On.net WADSL интернет

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
сакам да уклучам интернет дома и ако би сакале да ми помогнете во изборот...
од охрид сум...ме интересира како оди ова со он нет wadsl...каква опрема треба и колку пари е заедно со приклучок се разбира и која е разликата помеѓу wadsl и wifi...каква е стабилноста во охрид и сл...
исто така...што е подобро...кабелски од алтрасат или од инфел или он.нет...мт.нет не доаѓа во предвид бидејќи немам фиксен телефон дома...:salut:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
сакам да уклучам интернет дома и ако би сакале да ми помогнете во изборот...
од охрид сум...ме интересира како оди ова со он нет wadsl...каква опрема треба и колку пари е заедно со приклучок се разбира и која е разликата помеѓу wadsl и wifi...каква е стабилноста во охрид и сл...
исто така...што е подобро...кабелски од алтрасат или од инфел или он.нет...мт.нет не доаѓа во предвид бидејќи немам фиксен телефон дома...:salut:
Читај.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Лудило е нетов овие 4-5 дена, се уби од паѓање (буквално се реконектира на секој 5-6 мин) за брзината да не правиме муабет :angry2:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
neznam sto e rabotava vo poslednive denovi nekoi strani ne saka da mi gi otvori WADSL imam

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Лудило е нетов овие 4-5 дена, се уби од паѓање (буквално се реконектира на секој 5-6 мин) за брзината да не правиме муабет :angry2:
Пошто кај вас има проблем и вие неможе да тегнете, кај мене брзината е невидена. Никогаш не било оволку добро.

Само што се вратив од он.нет. Дур има овци ќе има и вуна. Ве стрижат, прочитајте си го убаво анексот, ви го продолжува договорот за една година од датумот на истекувањето. Односно ако ви истекува у април 2008 ќе ви истекува у април 2009. И ја да им потпишам? Не сум луд.

Постојат правни органи, ќе си одам на суд, кој ги ебе.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Како бе така? Кога го направиле тоа? Јас во Анексот што го потпишав немаше такво нешто убаво читав! Море море... Бравос

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Чекај сеа, за вас нема, за мене има, а? Пошо сум на бил на 8 гига. Гнаси.

Член од
28 февруари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Срамота

Веќе е 5ти ден што од 13 души само 3 имаат интернет (јас сум еден од нив).
И тоа каков интернет, брзината е 3-10kb/s и има поставено нов гинисов рекорд во интернет што најмногу паѓа. секои 30сек. И што е полошо, кога се конектираш отвараш само две страни и тоа беше, нејќе веќе.

Се прашувам дали овие во Он.Нет знаат што е Public Relations?

Јас како корисник сакам да знам WTF is going on?

Во вашиот дел од сајтот (biz.on.net.mk) дали е толку тешко да се постави некаков Статус feed? И да кажете: Во Гостивар имаме проблеми со ова ова ова, се работи на поправка. Барем така и луѓето нема да се јават секој 10мин кај вас.

Еве типичен пример: http://status.37signals.com/
Компанијата има повеќe од милион корисници и имаше некаков load balancer setup problem. Само гледајте како се еднесуват кон корисниците и како ги информират за се околу проблемот, и читајте колку пати се извинуваат.

Па ние не сме крави, dammit!
Поставете некој tweeter.com account, или некој blog, и најважно информирајте не!
И нема ништо лошо да се извинувате, луѓето го ценуваат тоа.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Па нели имаат опција за Live Support? : )
Во real-time можат да ти го проверат проблемот, освен по телефон, и преку чет.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Де бе па и вие... нема интернет нема... Ако те известат не ке биди поарно. Пак ке се јавуваат кога ке дојде ова она. А ако сакаш имаш таму клаузула за да го раскинеш договорот, т.е. треба да немаш интернет повеќе од 2% од времето. Ама мислам дека он нет за стабилност се најдобри. Мт нет е покатастрофа.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Де бе па и вие... нема интернет нема... Ако те известат не ке биди поарно. Пак ке се јавуваат кога ке дојде ова она. А ако сакаш имаш таму клаузула за да го раскинеш договорот, т.е. треба да немаш интернет повеќе од 2% од времето. Ама мислам дека он нет за стабилност се најдобри. Мт нет е покатастрофа.
Молам? Нема интернет? Ќе се јавам и ќе барам објаснување. Ако ми објаснат како што треба да се обратат кон корисник, фала пријатно, ќе трпам. Љубезноста помага. Кај еден другар секогаш кога ќе отидам, мора да паѓа интернетот или да биде ептен лош. Пробавме да се јавиме и на тоа останавме, никој не крева.
Два пати до сега сум имал проблем со АДСЛ-от од Мт.Нет, одма се јавив, дечкото фино лепо ми образложи се, и оп, интернет за 10 минути. 2 вакви случаи имаше во година и пол користење на АДСЛ. 2мбпс нудат, 2мбпс добивам. Ако не ги добивам, имам право да им се јавувам кога сакам и да им мрчам кога сакам, а не да ги молам да го разгледаат мојот проблем и да слушам идиотска музика.
Што ми беше зборот, ќе заборавев... Не бранете институции за кои што очигледно сте поврзани. Имам очи, имам памет, можам сам да расудам.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Па нели имаат опција за Live Support? : )
Во real-time можат да ти го проверат проблемот, освен по телефон, и преку чет.
Не сум на оннет али ме интересираше каков Live support преку чет имале, ама еве на што налетав:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Не сум на оннет али ме интересираше каков Live support преку чет имале, ама еве на што налетав:

Kај мене и прееска беа, а и сега се достапни. :toe:

Пробај пак, да не било нешто моментално...

P

Princ

Гостин
Чекај, сакате да ми кажете дека уште има луѓе што користат WADSL на но.нет? Немојте бе така у 21ви век да ми правите. Ставете АДСЛ од мт.нет и господ во стриминг видео да го видите и нека се затвори тоа бакалницата еднаш-засекогаш...
Мислите вашето постојано жалење на конекцијата ќе помогне? Пробав, не помага со таа фирма. Ама пак да видите како помага 100 гига трансфер со 2 Mbps download на мт.нет за 1650 денари... мммм, мераци...

Kajgana Shop

На врв Bottom