NBA PlayOff 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
nikoj ne moze da me ubedi deka ben wallace e pokorisen igrac od nego... eden od najdobrite odbrambeni ama za napad ,nikako ,ne brat... 2 metra od kos i ne znae da pogodi,za slobodni da ne zboram, on basketot vise go naprai samo teretana i isteruvanje na garnet nadvor od reketot ....
Вака сеа. Gooden во никој случај не е подобар од Ben.Игра Gooden и дава 15поени,толку му е просек,неможе поише тој. Игра Ben спречува 20 поени. Кој допринел поише за тимот? У право си за тоа дека не го бива за напад. Најјак просек му беше отприлика 9 поени мислам сезоната 2003-04.Ама затоа имаше преку 13 скока просечно а неколку пати знаеше да направи и преку 20. Повеќе од 3 банани,над 2 украдени и имаше влијание врз пистонс и противничкиот тим што не може да се стави во ниедна категорија.Особено на домашен терен кога игра со пуштена коса...:) Е тогаш заплашува со самата појава. Дивац,Сабонис и он се единствените играчи во послениве 15тина години кои знаеа да го стават Шек во сенка.
За меѓусебниве дуели си е ок. Само мислам дека Пирс нема така лесно да помине против Принц.Пирс е по крупен ама па овој е повисок и е еден од најдобрите дефанзивци у лигата. И за Стаки си у право. Ќе биде одлична замена за Билапс.Супер играше дур беше повреден другиов.
За процентов јас би качил на 60:40 за Пистонс од неколку причини.
1. Самиот факт дека играат 6 години по ред во конференциско финале
2.Тимов игра неколку сезони заедно освен што сеа го немаат Бен, а на бостон ова им е прва сезона заедно.
3.Огромно Play off искуство.
4.Подобра клупа.
5.Сондерс го научи Гарнет да игра кошарка. Го тренираше од почетокот на кариерата па се до пред 2 години. Знае како дише.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Очекувам колеж.

Сепак, дур не се научат Бостон да играат на гости... нема за нив титула. Првичен тип 4-2 за Детроит. Ако во меѓувреме се сменат околностите ќе пишам поопширно. Сега за сега, доволно е. Многу работи одат во корист на Детроит, пред се искуството, потоа за разлика од Бостон не зависат од еден играч, играат тимски. Ако не ве реши Билапс... ќе ве реши Хамилтон. Ако не му е денот на Хамилтон може да изигра Тејшон. Така да, овде не е веќе Леброн. нема да се знае од каде доаѓа заканата, овде ќе се знае од каде не доаѓа. :) Плус одморени и растеретени од притисокот на нацијата ќе влезат во дуелот. Обратна е ситуацијата кај Селтикс. Толку.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Рондо, бр.9. Метиси.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Вечер ќе ли има пренос од Хорнетс - Спарс на МТВ?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
И јас сметам дека Кливленд згреши што го донесе Бен на местото на Гуден и Хјуз. Бен е далеку од своите одбранбени денови, а и Кливленд нема доволно моќен напад за да мисли само на одбраната. Секоја чест за заложбата на Леброн ама сепак сам не може. Бостон ако продолжи вака ќе испадне од Детроит. Сепак мојот тип за шампион сеуште се Лејкерси.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Вака сеа. Gooden во никој случај не е подобар од Ben.Игра Gooden и дава 15поени,толку му е просек,неможе поише тој. Игра Ben спречува 20 поени. Кој допринел поише за тимот? У право си за тоа дека не го бива за напад. Најјак просек му беше отприлика 9 поени мислам сезоната 2003-04.Ама затоа имаше преку 13 скока просечно а неколку пати знаеше да направи и преку 20. Повеќе од 3 банани,над 2 украдени и имаше влијание врз пистонс и противничкиот тим што не може да се стави во ниедна категорија.Особено на домашен терен кога игра со пуштена коса...:) Е тогаш заплашува со самата појава. Дивац,Сабонис и он се единствените играчи во послениве 15тина години кои знаеа да го стават Шек во сенка.
За меѓусебниве дуели си е ок. Само мислам дека Пирс нема така лесно да помине против Принц.Пирс е по крупен ама па овој е повисок и е еден од најдобрите дефанзивци у лигата. И за Стаки си у право. Ќе биде одлична замена за Билапс.Супер играше дур беше повреден другиов.
За процентов јас би качил на 60:40 за Пистонс од неколку причини.
1. Самиот факт дека играат 6 години по ред во конференциско финале
2.Тимов игра неколку сезони заедно освен што сеа го немаат Бен, а на бостон ова им е прва сезона заедно.
3.Огромно Play off искуство.
4.Подобра клупа.
5.Сондерс го научи Гарнет да игра кошарка. Го тренираше од почетокот на кариерата па се до пред 2 години. Знае како дише.

tacno brat, toa se brojkite na ben vo minatite godini ama ja ti zboram za sea.on sea im trebase na cavsi ....imaa uigrana ekipa i si ja rasturija, ne deka ben e los odbramben igrac ovaa godina ama sepak ne e na nivoto od minatite koga bese i proglasuvan za najdobar defanzivec...
imase vlijanie vrz pistons kade sto imase atmosfera,site se znaea u dusa a ne vaka da se ceka na eden igrac a ovie drugive so kje fatat-fatile.....:helou:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Epa sea koga mi ispadnaa Cav's , vise ke se naklonam kon Hornets, dokolku vecerva go sutnat San Antonio. A ako projdat ovie pak, nema da mi ostane nisto drugo osven da cekam da pocne Evropskoto u fudbal, posto site 4 ekipi (od koi 3 veke vlegoa) voopsto ne gi sakam ... !!!* ;)

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Не фаќам ОБН и неам НБА лајв тв... КАде да си ги гледам Спарсите?

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
tacno brat, toa se brojkite na ben vo minatite godini ama ja ti zboram za sea.on sea im trebase na cavsi ....imaa uigrana ekipa i si ja rasturija, ne deka ben e los odbramben igrac ovaa godina ama sepak ne e na nivoto od minatite koga bese i proglasuvan za najdobar defanzivec...
imase vlijanie vrz pistons kade sto imase atmosfera,site se znaea u dusa a ne vaka da se ceka na eden igrac a ovie drugive so kje fatat-fatile.....:helou:
Штознам.Од една страна добра е реазмената шо ја направија со тоа што многу ја подобрија одбраната, а од друга страна пак нападот ослабе за нколку поени.Ама па затоа Леброн превзема поголема одговорност и постигнува повеќе кошеви.А и Гуден не е константен играч а Хјуз некако не е веќе за стартна постава.
Ќе видиме како ќе биде источново финале.Баш ме интересира Гарнет како ќе изигра.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Spurs - Hornets 91:82...Уште едно финале(конференциско) за мојот омилен тим..и тоа какво со Lakers...ќе биде лудо...
Инаку се знае добитната комбинација..Џинобили, Паркер, Данкан..и никој нема шанси.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ништо, колку и да ги мразам сепак, морам да признаам - најдобри се. Неколку сезони во континуитет се најдобрата екипа во НБА. Секоја чест за Добриот, Лошиот и Грдиот... е нема такво трио во нба, не во Бостон, не во ЛА, не во Детроит... едноставно, нема.

Штета за Крис Пол, се надевам догодина тој и Хорнетс ќе имаат повеќе среќа и колку-толку ќе знаат како треба да се игра против титаните. Ова искуство кое го стекнаа годинава со играњето во Плејофот е бесценето.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Како прво никој не е толку будала да се коцка против Спарси,тимот што во последните 10 години немаат промашено плеј оф а во тие 10 години имаат и 4 титули,никој.

А за која публика е најненормална? И малите деца знаат дека е арената на Јута. Ама воедно и најгрозната.
Првата слика се однесува на случајот против Брајант со девојката од хотелот.

А за оваа неам зборови. За тие што не знаат, минатата година Фишер играше за Јута, во втората серија од плеј оф-от играа против Голден Стејт. Ќерка му на Фишер беше на три часовна операција затоа што имаше редок рак на окото. Фишер нормално беше со неа. Како што течеше натпреварот Дерон Вилјамс заработи 4-5 лични и не можеше да игра. Па управата на Јута му се јави на Фишер, тој ја напушти болницата, дојде,играше и ја погоди решавачката тројка која го пушти натпреварот во продолжение...а таму и победа за Јута. Е сега видете го овај моронот.

Абе сеа, ја у друг контекст го кажував тоа. Сигурен сум (а и пред некоја сезона кога уште играа Ц-Веб и Пеџа ги мереа децибелите у Арко Арена, викаат дека се за неколку копја пред сите останати арени по гласност) да ги измерат децибелите кај Хорнетс ке биде нешто слично ко Арко своевремено.

Што да се каже за мечов од сабајле. Искуството на Спарси сепак придонесе за нивната конечна победа. Убаво Чарлс Баркли објасни дека најслабата карика на мечот (и воедно во целата серија) беше токму најискусниот, Пеџа. Човекот едноставно не знае сам да си создаде простор за шут, а да е тотално неагресивен (како впрочем и останатите играчи од Балкан, освен Вујачич) говорат и секогаш малиот број на слободни фрлања што ги изведува. Значи следната сезона за да отидат и чекор подалеку, Пеџа или трејд, или клупа, и на негово место да се доведе ниско крило (на неговата позиција), или бек шутер кој што нема да чека асистенција од Крис Пол туку сам ке си создаде простор за шут, или на крај ке пенетрира накај рекетот за кош или лична.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Лејкерс во финале, мислам дека ке е со Бостон :)

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Metono1[mkd];1372246 напиша:
Лејкерс во финале, мислам дека ке е со Бостон :)
Не биди толку сигурен, Спарси се жива напаст, тотално ја уништуваат играта, се се сведува на одбрана. Сигурен сум дека ќе ги надскокаат Лејкерси, затоа се плашам :icon_roll

Е сега ако играат Детроит-Спарс финале, стварно нема толку да е спектакуларно, нема да е вистинско финале, се тимска кошарка со минимум атракција и адреналин.

Имам огрома почит кон двата тимови...најдобрите тимови во оваа деценија(заедно со Лејкерс), но така ги гледам работите.

П.С Candace Parker rocks! :je:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom