НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Фала богу дека неможам да те влечат ама можат да бидат влијателни со некои одлуки во 4/4 посебно кога натпреварот е тесен..и за Леброн имало помош тоа не го негирам,како прво Лебронот насекое прави чекори и судиите го толерираат,секој втор напад му е пробивање а овие досудуваат прекршок за него..јбг големите звезди се заштитени во НБА..

Сите имале помош или биле оштетени од судиите,нормално е тоа..ама за Лејкерси и Коби останува дамка дека во клучни натпревари во финалиња и Game 7 добивале дополнителен ветер во грб па затоа спомнав така дека и Коби можеби немаше да има 5 прстени ако натпреварите беа рамноправни кога било потребно
Не можеш да кажеш "да не беа судиите" освен ако истите судии цела серија суделе селективно во корист на една екипа. Досега јас такво нешто немам видено...

Сакам да ти доловам дека не можеш да дискредитираш нечиј успех заради неколку судиски грешки и да коваш теории на заговор дека Стерн или Адам местат финалиња и шампиони.

Судиите може да се случи да влијаат понекогаш со глупи одлуки тоа е дел од спортот, ама не можат да поклонат прстен на никој. Дури и ако судењето било правилно како што ти викаш, тоа не гарантира дека резултатот ќе бил друг, ти како судија би требало ова да го знаеш.

Не можеш да кажеш "да не беа судиите" освен ако истите судии цела серија суделе селективно во корист на една екипа. Досега јас такво нешто немам видено...

Сакам да ти доловам дека не можеш да дискредитираш нечиј успех заради неколку судиски грешки и да коваш теории на заговор дека Стерн или Адам местат финалиња и шампиони.

Судиите може да се случи да влијаат понекогаш со глупи одлуки тоа е дел од спортот, ама не можат да поклонат прстен на никој. Дури и ако судењето било правилно како што ти викаш, тоа не гарантира дека резултатот ќе бил друг, ти како судија би требало ова да го знаеш.

Во право си разбирливо само што фудбалот е сосема поинаков спорт од кошарката и ракометот каде дупло повеќе се суди селективно отколку кај фудбалот каде секоја грешка е ставена под лупа,додека кај овие спортови судиите можат да компензираат колку сакаат и никој ништо да не му речи бидејќи во игра се голем број на поени.

Има енормна разлика во судењето и критериумот во различни спортови...се прават грешки не велам не..ама јавна тајна е дека има екипи што се повеќе фаворизирани во секој спорт....факт е дека во фудбалот неможат дотолку да влијаат судиите колку што можат во ракометот и кошарката ..тоа е мое мислење

Stevo ne mi e toa muabetot,ne mozes taka da gledas, zatoa ima ekipata 12 igraci, ako e za taka neka pali sveki curry za livingston so ja tepaa prvata utakmica, toa e fintata site da pomognat za pobedata, da ne bese lebron taa utakmica da gi vratese so serijata koga dade 12 poena po red, Allen nemase da bide u situacija da ja pogodi trojkata

Последно уредено:
Kako mi se pravite naivni od lakers navivacive.Ne mozelo prsten dase pokloni.Vo red ,ne moze bukvalno da te isturkaat i da te napravat shampion,ama da ti dadat veter vo grb vo reshavacki odluki sekogas ke mozat.A toa e slucaj na finaleto od 2010ta.Kraj kraeva finale nba sekogas igraat slicni po kvalitet ekipi sto znaci sudiite so mn mali sudiski greski mozat da napravat sampion nekoj od timovite.A toa sto se sluci vo gamee 7 vo LA e bruka ne videna.

Леброн си е лузер во финалињата. Факт е тоа. Со толку изгубени финалиња како да не бидеш лузер. Башка освен првото финале што го изгубите другите тимови сам си ги направи. Особено овој во Кливленд каде што и тренер си избра сам. Ајде догодина нека напраи тим со CP3, KД, Мело и Драмонд може ќе освои па прстен.

Od Kari preku bron pa Kobi pa sea za Lal i za navivacite.Djoni ok e znaeme deka si sudija pa imas profesionalna deformacija,ali ova e kosarka ne fudbal daj zaebi so glupostite Za sve nesto samo sudiite ti se u pamet

A LeBron ke ima 4 mvp poveke I 1 mvp finale poveke ;)

Леброн е на добар пат да се пензионира статистички како најдобар во голем дел од категориите.

Што никако не го прави поголем од МЈ. Него тешко дека некој во скоро време ќе го бутне.
За споредбата со Коби е највеќе прашање на вкус, според мене Леброн е многу покомплетен играч од Коби.

Да е жив и здрав ќе го пројде во сè за неколку години, веќе го води во скокови, асистенции и блокади. Јебига ги боли малку лејкерџии па философираат наоколу...

Кемба бајо, оваа на Ален апла беше решавачка, тројка од салто во клучен момент, ко онаа на Хори против Сакраменто, затоа и ја спомнав. Инаку нормално е дека и Коби и Леброн и Џордан мора да имаат помош од соиграчите, не е ова тенис па самите од себе да зависат.

Џони, освен онаа кражба што им се деси на Сакраменто против Лејкерси, сето останато што го спомнуваш нема благе везе. Мислам, нема благе везе у смисол дека не влијаеле скроз на исходот како примерот со Сакраменто каде Кингси беа апла ограбени. Бостон имаше +13 во 3/4 во 2010, јебига не може судиите да се криви за тоа што изгубија, иако имаше 1-2 одлуки на страна на Лејкерс, нарочито “бананата“ на Гасол која беше апла фаул. Мада сите клучни поени на Лејкерс беа постигнати на регуларен начин без никаква помош, тројката на Артест, шутот на Коби кога го искичми Ален...

Стеф Кари се повлече од тимот на Америка за Олимписките игри.

8a9b2df3511f3406352e776e592785e7.jpg

Да е жив и здрав ќе го пројде во сè за неколку години, веќе го води во скокови, асистенции и блокади. Јебига ги боли малку лејкерџии па философираат наоколу...
Ti ako znaes kaj teras ja glava secam,ti ne ni znaes za kogo navivas pa zatoa go cukas na bronot

Одбраната на Кливленд е на аматерско ниво, покатастрофална одбрана во финална серија не паметам да играла некоја екипа, ужас. А во нападот изминативе серии Лав, Ирвинг, Фрај, Смит даваа тројки од кај стигнат. Што е најтрагично, не се ни обидуваат да направат акција за некој од овие играчи.

Тајрон Лу и стручниот штаб се најголеми кривци за распад системот на Кливленд. Со вакво водство ни Џордан не ги спасува од пораз.

Одбраната на Кливленд е на аматерско ниво, покатастрофална одбрана во финална серија не паметам да играла некоја екипа, ужас. А во нападот изминативе серии Лав, Ирвинг, Фрај, Смит даваа тројки од кај стигнат. Што е најтрагично, не се ни обидуваат да направат акција за некој од овие играчи.

Тајрон Лу и стручниот штаб се најголеми кривци за распад системот на Кливленд. Со вакво водство ни Џордан не ги спасува од пораз.
И јас ова го забележав..што се случува со Џеј Ар Смит,Шамперт и Лав во серијата доволно покажува со какви екипи се справуваше Кливленд во истокот и против каков тим игра во финалето..очигледно Кер и стручниот штаб добро ги проучи Кливленд и максимално го користат квалитетот на тимот за да ги затворат останатите играчи на Кливленд...

Тројцата играчи што ги спомнав се растурија од тројки против Торонто и Аталанта а против ГСВ не постојат,тоа значи дека одбраната на ГСВ е на повисоко ниво и овие тешко доаѓаат до отворени шутеви, а Лебронот е оставен сам на себе кој во секоја акција се обидува да ги разигра останатите но сега засега не му успева,додека Ирвинг ми делува како да сака да докажи нешто и нон стоп игра 1 на 1 против Кари наместо да ги користи попаметно нападите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom