НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас ова го забележав..што се случува со Џеј Ар Смит,Шамперт и Лав во серијата доволно покажува со какви екипи се справуваше Кливленд во истокот и против каков тим игра во финалето..очигледно Кер и стручниот штаб добро ги проучи Кливленд и максимално го користат квалитетот на тимот за да ги затворат останатите играчи на Кливленд...

Тројцата играчи што ги спомнав се растурија од тројки против Торонто и Аталанта а против ГСВ не постојат,тоа значи дека одбраната на ГСВ е на повисоко ниво и овие тешко доаѓаат до отворени шутеви, а Лебронот е оставен сам на себе кој во секоја акција се обидува да ги разигра останатите но сега засега не му успева,додека Ирвинг ми делува како да сака да докажи нешто и нон стоп игра 1 на 1 против Кари наместо да ги користи попаметно нападите

Нема збор дека ГСВ е многу подобра дефанзивна екипа од источните, ама ако се форсираат акции за тројкашите можат да се искреираат. Работата е што тотално се запоставени овие солуции т.е. многу поголем проблем е планот за игра на Кливленд отколку противникот.

Ае златен тренер си имаа, ама ЛеФлоп ако не заебе, нема кој. Лани со 10% од екипата дадоа многу повеќе отпор отколку сега кога се сите здрави и спремни за игра. Да не го постирам пак моментот кога Ајверсон го прегазува Лу.

Инаку јас сум фан на Кајри "Uncle Drew" Ирвинг ама разликата во класи меѓу екипите од истокот и екипите од западот е премногу очигледна.

Прогнозирав Вориорс во 6, и најверојатно така и ќе испадне.

И јас ова го забележав..што се случува со Џеј Ар Смит,Шамперт и Лав во серијата доволно покажува со какви екипи се справуваше Кливленд во истокот и против каков тим игра во финалето..очигледно Кер и стручниот штаб добро ги проучи Кливленд и максимално го користат квалитетот на тимот за да ги затворат останатите играчи на Кливленд...

Тројцата играчи што ги спомнав се растурија од тројки против Торонто и Аталанта а против ГСВ не постојат,тоа значи дека одбраната на ГСВ е на повисоко ниво и овие тешко доаѓаат до отворени шутеви, а Лебронот е оставен сам на себе кој во секоја акција се обидува да ги разигра останатите но сега засега не му успева,додека Ирвинг ми делува како да сака да докажи нешто и нон стоп игра 1 на 1 против Кари наместо да ги користи попаметно нападите
Смит, Шамперт и Лав се курац од играчи, нарочито првиве двајца. Лав е криминален во одбрана и сето тоа му се одразува на секој сегмент во играта. ГСВ не е Атланта па да си играат курташак со нив и по 30 тројки да им даваат.
https://www.facebook.com/nbatv/videos/1214319065267331/
Еве мала анализа на Бери за одбраната на ГСВ, погледнете како само бранат, како од учебниците.

Смит, Шамперт и Лав се курац од играчи, нарочито првиве двајца. Лав е криминален во одбрана и сето тоа му се одразува на секој сегмент во играта. ГСВ не е Атланта па да си играат курташак со нив и по 30 тројки да им даваат.
Еве мала анализа на Бери за одбраната на ГСВ, погледнете како само бранат, како од учебниците.

Преочигледни се лошите перформанси на овие тројцата и за тоа голем удел има одбраната на ГСВ каде не му дозволуваат ниту еден отворен шут и тука испаѓа на виделина (не)квалитетот на овие тројцата како што спомна курац од играчи,,недоволно компетентни за НБА титула...па кога ќе се сетам како ги величеа кога годеа 20 и кусуро тројки против Аталанта и Торонто ама јбг

Секако дека ни Смит ни Шамперт не се екстра класа играчи, ама можат да направат доста штета.
Колку и добра одбрана да играат Кавси го имаат Леброн, кој е предобар во креирање акции за соиграчите.
Лани во финалињата и Шамперт и Смит сосема солидно си гаѓаа тројки. Посебно Смит имаше екстра партии, па и најдобар стрелец беше на некоја од утакмиците.
Оваа година не се ни користат акции за тие да завршат. Тоа ми е поентата.

Не е проблемот со какви тимови се справувал Кливленд. До финалето на западот ГСВ играше против Портланд и Хјустон, а Кливленд против Детроит и Атланта. и Детроит и Атланта имаа метла у регуларната сезона против Хјустон и Портланд, мислим дека и Торонто беше подобар у сезона од Оклахома, нејсе проблемот е што во тие серии се идеше од рака на Кливленд, се беше безпрекорно и место да продужи исто Тајрон ја смени цела игра и цела концепција. Тајрон се уплаши од ГСВ

Cleveland godinava stana jumpshooting tim, baziran na igraci bez mozok(jr na chelo,love i tn), tajron ne ja smenil igrata zatoa sto se isplasi, tuku zatoa sto so nemozes so gsw da meris kur koj poveke ke frli trojki ke pobedi :) plus da napomenam deka osven curry site do eden igraat strasna odbrana i menjanjeto na igraci i cuvanjeto im e svedeno do perfekcija.Neznam kolku primetivte, i so Toronto bash, vtorata petorka na cavs ja praese razlikata, odnosno lebron,delly i trojca shuteri, a proslata utakmica istite izgubija 20-2 razlika od klupata na gsw vo vtora cetvrtina :)

Cleveland godinava stana jumpshooting tim, baziran na igraci bez mozok(jr na chelo,love i tn), tajron ne ja smenil igrata zatoa sto se isplasi, tuku zatoa sto so nemozes so gsw da meris kur koj poveke ke frli trojki ke pobedi :) plus da napomenam deka osven curry site do eden igraat strasna odbrana i menjanjeto na igraci i cuvanjeto im e svedeno do perfekcija.Neznam kolku primetivte, i so Toronto bash, vtorata petorka na cavs ja praese razlikata, odnosno lebron,delly i trojca shuteri, a proslata utakmica istite izgubija 20-2 razlika od klupata na gsw vo vtora cetvrtina :)
Според твое стручно мислење Кари не игра добра одбрана?

Според твое стручно мислење Кари не игра добра одбрана?
Кари е многу добар во одбрана, краде топки, и све по ред. Сеа не е агресивно сељачиште ко Грин кој праи галама, а не е ни перфекција у одбрана ко Андре "Иги Стардаст" Игудала, ама сепак е многу добар у одбрана.
Најбоље му е кога ќе ја пресече и ќе шутне тројка од пола терен. Го убива моралот на противниците.

http://forum.kajgana.com/threads/nba-Сезона-2012-2013.64303/page-53

4 години ви требаше да се увидите но добро, никогаш не е касно

:kafence:

http://forum.kajgana.com/threads/nba-Сезона-2012-2013.64303/page-53

4 години ви требаше да се увидите но добро, никогаш не е касно

:kafence:
Да да, за ова испадна во право, нема збор тука. Знам ја бев првиот што го бранев Лав...
Само една работа не ми е јасна, зошто од човек што беше дабл дабл машина почнаа да го вадат надвор од рекет, мислам стварно безвезе се уназади човекот. Али неговите дефанзивни маани тек сега се увидуваат.

BREAKING: Kevin Love has been informed that he will not be medically cleared to play in Wednesday night's Game 3, ESPN has learned.

Love sustained a concussion in Game 2.

Моментално, Џеферсон е каде каде подобар избор од Лав.

Se mislam deka odsustvoto na K.Love vecer ke bide dobro za Cavs...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom