ако има магла или врнежи се намалува брзината или не се конектира). Никогаш не паднал до сега на сред работа, или пак заглавил и треба да се ресетира. Единствено можат да го поевтинат (сега е 1280 со се ддв). А за крадење... Не сум забележал дека ме крадат, но и да е така што ке направиш со +-40 МB? Ке биди некој во ќар? За Wi-Fi не сум користел и неможам да коментирам.
за ова погоре има 4 варијанти:
1. вработен во офф.нет
2. сречко
3. спаѓа во категорија на луѓе шо дефиниција за добар интернет им е "да работи мсн"
4. не си во скопје

а проверив лимитот, не сум украден сега за сега.
во моментофф:

Ping statistics for 209.85.129.104:
Packets: Sent = 79, Received = 77, Lost = 2 (2% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 109ms, Maximum = 240ms, Average = 178ms
(полека стигаат до пола од тоа шо го гарантираат во договорот :) )

едит: пу пу,тоа погоре у заградите не важи
еве нов тест:

Ping statistics for 209.85.129.99:
Packets: Sent = 181, Received = 180, Lost = 1 (0% loss),
Minimum = 282ms, Maximum = 603ms, Average = 486ms
:toe:

едит #2: офф.нет се префрлија на српски телеком, барем линкот шо јас го имам.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Josif напиша:
едит #2: офф.нет се префрлија на српски телеком, барем линкот шо јас го имам.
Може проблемите се уствари поради тоа што се префрлија преку Српскиот Телеком...претходно немаа проблеми на почетокот кога ставив интернет од кај нив...А претходно од каде им беше линкот?

Дај ако не ќе пуштиме на petitiononline.com една петиција за да се вратат на стариот линк(кој и да им бил) па да имаме интернет како луѓе...

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Може проблемите се уствари поради тоа што се префрлија преку Српскиот Телеком...претходно немаа проблеми на почетокот кога ставив интернет од кај нив...А претходно од каде им беше линкот?

Дај ако не ќе пуштиме на petitiononline.com една петиција за да се вратат на стариот линк(кој и да им бил) па да имаме интернет како луѓе...
пред нова година кога ми беше добар офф.нетот беа на српски телеком, сега колку шо можам да видам од тука, ме заебава линкот до офф.нет. пробај tracert www.yahoo.com на пример, ќе видиш низ каде ти оди линкот и ќе видиш колку трае секој скок низ линкот до јаху. мене сега проблем ми прават ~300-те милисекунди до secure.on.net.mk:
Ping statistics for 217.16.68.135: <-- secure.on.net.mk
Packets: Sent = 707, Received = 702, Lost = 5 (0% loss),
Minimum = 39ms, Maximum = 707ms, Average = 308ms

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Josif напиша:
пред нова година кога ми беше добар офф.нетот беа на српски телеком, сега колку шо можам да видам од тука, ме заебава линкот до офф.нет. пробај tracert www.yahoo.com на пример, ќе видиш низ каде ти оди линкот и ќе видиш колку трае секој скок низ линкот до јаху. мене сега проблем ми прават ~300-те милисекунди до secure.on.net.mk:
Ping statistics for 217.16.68.135: <-- secure.on.net.mk
Packets: Sent = 707, Received = 702, Lost = 5 (0% loss),
Minimum = 39ms, Maximum = 707ms, Average = 308ms
Како го правиш тоа трацерт?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А треба да ставам:
-d
-h
-j
-w

или директно?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Go2bed напиша:
трн, да не го пишуваш погрешно

tracert yahoo.com - вака правиш :uvo:
Не бе брат, на 4ти хоп трето резолвирање ми дава * што значи линкувањето на Српскиот телеком со останатите сервери преку кои иде трасата има заеб некој...и после тој хоп полека расте латенцијата...не дај боже да им рикне telia како прошлиот пат на Данците...ќе го ебат ежот балканскиве провајдери...И после мт.нет бил монопол...епа со вакви корисници и му личи да биде...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.463
Поени од реакции
18.469
Неверуван дека е до линкот на Онет, во Прилеп е добра брзината!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
teneke напиша:
Неверуван дека е до линкот на Онет, во Прилеп е добра брзината!
Ете драги посматрачи, сепак од дрво поубаво можеш да видиш во војводина врне дожд или Лесковац е у дим поради роштилијадата :) :)

:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom