NBA Playoffs 2013

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013


  • Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363


WESTERN CONFERENCE

(1) Oklahoma City vs. (8) Houston
Game 1 - Sun April 21, Houston at Oklahoma City, 9:30 p.m. ET, TNT
Game 2 - Wed April 24, Houston at Oklahoma City, 7 p.m., TNT
Game 3 - Sat April 27, Oklahoma City at Houston, 9:30 p.m., ESPN/R
Game 4 - Mon April 29, Oklahoma City at Houston, TBD, TBD
Game 5 * Wed May 1, Houston at Oklahoma City, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, Oklahoma City at Houston, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Houston at Oklahoma City, TBD, TBD

(2) San Antonio vs. (7) L.A. Lakers
Game 1 - Sun April 21, L.A. Lakers at San Antonio, 3:30 p.m., ABC/R
Game 2 - Wed April 24, L.A. Lakers at San Antonio, 9:30 p.m., TNT
Game 3 - Fri April 26, San Antonio at L.A. Lakers, 10:30 p.m., ESPN
Game 4 - Sun April 28, San Antonio at L.A. Lakers, 7 p.m., TNT
Game 5 * Tue April 30, L.A. Lakers at San Antonio, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, San Antonio at L.A. Lakers, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, L.A. Lakers at San Antonio, TBD, TNT

(3) Denver vs. (6) Golden State
Game 1 - Sat April 20, Golden State at Denver, 5:30 p.m., ESPN
Game 2 - Tue April 23, Golden State at Denver, 10:30 p.m., TNT
Game 3 - Fri April 26, Denver at Golden State, 10:30 p.m., ESPN2
Game 4 - Sun April 28, Denver at Golden State, 9:30 p.m., TNT
Game 5 * Tue April 30, Golden State at Denver, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, Denver at Golden State, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, Golden State at Denver, TBD, TNT

(4) L.A. Clippers vs. (5) Memphis
Game 1 - Sat April 20, Memphis at L.A. Clippers, 10:30 p.m., ESPN
Game 2 - Mon April 22, Memphis at L.A. Clippers, 10:30 p.m., TNT
Game 3 - Thu April 25, L.A. Clippers at Memphis, 9:30 p.m., TNT
Game 4 - Sat April 27, L.A. Clippers at Memphis, 4:30 p.m., TNT
Game 5 * Tue April 30, Memphis at L.A. Clippers, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, L.A. Clippers at Memphis, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Memphis at L.A. Clippers, TBD, TBD
___________________________________________________

EASTERN CONFERENCE

(1) Miami vs. (8) Milwaukee
Game 1 - Sun April 21, Milwaukee at Miami, 7 p.m., TNT
Game 2 - Tue April 23, Milwaukee at Miami, 7:30 p.m., NBA TV
Game 3 - Thu April 25, Miami at Milwaukee, 7 p.m., TNT
Game 4 - Sun April 28, Miami at Milwaukee, 3:30 p.m., ABC
Game 5 * Tue April 30, Milwaukee at Miami, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, Miami at Milwaukee, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, Milwaukee at Miami, TBD, TNT

(2) New York vs. (7) Boston
Game 1 - Sat April 20, Boston at New York, 3 p.m., ABC/R
Game 2 - Tue April 23, Boston at New York, 8 p.m., TNT
Game 3 - Fri April 26, New York at Boston, 8 p.m., ESPN
Game 4 - Sun April 28, New York at Boston, 1 p.m., ABC/R
Game 5 * Wed May 1, Boston at New York, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, New York at Boston, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Boston at New York, TBD, TBD

(3) Indiana vs. (6) Atlanta
Game 1 - Sun April 21, Atlanta at Indiana, 1 p.m., TNT
Game 2 - Wed April 24, Atlanta at Indiana, 7:30 p.m., NBA TV
Game 3 - Sat April 27, Indiana at Atlanta, 7 p.m., ESPN
Game 4 - Mon April 29, Indiana at Atlanta, TBD, TBD
Game 5 * Wed May 1, Atlanta at Indiana, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, Indiana at Atlanta, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Atlanta at Indiana, TBD, TBD

(4) Brooklyn vs. (5) Chicago
Game 1 - Sat April 20, Chicago at Brooklyn, 8 p.m., ESPN
Game 2 - Mon April 22, Chicago at Brooklyn, 8 p.m., TNT
Game 3 - Thu April 25, Brooklyn at Chicago, 8:30 p.m., NBA TV
Game 4 - Sat April 27, Brooklyn at Chicago, 2 p.m., TNT
Game 5 * Mon April 29, Chicago at Brooklyn, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, Brooklyn at Chicago, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, Chicago at Brooklyn, TBD, TNT

* if necessary
All times are Eastern
TBD - To Be Determine
R - ESPN radio


епа бујрум
немаше место за Атланта на анкетата. сори за нивните фанови (ако има воопшто овде)
--- надополнето: 21 април 2013 во 17:29 ---
Update:
Denver vs Golden State - 1-0
LA Clippers vs Memphis - 1-0
New York vs Boston - 1-0
Brooklyn vs Chicago - 1-0
 
Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Мајами ќе ја одбранат титулата без поголеми проблеми ќе видите :)
 
Член од
20 април 2013
Мислења
113
Поени од реакции
132
Навивам за Бостон,но на анкетата гласав за Мајами бидејки реално гледано годинава се зверови и очекувам да ја одбранат титулата
 
Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Голема веројатност е дека ќе се повтори финалето од минатата година...јас би рекол 60% Мајами 40% Тандер
 
М

Мартин^

Гостин
Мајами ќе ја одбранат титулата, имаат највеќе шанси од сите други тимови. Оваа сезона се вистински ѕверови и ломат се пред себе, не верувам дека некој ќе им препречи на патот кон титулата. Џејмс како и секогаш ќе биде предводникот. Инаку како што гледам во првите четири натпревари домаќините и тимовите кои завршиле на подобро место од противничкиот тим се во водство. :)
 

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999


WESTERN CONFERENCE

(1) Oklahoma City vs. (8) Houston
Game 1 - Sun April 21, Houston at Oklahoma City, 9:30 p.m. ET, TNT
Game 2 - Wed April 24, Houston at Oklahoma City, 7 p.m., TNT
Game 3 - Sat April 27, Oklahoma City at Houston, 9:30 p.m., ESPN/R
Game 4 - Mon April 29, Oklahoma City at Houston, TBD, TBD
Game 5 * Wed May 1, Houston at Oklahoma City, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, Oklahoma City at Houston, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Houston at Oklahoma City, TBD, TBD

(2) San Antonio vs. (7) L.A. Lakers
Game 1 - Sun April 21, L.A. Lakers at San Antonio, 3:30 p.m., ABC/R
Game 2 - Wed April 24, L.A. Lakers at San Antonio, 9:30 p.m., TNT
Game 3 - Fri April 26, San Antonio at L.A. Lakers, 10:30 p.m., ESPN
Game 4 - Sun April 28, San Antonio at L.A. Lakers, 7 p.m., TNT
Game 5 * Tue April 30, L.A. Lakers at San Antonio, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, San Antonio at L.A. Lakers, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, L.A. Lakers at San Antonio, TBD, TNT

(3) Denver vs. (6) Golden State
Game 1 - Sat April 20, Golden State at Denver, 5:30 p.m., ESPN
Game 2 - Tue April 23, Golden State at Denver, 10:30 p.m., TNT
Game 3 - Fri April 26, Denver at Golden State, 10:30 p.m., ESPN2
Game 4 - Sun April 28, Denver at Golden State, 9:30 p.m., TNT
Game 5 * Tue April 30, Golden State at Denver, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, Denver at Golden State, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, Golden State at Denver, TBD, TNT

(4) L.A. Clippers vs. (5) Memphis
Game 1 - Sat April 20, Memphis at L.A. Clippers, 10:30 p.m., ESPN
Game 2 - Mon April 22, Memphis at L.A. Clippers, 10:30 p.m., TNT
Game 3 - Thu April 25, L.A. Clippers at Memphis, 9:30 p.m., TNT
Game 4 - Sat April 27, L.A. Clippers at Memphis, 4:30 p.m., TNT
Game 5 * Tue April 30, Memphis at L.A. Clippers, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, L.A. Clippers at Memphis, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Memphis at L.A. Clippers, TBD, TBD
___________________________________________________

EASTERN CONFERENCE

(1) Miami vs. (8) Milwaukee
Game 1 - Sun April 21, Milwaukee at Miami, 7 p.m., TNT
Game 2 - Tue April 23, Milwaukee at Miami, 7:30 p.m., NBA TV
Game 3 - Thu April 25, Miami at Milwaukee, 7 p.m., TNT
Game 4 - Sun April 28, Miami at Milwaukee, 3:30 p.m., ABC
Game 5 * Tue April 30, Milwaukee at Miami, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, Miami at Milwaukee, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, Milwaukee at Miami, TBD, TNT

(2) New York vs. (7) Boston
Game 1 - Sat April 20, Boston at New York, 3 p.m., ABC/R
Game 2 - Tue April 23, Boston at New York, 8 p.m., TNT
Game 3 - Fri April 26, New York at Boston, 8 p.m., ESPN
Game 4 - Sun April 28, New York at Boston, 1 p.m., ABC/R
Game 5 * Wed May 1, Boston at New York, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, New York at Boston, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Boston at New York, TBD, TBD

(3) Indiana vs. (6) Atlanta
Game 1 - Sun April 21, Atlanta at Indiana, 1 p.m., TNT
Game 2 - Wed April 24, Atlanta at Indiana, 7:30 p.m., NBA TV
Game 3 - Sat April 27, Indiana at Atlanta, 7 p.m., ESPN
Game 4 - Mon April 29, Indiana at Atlanta, TBD, TBD
Game 5 * Wed May 1, Atlanta at Indiana, TBD, TBD
Game 6 * Fri May 3, Indiana at Atlanta, TBD, TBD
Game 7 * Sun May 5, Atlanta at Indiana, TBD, TBD

(4) Brooklyn vs. (5) Chicago
Game 1 - Sat April 20, Chicago at Brooklyn, 8 p.m., ESPN
Game 2 - Mon April 22, Chicago at Brooklyn, 8 p.m., TNT
Game 3 - Thu April 25, Brooklyn at Chicago, 8:30 p.m., NBA TV
Game 4 - Sat April 27, Brooklyn at Chicago, 2 p.m., TNT
Game 5 * Mon April 29, Chicago at Brooklyn, TBD, TBD
Game 6 * Thu May 2, Brooklyn at Chicago, TBD, TBD
Game 7 * Sat May 4, Chicago at Brooklyn, TBD, TNT

* if necessary
All times are Eastern
TBD - To Be Determine
R - ESPN radio


епа бујрум
немаше место за Атланта на анкетата. сори за нивните фанови (ако има воопшто овде)
--- надополнето: 21 април 2013 во 17:29 ---
Update:
Denver vs Golden State - 1-0
LA Clippers vs Memphis - 1-0
New York vs Boston - 1-0
Brooklyn vs Chicago - 1-0
ова по кое време е пошто на резултати.ком пишува во 9 и пол играат сас и ла
 
H

HoT IcE

Гостин
Може ќе ме правите будала, ама ако некој сезонава има големи шанси за титула тогаш се Лејкерси. Тим без ѕвезди од калибар на Брајант се секогаш незгодни и потценети, а не е дека Лејкерс нема асални кошаркари за нешто повеќе. Ќе бидат многу опасни и ќе се игра јака кошарка, Џејмисон барем за мене покажа дека уопште не е за потценување играч кој со мал број на шутеви има подобра реализација од голем број кошаркари во НБА. Кауард е друга прича, ако се повампири, тоа е плус.
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.847
Мајами ќе ја одбранат титулата, имаат највеќе шанси од сите други тимови. Оваа сезона се вистински ѕверови и ломат се пред себе, не верувам дека некој ќе им препречи на патот кон титулата. Џејмс како и секогаш ќе биде предводникот. Инаку како што гледам во првите четири натпревари домаќините и тимовите кои завршиле на подобро место од противничкиот тим се во водство. :)
Како и секогаш? Оваа му е втора година во Мајами и искрено без него Мајами тешко во плејоф дека ке влезат.. Ако ти текнува на таа сезоната после 2005 кога освоија, каков скор имаа.

Може ќе ме правите будала, ама ако некој сезонава има големи шанси за титула тогаш се Лејкерси. Тим без ѕвезди од калибар на Брајант се секогаш незгодни и потценети, а не е дека Лејкерс нема асални кошаркари за нешто повеќе. Ќе бидат многу опасни и ќе се игра јака кошарка, Џејмисон барем за мене покажа дека уопште не е за потценување играч кој со мал број на шутеви има подобра реализација од голем број кошаркари во НБА. Кауард е друга прича, ако се повампири, тоа е плус.
Исто како и погоре, Коби им е предводник и без него, еве моја рандом проценка - ке изгубат 0-4. Хауард годинава е :гомце:
 
М

Мартин^

Гостин
Како и секогаш? Оваа му е втора година во Мајами и искрено без него Мајами тешко во плејоф дека ке влезат.. Ако ти текнува на таа сезоната после 2005 кога освоија, каков скор имаа.
Втора ? Добро штом веќе пишуваш дека му е втора, ама на мене целата реченица ми беше во друга смисла.
 
Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
Ај ако најде некој сопкаст стрим за Индијана-Атланта нека го постира овде;)
 

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Навивам за Сан Антонио ќе биде тешко со Лејкерси, но се надевам ќе дадат се од себе момците .
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom