- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.600
- Поени од реакции
- 17.784
И јас ова го забележав..што се случува со Џеј Ар Смит,Шамперт и Лав во серијата доволно покажува со какви екипи се справуваше Кливленд во истокот и против каков тим игра во финалето..очигледно Кер и стручниот штаб добро ги проучи Кливленд и максимално го користат квалитетот на тимот за да ги затворат останатите играчи на Кливленд...
Тројцата играчи што ги спомнав се растурија од тројки против Торонто и Аталанта а против ГСВ не постојат,тоа значи дека одбраната на ГСВ е на повисоко ниво и овие тешко доаѓаат до отворени шутеви, а Лебронот е оставен сам на себе кој во секоја акција се обидува да ги разигра останатите но сега засега не му успева,додека Ирвинг ми делува како да сака да докажи нешто и нон стоп игра 1 на 1 против Кари наместо да ги користи попаметно нападите
Нема збор дека ГСВ е многу подобра дефанзивна екипа од источните, ама ако се форсираат акции за тројкашите можат да се искреираат. Работата е што тотално се запоставени овие солуции т.е. многу поголем проблем е планот за игра на Кливленд отколку противникот.
plus da napomenam deka osven curry site do eden igraat strasna odbrana i menjanjeto na igraci i cuvanjeto im e svedeno do perfekcija.Neznam kolku primetivte, i so Toronto bash, vtorata petorka na cavs ja praese razlikata, odnosno lebron,delly i trojca shuteri, a proslata utakmica istite izgubija 20-2 razlika od klupata na gsw vo vtora cetvrtina