On.net WADSL интернет

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Јас ко што знам, Princ се жалеше и на Мт.нет, на нивната поддршка и како „никој не го фермал“.
Сеа па вика дека го видел Господ преку live streaming :) Да не е до корисникот, а не до провајдерот? :pos:

P

Princ

Гостин
Не сум се жалел на мт.... :S
Или може и да сум се жалел, ама толку кратко траело тоа што сум заборавил :pos:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
Чекај, сакате да ми кажете дека уште има луѓе што користат WADSL на но.нет? Немојте бе така у 21ви век да ми правите. Ставете АДСЛ од мт.нет и господ во стриминг видео да го видите и нека се затвори тоа бакалницата еднаш-засекогаш...
Мислите вашето постојано жалење на конекцијата ќе помогне? Пробав, не помага со таа фирма. Ама пак да видите како помага 100 гига трансфер со 2 Mbps download на мт.нет за 1650 денари... мммм, мераци...
Јас сум брат еден од корисниците на WADSL и не можам да се пожалам на интернетот што го добивам.Има повеќе од 5 месеци да немам проблем ни со дисконектирање ни со брзината што ја нудат со пакетот.Сега еве месец дена од кога ја зголемија брзината на 1мб не се десило ниеден ден да падне брзината под таа бројка.Сега јеби га 15 гига што трошам за мене се малце за некој друг се премногу зависи кој како.Тоа што викаш ти да се префлиме не би било лоша идеја али мора да почитуваме договор до крај ако не сакаме да плаќаме пенали и казни и да ке се префрлев и јас на 100 гига али пуста сиромаштија нема пари кога го правев договорот пред година и пол не знаев дека ке има овакви пакети тогаш оваа понуда како на многу други ми изгледаше привлечна и ја прифатив.Али се на се задоволен сум од нетот што го имам.Поздрав

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Дали некој знае дали ќе има 100гб пакети за нас WADSL корисниците?

Брзина ќе зголемувале или ова е тоа зголемување 1мбпс, ама за лимит никој ништо не кажува.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
Дали некој знае дали ќе има 100гб пакети за нас WADSL корисниците?

Брзина ќе зголемувале или ова е тоа зголемување 1мбпс, ама за лимит никој ништо не кажува.
Кога плаќав сметка таа лепотицата карши Јосип школото ми рече дека брзината уште ке била поголема дека вршеле некој си тестирања а за лимитот да го покачат не рече ништо освен сега овие 15 гига што ги имаме.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
вие имате 15 гига. Ја иам осум. Затоа ко принц, адсл од мт.нет. Интернет што го имаш!

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
и нека се затвори тоа бакалницата еднаш-засекогаш...
Бакалницата работи турбо...
Диструбуира 4 гига за 400 ден. преку локални кабловски во внатрешноста, корисници колку сакаш, и писмени и неписмени. При тоа за линкови кон КТ ја користи истата она бежична инфраструктура кој првобитно беше за мах 500 основни учлишта. Е, затоа се проблемите со WADSL-от. Значи некој ги протегнал нозете многу подолго од јорганчето, а се ѕемнат корисниците.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас сум брат еден од корисниците на WADSL и не можам да се пожалам на интернетот што го добивам.Има повеќе од 5 месеци да немам проблем ни со дисконектирање ни со брзината што ја нудат со пакетот.Сега еве месец дена од кога ја зголемија брзината на 1мб не се десило ниеден ден да падне брзината под таа бројка.Сега јеби га 15 гига што трошам за мене се малце за некој друг се премногу зависи кој како.Тоа што викаш ти да се префлиме не би било лоша идеја али мора да почитуваме договор до крај ако не сакаме да плаќаме пенали и казни и да ке се префрлев и јас на 100 гига али пуста сиромаштија нема пари кога го правев договорот пред година и пол не знаев дека ке има овакви пакети тогаш оваа понуда како на многу други ми изгледаше привлечна и ја прифатив.Али се на се задоволен сум од нетот што го имам.Поздрав
И јас имам од он нет интернет и презадоволен сум. Тоа со паѓањето, се дешава еднаш неделата да падни... И толку. Џабе го кудите он нет е доста добар, е сега што за 1300 денари добиваш 15 гига.... тоа е ама пред 1 и пол година тоа беше најдобрата понуда во Битола.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
И јас имам од он нет интернет и презадоволен сум. Тоа со паѓањето, се дешава еднаш неделата да падни... И толку. Џабе го кудите он нет е доста добар, е сега што за 1300 денари добиваш 15 гига.... тоа е ама пред 1 и пол година тоа беше најдобрата понуда во Битола.
Абе беше, минато свршено време, најинтернесно е што во договорот што го склучив пред година и пол, пишува дека понудата ќе се менува согласно позитивните промени на интернет понудите во државава.
Незнам зошто нема 100 гб пакет за нас WADSL кориснициве. Или различни пакети 15, 50, 100гб.

Гледам Телекабел најавува дека гратис ќе дава 150мб...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Абе беше, минато свршено време, најинтернесно е што во договорот што го склучив пред година и пол, пишува дека понудата ќе се менува согласно позитивните промени на интернет понудите во државава.
Незнам зошто нема 100 гб пакет за нас WADSL кориснициве. Или различни пакети 15, 50, 100гб.

Гледам Телекабел најавува дека гратис ќе дава 150мб...
Леле чоек немој, не знам што ќе правам со 150МБ гратис. (или напраи некоја грешка со мегабајтиве?)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Па тоа ќе биде бесплатен интернет за секого, затоа што ќе имаш 150мб, а ако сакаш повеќе ќе си доплатиш за некој пакет. Има луѓе кои му треба само за маил и слично.

Не заборавај Онет ти ги наплаќа и тие 100мб како пакет МИНИ.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Па тоа ќе биде бесплатен интернет за секого, затоа што ќе имаш 150мб, а ако сакаш повеќе ќе си доплатиш за некој пакет. Има луѓе кои му треба само за маил и слично.

Не заборавај Онет ти ги наплаќа и тие 100мб како пакет МИНИ.
Па така кажи, за да се разбереме, а не да треба да ти ги тумачам постовите :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Од лајв подршката...
За петнаесет минути едно да и добро извади типот.
Support2: Добродојдовте на Он.нет техничка поддршка, повелете?
Martin: Ima nekoj online?
Support2: да
Martin: ме интересира кој е линкот за проверување на сообраќај
Martin: за вадсл
Support2: добро
Martin: имаше универзален линк и таму се пишуваше со јузер и пас или?
Martin: зашто не сум проверувал досеа
Martin: има ли некој?

Нема што Acid...ѕверови се таму работат

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Од лајв подршката...
За петнаесет минути едно да и добро извади типот.

Нема што Acid...ѕверови се таму работат
Колку фејк лог човече :pos:
Да не имаш принт скрин? :pos:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А ти имаш времиња од кога се праќани пораките?
Шо нешто јас малоумен изгледам па ќе ви фејкувам логови?

Значи да појаснам.
До овде разговорот траеше минута време.
Овие три беа пишувани на секои 3-4 мин
После тоа го оставив прозорчето во опера и почнав да зборам со девојка ми.
Не ни знам кога стигнал последниот дел.

А што не го ставиш последниот дел од логот тука?
Support2 : kako mislite?

Не знам дали си се јавил у МТ.нет подршка. Ама тие поим се за Он.нет.
Знаеш зашто?
Разговорот се снима и нема заебанции, кој е неспособен надвор.

А не овде тип како Принц ќе ви се јави,и он знае повеќе од вас за вашите мрежи.

Не знам што тоа мења последниот дел од мојот фејк лог.Да не добив одговор случајно?
Да не се лажеме.И од кабловските самостојни кога беа (не под Кејблтел) и у Зора имаа боље техничка подршка.
Среќа што дојдов на форумов пред да се залетам на пакетите на вадсл, па почнав да го читам принц и ме разубеди.
Сеа привремено скапувам на он.нет, за месец се селам и пак кабловски.
А кога ќе ви останат само уште 10 корисници (кои нормално ги врзувате со договори, иначе одма ќе ви се исклучат) ти пак чувај ја активна темава и убедувај ги во нивните фејк логови и доообра техничка подршка.

Kajgana Shop

На врв Bottom