On.net WADSL интернет

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
TpH_Bo_OkO напиша:
Не бе брат, на 4ти хоп трето резолвирање ми дава * што значи линкувањето на Српскиот телеком со останатите сервери преку кои иде трасата има заеб некој...и после тој хоп полека расте латенцијата...не дај боже да им рикне telia како прошлиот пат на Данците...ќе го ебат ежот балканскиве провајдери...И после мт.нет бил монопол...епа со вакви корисници и му личи да биде...
изгледа....надвор е проблемот.....после српскиот линк.......:toe::toe:

Член од
21 мај 2006
Мислења
51
Поени од реакции
1
Јас сум на WADSL веќе 4 месеци, и секогаш, СЕКОГАШ кога ја мерам брзината на speedtest.net, testmy.net и сл. (без пуштен download во позадина) не ми покажало помалце од 470kbps и моите другари што имаат WADSL го зборат истото. Тоа дека не чини WADSL, сега за сега неможам да верувам.

Пропаганда! :blabla:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
колку милисекунди ви јавува на првиот скок? тоа * не значи дека има нешто заебано :) може тој сервер да не пушта ping reply.
проблемот е во првиот скок кај мене, ми јави 310 милисекунди а треба да биде под ~20милисекунди, тоа е локалната врска меѓу моето канопи и првиот рутер/сервер шо го среќава до офф.нет. според тоа јас шо можам да го видам, во моментоф е загушена локалната мрежа, не надворешниот линк.
за тој од прилеп шо беше: ај ако не ти е тешко, напрај еден tracert и ти и напиши ги следните 2-3 адреси шо ќе ги видиш под адресата (нешто).on.net.mk

Класичен напиша:
Јас сум на WADSL веќе 4 месеци, и секогаш, СЕКОГАШ кога ја мерам брзината на speedtest.net, testmy.net и сл. (без пуштен download во позадина) не ми покажало помалце од 470kbps и моите другари што имаат WADSL го зборат истото. Тоа дека не чини WADSL, сега за сега неможам да верувам.

Пропаганда! :blabla:
у скопје си? ако си на која базна си?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Josif напиша:
тоа * не значи дека има нешто заебано :) може тој сервер да не пушта ping reply.
Не бе бачко, тоа значи дека тој сервер е изгубен у свемир....

Исто како да застанеш некој чоек на улица и го прашуваш „Абе, каде е автобуската?“ а он ти вика „поима неам бачко“....

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
јосиф и јас сум во скопје...до денес не сум имал никогаш ваков проблем...до српскиот линк е ТОП, после тоа се зголемува пингот...така да не е до ОННЕТ него надвор е проблемот....

јас и денес имам топ брзина..само што зголемен е пингот.....до 250мс

Член од
21 мај 2006
Мислења
51
Поени од реакции
1
Josif напиша:
колку милисекунди ви јавува на првиот скок? тоа * не значи дека има нешто заебано :) може тој сервер да не пушта ping reply.
проблемот е во првиот скок кај мене, ми јави 310 милисекунди а треба да биде под ~20милисекунди, тоа е локалната врска меѓу моето канопи и првиот рутер/сервер шо го среќава до офф.нет. според тоа јас шо можам да го видам, во моментоф е загушена локалната мрежа, не надворешниот линк.
за тој од прилеп шо беше: ај ако не ти е тешко, напрај еден tracert и ти и напиши ги следните 2-3 адреси шо ќе ги видиш под адресата (нешто).on.net.mk

у скопје си? ако си на која базна си?

Појма неам, живеам во железара.... :toe:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Не бе бачко, тоа значи дека тој сервер е изгубен у свемир....

Исто како да застанеш некој чоек на улица и го прашуваш „Абе, каде е автобуската?“ а он ти вика „поима неам бачко“....
:nenene:However, some routers do not return Time Exceeded messages for packets with expired TTL values and are invisible to the tracert command. In this case, a row of asterisks (*) is displayed for that hop. <-- од microsoft

Класичен напиша:
Појма неам, живеам во железара....
^ сречко!

Go2bed напиша:
јосиф и јас сум во скопје...до денес не сум имал никогаш ваков проблем...до српскиот линк е ТОП, после тоа се зголемува пингот...така да не е до ОННЕТ него надвор е проблемот....
јас и денес имам топ брзина..само што зголемен е пингот.....до 250мс
малку се подоправи, ама пак многу ми варира линкот до офф.нет, а гледам дека и после 212.200.232.58(TELEKOM SRBIJA) не е сјајно, следната адреса на трејс на јаху е 64.213.76.81 а таа е у америка, така да би требало да има некакво каснење.

ако ви е досадно, може да пробате pingpath www.yahoo.com :)
малку повеќе се чека, ама дава подетални податоци

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Josif напиша:
:nenene:However, some routers do not return Time Exceeded messages for packets with expired TTL values and are invisible to the tracert command. In this case, a row of asterisks (*) is displayed for that hop. <-- од microsoft
Јес дер ис д енср бат дер ис ноу експлнејшн УАЈ...WHY???

:)

А јас ти кажав УАЈ :)

П.С. Мајкрософт сакс! :)

P

Princ

Гостин
Врска немате сите до еден. Едниот не знаеш што е tracert и како се користи а за хопови расправа, другиот знае tracert ама не знае да ги објасни резултатите.... Се` отишло по ѓаволите.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Princ напиша:
Врска немате сите до еден. Едниот не знаеш што е tracert и како се користи а за хопови расправа, другиот знае tracert ама не знае да ги објасни резултатите.... Се` отишло по ѓаволите.
Просветли не оооо ти интернет гуру мастер АјТи технишн тиорист енд рилајабл сорс фор нетворкинг енд рутинг...:tapp:

P

Princ

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Просветли не оооо ти интернет гуру мастер АјТи технишн тиорист енд рилајабл сорс фор нетворкинг енд рутинг...:tapp:
Ниту работам во но.нет, ниту во просветно дело и по занимање не сум просветител. Ама ај ќе ви помогнам: 3099999. Тоа е магичниот број, бројот на ѓаволот лично. Давете ги, нека ви објаснуваат што е traceroute, што е хоп, зошто на вториот хоп немаш одговор а на третиот имаш,и такви слични заебанции. Нели имаме 24/7 поддршка, дај нека поддржат малку.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Значи ли тоа дека секогаш кога имаш идиотски прашања им вртиш на офф.нет за помош?

P

Princ

Гостин
Воглавном, секогаш кога имам проблем (немој идиотски, срамота за тебе бидејќи ти си тој што не знаеше што е tracert, божем...) се јавувам и ги испрашувам. Три причини зошто го правам тоа:

1. За да не настане глупа дискусија од 15 поста на форум за traceroute. Едниот не знае што е тоа, другиот му објаснува, па овој го прави тоа што овој му го објаснил ама има забелешки. Тој што му ја кажал командата не се согласува со забелешките на неукиот.... бљак.
2. Ниту еден член на форумов не може да ми одговори точно зошто има загуби на четвртиот хоп. Можете само да претпоставувате и шпекулирате.
3. Имам право бе на тоа. Нивна обврска е тоа. Башка што е интересно да им досаѓаш кога кутрите цели незадоволни се од работата и другите ангажмани пред и после работното време :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
И? Како функционира tracert? Сеуште не си не просветлил...:smir:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од