NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај лав дис гејм !!!! Каков меч, неверојатно ... Ова е како во филмовите, каква тројка на Реј, Реј ... А колкави идиоти се Сан Антоино, ало човеке напрај фаул уште 10 секунди има, нека шутираат 2 слободни, 3 разлика водиш .... Многу се идиоти, не ми се верува

Ај лав дис гејм !!!! Каков меч, неверојатно ... Ова е како во филмовите, каква тројка на Реј, Реј ... А колкави идиоти се Сан Антоино, ало човеке напрај фаул уште 10 секунди има, нека шутираат 2 слободни, 3 разлика водиш .... Многу се идиоти, не ми се верува

Во НБА никогаш не се прави фаул во ваква ситуација, во Европа тоа.

Епа штом не се прави, нема титула сега :)

Јасно, али што да се прави, НБА и се е можно. И јас сум за да се напраи фаул во ваква ситуација, мада не е тоа толку клучен фактор за поразот на Спарси. Слободното на Ленард, очајната игра на Џинобили, седнувањето на клупа на Данкан во последната минута, се се ова фактори што влијаеа ја поразот на Спарси.

како шо читам по форумите сеа ова класична утакмица ќе го добие името - 'the no headband game'
:pos: flu game who?!

Abe kakov faul bre, dovolno za SAS ke bese ostanuvanjeto na Dankan na terenot, tolku. Ne mi se verue kakva losa procenka napravi Greg, katastrofa.

1000059_10152908821070277_1739796221_n.jpg

Него за утакмицава. Мајами ја има титулата во свои раце, не знам колку ќе се опорават САС од поразов, ама сепак искусна екипа се ваљда нема поразот да ги прогонува во 7мата.

pa i 100 trojki neka dade Green....Allen edna dae i ispadna povazna od site negovi....ali znaev deka mu se ima nameraceno na Green use zadnjata utakmica koa raspali so 3ka faul....slednava ocekuvam miami da gi pregazat....nesto slicno ko so im napraia na oklahoma lani....

На Севишниот му се гледала мајсторка :D. Бев убеден после 5иот меч дека САС ќе ја затворат серија со 4-2 (исто како Далас пред 2 сезони) и Мајами ќе се распадне под притисокот. Утакмицата и си одеше по тој терк, ама после тоа синоќа што се деси - не знам која страна ќе се смее и слави последна на крајот. Мајами би требало да биде во дебела психолошка предност оти се вратија од веќе речиси погребани, ама шо знам - вампириве заедно со Попович ни луд не би ги ставил во подредена позиција ..

Не се разбирам толку многу во правилата на НБА, па да ве прашам вас можеби знаете. Она што го направи Мајк Милер кога си ја соблече патиката намерно, дозволено е? Сигурно во правилата постои дел што се однесува за опремата на кошаркарите, па може и ова да е регулирано некаде.

Во фудбалот, само доколку случајно играчот загуби дел од својата опрема, може да продолжи играта до следниот прекин. Во секој спротивен случај се прекинува играта.
Некако ми стои дека и во кошарката би требало да биде слично или грешам?

ау.. одлична утакмица... мајами одлично покриваше.. само 5 тројки дадоа сас, а џинобили многу ме изненади, имаше колку 6-7 загубени топки. Мислев дека ке имаше многу "фешти" од судијата(крафорд), но судеше добро.

Abe kakov faul bre, dovolno za SAS ke bese ostanuvanjeto na Dankan na terenot, tolku. Ne mi se verue kakva losa procenka napravi Greg, katastrofa.

Чудно стварно, ајде разбирам оти Мајами играше со ниска постава, ама сепак Бош беше во игра, и него можеше Данкан да го чува, а за Паркер беше оправдано, пошто очигледно беше оти Мајами ќе проба со pick & roll на страна да го натера Паркер да игра 1-1 против Леброн, а и тоа им успеа се одбранија од тој напад, ама после следеше катастрофалниот потег кога 3ца играчи на САС не успеаа да ја приберат топката и тука ќе беше game over, вака ќе имаме можност да уживаме во уште еден феноменален натпревар...за САС клучно ќе биди да се разигра Ману а и надворешната линија, општо. Таму ја изгуби утакмицата САС, само 5 тројки дадоа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom