NOKIA 5800

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Од викендов сум горд сопственик Nokia 5800 и според мое мислење е подобар (попрактичен за наши услови) од Iphone 3G.

Ај ако можеш да ми кажеш како да ставам Lock Code. Ова е кога го отклучуваш телефонот, ќе ти побара код, така?
eh da toa e;)
ides prvo vo settings>phone>phone mgmt>security>Phone and Sim card> phone autolock(napravi na edna minuta) e voila..
P.S ako ne si go cepkal Lock Code-ot na Site nokii e 12345 no ako sakas da si go smenis idi kaj lock code i ke ti dade da smenis

Фала на инфото, тамо немав проверено! :)
Najde tamu.?

Aj kazete zosto ne saka da se konektira na gps go ostavam po pola sat i toa nadvor i pak nisto a prethodno si bese se ok.go imam najnoviot firmware 40.0.005

Од викендов сум горд сопственик Nokia 5800 и според мое мислење е подобар (попрактичен за наши услови) од Iphone 3G.
Колку пари е во припејд телефонов моментално? Планирам овие денови да купувам и овој ми е меѓу фаворитите :)

Aj kazete zosto ne saka da se konektira na gps go ostavam po pola sat i toa nadvor i pak nisto a prethodno si bese se ok.go imam najnoviot firmware 40.0.005

Нешто дефинитивно има проблем.

Ева на друг форум што напишав, и сега ми се конектира побро, ама треба пак 5 минути на отворено, изгледа има проблеми со нокиа мапс 3.0 колку што разбрав.

Еве пак јас да кажам што направив и да споделам со вас ако имате и вие ваков проблем.

Текстот:

Денеска го оставив едно 20 минути да бара сателити преку:

"Applications / Location / GPS data / Navigation"

После отидов: "options / Satellite status" и таму пратев колку и дали наоѓа сателити.

Ми варираше прво измеѓу 3-5 сателита, и после по 20 минути ми најде повеќе и се конектира.

Отидов тогаш options и имаше save position и ја снимив позицијата(незнам дали е клучно тоа за да после наоѓа сигнал за неколку секунди ама направете за секој случај).

Ако не наоѓа ниеден сателит во "options / Satellite status" а си надвор на отворено можеби имаш проблеми со gps-от, ако наоѓа барем еден почекај ако треба пола час па и повеќе и ќе најде(ако ти вика дека си indoor, игнорирај тоа и чекај).

Најважно овде е во: "Applications / Location / Positioning / Positioning methods" да бидат уклучени сите опции освен Bluetooth GPS(5800 нели има сопствен вграден gps).
Од тука клучна опција е Assisted GPS(AGPS), која има функија да наоѓа мрежа за неколку секунди, без таа опција секогаш ќе чекаш барем 10 минути додека ти најде сателити.

Колку пари е во припејд телефонов моментално? Планирам овие денови да купувам и овој ми е меѓу фаворитите :)

Ja od mobilara planiram da go kupam. Okolu 200 evra. Poeftino nemam najdeno

Момци, ми се чини, или го нема повеќе телефонов на пост-пејд во Т-мобајл. Ако е така, стварно се педери, едвај чекав да дојде април за да го продолжам договорот...

Го немаат на лагер изгледа и го тргнале, незнам дали и кога ќе имаат нова пратка.

eh da toa e;)
ides prvo vo settings>phone>phone mgmt>security>Phone and Sim card> phone autolock(napravi na edna minuta) e voila..
P.S ako ne si go cepkal Lock Code-ot na Site nokii e 12345 no ako sakas da si go smenis idi kaj lock code i ke ti dade da smenis

Lele coek falaaa 1oo godini se obiduvam da go najdam toa nekese se dodeka ne procitav ova sea;) aa e sea na so sekoj ke mi cita poraki hahahahahahhah:)

Да не го извадиле и тоа значи, ја кој земав доаѓаше.

Еве како изгледа без телефон.

nokia-5800-with-nokia-dt-29-01.jpg

jas iam takvo ako sakas ke ti go damm samo daj mi ti mene stapce jas go izgubiv a neam 2:( nezz zaso neam 2 koa kupiv edno bese:( kaj da kupam kaj nas nekoj da ne znae i kolku pari se:)

Lele coek falaaa 1oo godini se obiduvam da go najdam toa nekese se dodeka ne procitav ova sea;) aa e sea na so sekoj ke mi cita poraki hahahahahahhah:):)
No problemoo uzivaj
A za vtorowo I jas koga go kupiv bese samo edno..:) a ova ne ni go koristam
a za stapceto proveri po mobilarive mozda imaat a ako nemaat Alfa Copy mora da imaat oti se ovlasteni distibuteri za NOKIA.:)

Задна капачка за телефонов може ли да ми најде некој?
Контактирајте ме на ПП ако има некој нешто, фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom