На која базна станица е завртенa антената во Прилеп ?Ne znam so pravite ili kakov vi e internetot na On.Net ... za razlika od kaj vas ... kaj mene internetot od On.net Wadsl e Dosta Stabilen i DObar .... Down 1 megabit, Uplaod od 128Kb/s. Pajga Epten retko ... mesecno mozi da se reci deka ke padni 2-3 pati .. Ova Vi GO Kazuvam Vo Prilep .. a za drugite Gradovi ne znam ....
Мрежната картичка ти е тиња.imam eden problem,
korisnik sum na wireles internet od on net,
i koga go priklucam adapterot od antenata vo struja,ne mi se podignuva windows-ot XP,
pa posle go iskluciv adapterot od struja,ja disablirav mreznata karticka,go prikluciv adapterot vo struja,ja enable-irav mreznata,i koga na monitorot mi se pojavi "enabled",pak mi se blokira kompjuterot...
sto da pravam sega?
mu se slucilo nekomu istoto?
Da,mreznata bese postavena na: "Obtain an IP address automatically", .Мрежната картичка ти е тиња.
Најверојатно ти е поставена на "Obtain an IP address automatically", па додека не ја добие IP адресата не му дозволува на Windows-от целосно да се покрене. А затоа што нема ни да добие IP адреса додека не се конектира, нема ни да му дозволи на Windows-от да се покрене.
Решението е лесно:
Отвори Network Connections > Properties на Local Area Connection (мрежната карта) > двоклик на Internet Protocol TCP/IP > Избери "Use the following IP address" и нанеси ги следниве подесувања:
IP Address: 192.168.1.130
Subnet: 255.255.255.0
Default gateway: остави празно
Стисни ОК, сочувај ги подесувањата, рестартирај го компјутерот (со уклучена антена), закачи се на форумов и кажи ми дали ти кочело.
Поставувањето на оваа (или било која друга) IP адреса нема да има никакво суштинско влијание на конекцијата, ама ќе ја залаже мрежната карта за да не бара IP адреса на подигање на Windows-от...
Format тогаш, стварно немам друга идејаDa,mreznata bese postavena na: "Obtain an IP address automatically", .
Go napraviv toa sto mi go kaza,
no poblemot si ostana ist: koga adapterot od antenata e vo struja ne se podignuva windows-ot,koga e isklucena se podignuva,no ke se blokira nekolku sekundi odkako ke go priklucam adapterot vo struja....
Pa podocna probav povtorno da go napravam toa ( mislev deka go nemam napraveno kako sto kazavte Vie ),no veke mreznata ne bese na "Obtain an IP address automatically",bese onakva kako sto trebase da ja napravam....
Sto da pravam sega?Duri ni formatiranje na kompjuterot ne pomogna,
treba da kupam nova mrezna :-( ?
...Sto da pravam sega?Duri ni formatiranje na kompjuterot ne pomogna,
treba da kupam nova mrezna :-( ?
Не му помага форматирање. Да, купи си нова мрежна или пак рутер.Format тогаш, стварно немам друга идеја
А можда би помогнал друг оперативен систем :wink:Не му помага форматирање. Да, купи си нова мрежна или пак рутер.
Ти се читаш што пишуваш?
џабе ко спушта со 20kb/s :\