- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 121
- Поени од реакции
- 0
знам дека сум досаден шо нон стоп ставам слики, ама мораше да го покажам новиот рекордAcid напиша:Некако монотоно стана ова со мерењето. Цела тема се преплави со сликички од актуелната брзина. Нормално дека брзината варира кај секој провајдер. За неа тешко може да се гарантира, па затоа ја нема таа „гаранцијата” во ниту еден договор. Велам тешко - затоа што луѓето често знаат да бидат во заблуда за она што го добиваат.
во мојот договор пишува, буквално:
1. Интернет пристап со брзина 128/512 Kbps / Трансфер на податоци до 10 GB месечно
(тоа ДО го НЕМА во мојот договор, се чудеа и во офф.нет зошто го нема, ама го НЕМА)
ако веќе имам фатено некој вирус/спајвер или слично, тој работи само попладне и навечерБрзината зависи од оптовареноста на базната станица и капацитетот на серверот од кој што ги преземате фајловите (вршите тестирање). Дури и ако е се во ред со овие 2 работи, имајте на ум дека од странски сервери секогаш се добиваат послаби резултати. Друга битна работа: спајвери/спам ботови. Не е ништо срамно и страшно. Ми се случило 100 пати да фатам некој „штетник” кој ми го успорува интернетот и покрај сите инсталирани програми за заштита.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
заедно со тестовите од предходниот пост, направив и тест на speedtest.on.net.mk, таму покажа 32кбпс.Нормално, не се ориентирајте според брзината која ја добивате симнувајќи од торенти/limewire/p2p програми. Ориентирајте се според http://speedtest.on.net.mk и http://speedtest.net/ (кликнете ја жолтата пирамида).
Да не напоменувам дека секогаш треба да ги паузирате програмите за даунлоад кога вршите мерење....
и обавезно е паузирано/изгасено се шо може да даунлоадира.
резултат над 400 и стабилен пинг од 60-70мс добивам само во 8 сабајле, пред да одам на работа, а за техничка, ептен слободно се обратувамАко добиете резултат од 400 - 500kbps, тогаш значи дека не би требало да има никаков проблем. Ако одите под 400, слободно обратете се у техничка
И да, ЛАТЕНЦИЈА (PING) НЕ СЕ МЕРИ НА WOW и CS, туку со ping www.google.com.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)