On.net WADSL интернет

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19

Ја сум задоволен. Сериозно. Никаков проблем не сум имал 2 месеца. Освен ова анексов, никако да го завршат.

Гоу2бед ја иам бољи аплоуд од твојот.

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Јас имам поголема брзина од вас двајцата, ама проблемот е во тоа што
се случува и по 15 дена воопшто да НЕМАМ ИНТЕРНЕТ, а во ОН Нет никого к..(тиит) да не го боли за тоа.:nenene:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Јас имам поголема брзина од вас двајцата, ама проблемот е во тоа што
се случува и по 15 дена воопшто да НЕМАМ ИНТЕРНЕТ, а во ОН Нет никого к..(тиит) да не го боли за тоа.:nenene:

е колку поголема...баш ме интересира....

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Еве еден од полошите резултати:

Или:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Сакаааам 15 гига и еден мегабиииит.

Ако отидам со елече со бомби ќе помогне? Или никој нема на работа, само материјална штета ќе направам?

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
и ти мислиш дека ова е нешто многу повеќе од нашите и дека ќе осетиш разлика???
А сега ???

Ма нее, добро знам како сето ова функционира, и мислам дека Canopy не е толку лошо решение, само е паднато во многу, многу лоши раце.

Кога сме кај мерењето на брзината за пореален го сметам:

www.testmy.net

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
А сега ???

Ма нее, добро знам како сето ова функционира, и мислам дека Canopy не е толку лошо решение, само е паднато во многу, многу лоши раце.

Кога сме кај мерењето на брзината за пореален го сметам:

www.testmy.net

ова нема шанси , ти гарантирам со глава....добро работи фотошоп...:kesa::kesa::kesa:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Еј, ме провали. :toe:

Каков црн фотошоп, еве директен линк:

www.speedtest.net/result/219748832.png
ваков тест на wadsl нема шанси, ова е бизнис пакет...гарантирам со глава...

мислам дека си ти единствениот среќлија што плаќа за 1 а добива 2 ...браво :vozbud:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ваков тест на wadsl нема шанси, ова е бизнис пакет...гарантирам со глава...

мислам дека си ти единствениот среќлија што плаќа за 1 а добива 2 ...браво :vozbud:
Дечки што се замарате толку со брзината признај те си дека ОнНет треба да си купи друга фреквенција, да стави една саглам WIMAX станица и да дели модемчиња и да не се заебаваат со аматерска опрема па не сте вие у рурални средини со помалце од 1000 корисници па да се радувате како прле пред магаре...Има конкуренција саглам кога збориме за покриеност у град не дека сум мрчатор али шо си е во право во право си е!:vozbud:

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Дечки што се замарате толку со брзината признај те си дека ОнНет треба да си купи друга фреквенција, да стави една саглам WIMAX станица и да дели модемчиња и да не се заебаваат со аматерска опрема па не сте вие у рурални средини со помалце од 1000 корисници па да се радувате како прле пред магаре...Има конкуренција саглам кога збориме за покриеност у град не дека сум мрчатор али шо си е во право во право си е!:vozbud:

Работата не е ни во брзината, ниту во тоа дека некој се радува на тоа.
Треба да се види што е реално и достапно, а што список на убави желби.
И како да се обидиме да ги натераме провајдерите да понудат поквалитетна услуга.

Како прво фреквенците за WIMAX сеуште кај нас не се продаваат во самопослуга. Кога беше онаа фарса од доделување лиценци за WIMAX ОН Нет, колку што знам јас, воопшто не конкурираше.

Зошто фарса ? Тендерот за WIMAX цело време ги следеа контраверзи. Најпрво се одложуваше колку што може повеќе со неговото распишување. Кога под притисок на комисиите на Советот на ЕУ конечно се распиша, во поседен момент се променуваа условите со цел да се фаворизираат одредени компании. Кои се тие:

Cosmotelco со понудени 1,5 милиони евра, и

Nexcom со 151.000 евра.

Првата е компанија на грчкиот бизнисмен Кондоминас, кој намириса добар дил со Телекомот ако успее да му го продолжи монополот.

Втората се преставува како Бугарска фирма, а најверојатно зад неа стои бизнис крилото на актуелната власт, односно братучедите на Грујо.

( Камо да не сум во право )

Пред неколку дена беше најавено одземање на лиценците на овие две компании, значи се оди по планот.

Јас со оглед дека делумно се занимавам и со комуникациона опрема, се обидувам на терен да видам дали нешто се работи, ама тешко оди.
Никнуваат овде - онде по некоја базна станица, ама тешко се дојдува да информација од кого е и за што ќе служи. Ќе видиме по празнициве.

Точно е дека 3,5 GHz WIMAX технологија е многу пати посупериорна
од актуелната 5.4 GHz Wi-Fi на Моторола, арно ама оваа првава во
моментов кај нас не е достапна, и прашање кога ќе биде целосно импементирана на територијата на цела Македонија, со оглед на тоа дека се работи за доста скапа технологија.

Со мрежите на Моторола функционираа цели градови во САД, со по 10 000 000 и повеќе жители. Работата е што ОН Нет не ја употребува и оддржува таа мрежа онака како што предвидел производителот.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Значи како што стојат работиве швабите од Т-Мобиле ќе понудат УМТС 3Г мрежа и заедно со другарчињата од Телеком со ситен ќар за кабловските ќе прават дар мар на пазарот додека Чемерот и ситно партиските интереси на ојле - дојле провајдерите ќе си го мерат за да на крај некој ги раситни на мали делчиња,ко шо направија големите супермаркети наспроти пиљарџиите .Која патетика а ние сонуваме за брзини и за неограничен интернет епа за сите еден голем ..........................:baeh:

Епа долго време телекомуникацискиот бизнис нема да биде македонски производ.

Фала на информациите другар!

Член од
2 јануари 2008
Мислења
21
Поени од реакции
3
Далеку од тоа дека WIMAX -от ќе ја размрда Македонија и Телекомуникацискиот пазар.
Како прво , WIMAX сеуште е во фаза на драфтови и не се гледа крајот на таа фаза.
Второ опремата и CPE - ата не се баш ефтини и прашање е колку ќе бидат компатибилни кога ќе биде стандардизиран WIMAX -от . (засега имаме два драфта 802.16d и 802.16е)
Трето Neotel и Unet одамна си играат со WIMAX и не видов дека направија некоја револуција со него.

Во време кога наскоро ќе има АДСЛ2 со брзини до 24 Mb, разврзување на локална јамка и еден куп кабловски провајдери колку се исплати да градиш безжична мрежа па уште базирана на стандард кој веќе 4 години тапка у место.

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Ne znam so pravite ili kakov vi e internetot na On.Net ... za razlika od kaj vas ... kaj mene internetot od On.net Wadsl e Dosta Stabilen i DObar .... Down 1 megabit, Uplaod od 128Kb/s. Pajga Epten retko ... mesecno mozi da se reci deka ke padni 2-3 pati .. Ova Vi GO Kazuvam Vo Prilep .. a za drugite Gradovi ne znam ....

Kajgana Shop

На врв Bottom