On.net WADSL интернет

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
почнавме еден муабет за крадење од лимитот.
сега приметив дека се рефреширала бројката, и имам потрошено 3421.78.
претходиниот пат кога проверив имав нешто под 1 гига, и пуштив даунлоад. ду метарот измери 1.45 гига. од некаде изникна уште 1 гига потрошено.
ај баш ќе мерам и за до наредниот рефреш.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Josif напиша:
претходиниот пат кога проверив имав нешто под 1 гига, и пуштив даунлоад. ду метарот измери 1.45 гига. од некаде изникна уште 1 гига потрошено.

изгледа овие од ОННЕТ те мразат...:toe::toe:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Go2bed напиша:
изгледа овие од ОННЕТ те мразат...:toe::toe:
:pos2: бог да чува, се е можно

туку знам некој беше спомнал дека има приметено дека и нему му украдено од лимитот, па затоа пишав

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај видете што е првиот пост од темава.:helou:

Член од
18 февруари 2005
Мислења
95
Поени од реакции
1
Josif напиша:
Денес едно другарче ми се пожали за истата работа со тоа што тој 3 дена немал интернет воопшто, следниот пат кога му ги пуштиле вентилите сватил дека нема вода веќе т.е. дека upload-ирал 4GB а download-ирал 6GB :)))

Член од
28 февруари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
WADSL канопи поднесување

Барав во Google за канопи конфигурирање но не можев ништо да најдам...

Дали некој знае како се конфигурира канопито (преку ип адреса или друго)?

Знам дека има некакви опции, памтам од дечките што го поставија WADSL-от, но дали некој има повеќе информации?

Фала.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
jeton напиша:
Барав во Google за канопи конфигурирање но не можев ништо да најдам...

Дали некој знае како се конфигурира канопито (преку ип адреса или друго)?

Знам дека има некакви опции, памтам од дечките што го поставија WADSL-от, но дали некој има повеќе информации?

Фала.
Жалам ама сам неможеш да го подесуваш. Можно е, ама заклучени се подесувањата од Оннет заради нивна и заради твоја безбедност.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
ШО ПИЕ КАФАНА??? ЈАС ЧАСТАМ, ИМАМ НОВ РЕКОРД !!!!!

Ping statistics for 64.233.183.99:
Packets: Sent = 312, Received = 301, Lost = 11 (3% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 354ms, Maximum = 851ms, Average = 480ms

не знам дали да плачам, дали да се смеам:uvo:

edit: се надминав себеси...
за да не ставам многу слики, еве линк:
http://www.speedtest.net/result/92712755.png
помислив да не е до лондон серверот нешто, па тестирав и на минхен:
http://www.speedtest.net/result/92713991.png

ќе го цитирам принц: Кога ви треба интернет, НЕМА!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.515
Некако монотоно стана ова со мерењето. Цела тема се преплави со сликички од актуелната брзина. Нормално дека брзината варира кај секој провајдер. За неа тешко може да се гарантира, па затоа ја нема таа „гаранцијата” во ниту еден договор. Велам тешко - затоа што луѓето често знаат да бидат во заблуда за она што го добиваат.

Брзината зависи од оптовареноста на базната станица и капацитетот на серверот од кој што ги преземате фајловите (вршите тестирање). Дури и ако е се во ред со овие 2 работи, имајте на ум дека од странски сервери секогаш се добиваат послаби резултати. Друга битна работа: спајвери/спам ботови. Не е ништо срамно и страшно. Ми се случило 100 пати да фатам некој „штетник” кој ми го успорува интернетот и покрај сите инсталирани програми за заштита.

Нормално, не се ориентирајте според брзината која ја добивате симнувајќи од торенти/limewire/p2p програми. Ориентирајте се според http://speedtest.on.net.mk и http://speedtest.net/ (кликнете ја жолтата пирамида).

Да не напоменувам дека секогаш треба да ги паузирате програмите за даунлоад кога вршите мерење....

Ако добиете резултат од 400 - 500kbps, тогаш значи дека не би требало да има никаков проблем. Ако одите под 400, слободно обратете се у техничка :)

И да, ЛАТЕНЦИЈА (PING) НЕ СЕ МЕРИ НА WOW и CS, туку со ping www.google.com.

Ако google ти враќа реплај до 150ms, а серверот за игра повеќе - тогаш дефинитивно е до серверот, а не до провајдерот.

И кога веќе запнавте :)

Како што реков, ping-от е малку лош затоа што сум на Карпош и плус поврзан сум WiFi дома (што додава плус некоја ms). Ама па латенцијата никогаш не ми пречела да имам добар download, така да - стрпливо ќе чекам додека си ги средат проблемите :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Некој да ми каже дали е некако можно да се договориш со тие од Он нет за WADSL ама за пократок договор,а не на 2 год?Знам дека не им е во понуда ама не ми се потпишува на 2 год.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.515
Може на 1 година, ама цената е 2090+ддв. Бар така знам...
Значи, за 1000 денари поскапо ќе ти биде.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Многу скапо е тоа нема шанси.Проблемот е што сакав да ставам кабелски и ми викаат дека кај мене у зграда во моментов не можат технички да го изведат поставувањето кутија.И ми викаат дека може да поминат неколку месеци дур стават.А во петок ми стекува пробниот АДСЛ и нема да го продожам заради лилитот.Вифи не фаќа кај мене а и онака не го бива така да немам многу опции.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
mene u posledno vreme... sabajle nakaj 5- 6 saat koa se konektiram.. mi vika deka mi e gresen pasvordot ili userot... i posle edno 50 avtomatski obidi... ke uspee da se konektira...
znae nekoj sto bi mozelo da bide ?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.948
Поени од реакции
50.862
KoNtEjNeR напиша:
mene u posledno vreme... sabajle nakaj 5- 6 saat koa se konektiram.. mi vika deka mi e gresen pasvordot ili userot... i posle edno 50 avtomatski obidi... ke uspee da se konektira...
znae nekoj sto bi mozelo da bide ?
I mene isto!! ama denes e prvi ileta ko ludo i mnogu mi e kjef sto e taka :zlo: masta ke mu ja izvadam

Kajgana Shop

На врв Bottom