NBA PlayOff 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Хмм...да ли ке ги надскокаат, не знам. Имаш 3-4 играчи у Лејкерс што се способни да имаат 10+ скокови на мечот. Одом и Пау сигурно, но тука е и Туриаф, чоек што кога е фокусиран може ладно да напраи дабл-дабл учинок.

Мислам дека серијата ке ја одлучат играчите кои што не се во ударните оски (Коби-Одом-Гасол vs Данкан-Паркер-Ману). Во прилог на Лејкерс им оди и тоа што имаат два три играча кои што можат да експлодираат, Фишер, Радманович, Вујачич, Волтон, Туријаф, додека на спротивната страна Спарсите се некако лимитирани на бледиот Мајк Финли, неискористениот Фабрисио Оберто, и човек со мошне променлива форма Име Удока. Што знам, мислам дека Лејкерси ке ги решат у 6 меча, максимум.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Spurs - Инаку се знае добитната комбинација..Џинобили, Паркер, Данкан..и никој нема шанси.
Aaaa немој така да збориш,ќе си помислат стварно и нема да гледаат веќе:) Јако Јако трио нема зборови тука.Ама од сите финалиња до сеа во кои шо играле Спарс,кој тим им пружа најголем отпор??? Пистоооонссс....Мајсторка мислам дека играа.Така да годинава,доколку стигнат до финале,а мислам дека тоа ќе биде финалето, Спарс-Пистонс(пистонс со предност на домашен терен),Детроит ќе имаат едно гооолемо искуство плус.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Јас не сум многу ориентиран кон шутерско шоу како на Денвер кои дават над 100 поени..но и примаат ...повеќе сакам дефанзивна кошарка со добра тактика во одбрана..а овие две екипи (Сан Антонио и Детроит) се најблиску до тоа..така да би било супер да ги гледам нив во финале..е сега кој ќе победи...се работи за нијанси..плус регуларниот дел и плејофот се различни...

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Не сум ни јас некој фан на брза кошарка со многу поени. Со одбрана се добиваат натпревари.Да ги изместиш,да не можат до слободен простор да дојдат.А овие два тима го прават тоа најдобро.У регѕларната сезона Пистонс беа боље али тоа нема ама баш никакво значење сега. Ако се сретнат во финале кујзнае дали ќе има повеќе од еден натпревар со преку 200 поени(заедно).

ПС.
Ќе даваат вечер Бостон-Детроит?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
wowow, aj sea isto ko vcera ama za zapadot sea..... mozebi najsimpaticniot tim spored mene ispadna , new orleans gi postuvav poradi pedja,byron scott i CP3 ama so da se prai, ligusite pobedija....... e sea zasto pobedija.... prva sezona na visoko nivo na CP3 i david west dodeka na drugata strana duncan i parker znaat koj kako dise...sekako i na klupata byron scott e pocetnik za popovich i negoviot trenerski tim, mislea deka na atmosfera kje pobedat ama seuste treba da go gradat pobenickiot mentalitet, ova im e golema skola za toa sto sleduva ponatamu.....mlad tim se ,mozat mnogu povekje, samo ne znam pedja i peterson uste kolku sezoni bi mozele da igraat na visoko nivo poso i dvajcata se vekje veterani.... druga rabota e so imaat slaba klupa, neafirmirani igraci kako morris ely,pargo ne mozat da izdrzat teret kako sto imase vcerasnata utakmica...jes da pargo dobro odigra ama ne sum impresioniran od negovata odbrana....bonzi wellsisto taka neprimetno a znae da odigra ama ocigledno falese motiviranost ........

san antonio,stara skola,sve ide ponatamu , manu,parker,duncan , sea udoka se pokazuva kako dobar defanzivec a znae da pogodi i od nadvor.....bowen na kobe,po koj pat vekje ama sea ocekuvam pomos i od udoka..... finley,horry,thomas, ne znaes koga kje eksplodiraat ama se nadevam deka nema protiv lakersi poso site odreda mi se antipaticni ,posebno horry.....
kje bide interesna serija posebno sto e finale ,se nadevam na tesni utakmici i neizvesni zavrsnici, taman zavrsiv so skolo,kje mozam na mira da gledam....

finaleto na istokot pocnuva vecer..... 2 po polnok, direkten prenos na obn a mozda i na mtv......... za bad boysi sum tuka........sakam da go vidam doc rivers kako si odi od boston za da sfatii deka e los trener treba nekoj da go pocisti u serijava ama ima premnogu dobri igraci za da bide 4-0 za detroit...

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Добро е шо изгубија само 9 разлика. КАтастрофа изиграа.КАТАСТРОФА!!! Колку ме изнервирааа....Недела дена пауза и изгубија натпреварувачки дух.Ако.За памет. Следнава ќе биде боље.Ќе се вратат у форма а Бостон ќе ги стигне заморот. 79% од екипите што тепале у првата утакмица у конференциско финале отишле даље ама тие 21% изгледа играле против Детроит:)

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Една недела одмор и заборавија да играат :) Сериозно, се скинаа од промашување.:kesa:

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Што знам. Феноменални се да ги ебам, два 7-ми меча изиграа (и добија) у двете серии, и сега отворањево на серијава со Детроит, само риспект за Бостон. Извонредна психолошка стабилност на Кевин и Пол. Ако се разигра конечно и Реј Ален (кој што и понатаму шутира ербол-ови), може сешто да биде и во "Motor City".

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
101-71.

Спарси играа само 3 четвртини, потоа при крајот играше клупата на Спарси. Одом/Фишер изиграа многу добро...првата утакмица беа 4/21, а оваа 11-15. Каква разлика а.

Сепак според мене најголема разлика направи клупата на Лејкерс, па дури и Мбенга постигна кош :)

Леле и Ариза се врати по повредата на 20 Јануари :vozbud: Еден од најдобрите дефанзифци во Лејкерс а и еден од подобрите забивачи во NBA.

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Celtics ja zabelezaa prvata pobeda na gosti!!!

Kevin Garnett predvodnik na Boston do nivnata prva,
pobeda na gosti vo playoffs.Garnett so negovite 22
poena e naj zaslusen za vodstvoto od 2-1,no
6 igraci na Celtics ima dvocifren broj poena za da
dojdat do pobedata od 94-80.Detroit ja prekina
serijata na Boston od 9-0 na domasen teren,a pak
KG i kompanija se pogrizija i za serijata od 0-6 da
ja prekinat,vo pravo vreme.Pistons e domakin na
Game 4 in Monday night.Flip Saunders veli deka.
"Ponedelnik e odlucuvacka utakmica za niv-ili
najgolema godinava".

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Dzverska pobeda sinoka na San Antonio, Sekoja Cest !!!* ;)
Не бе рекол ѕверска, би рекол солидна игра на Сан Антонио. Лејкерс се виновни за овој пораз.

Не може само еден играч да игра, а и тој беше без ритам во првото полувреме. Не можеше да сврзи два коша. Не може да се победат Сан Антонио со 2-11 на Одом и плус 3-8 за слободни. Тука е и Гасол со 7-18.И немој некој да ми каже одбраната на Спарс направи нешто за 360 % поразлично па затоа имаа овие таков шут.Промашуваа чисти зицери, тоа е тоа. А кај се Фишер и Вијачич кога требаат? Никаде.

Да Сан Антонио играа добро, но Лејкерс се победија самите.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Вечер ќе биде интересна утакмицата.Ама нема да даваат на МТВ а?
Многу тапа кабловска иаме бе.Немоеж НБА да гледаш.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Perfecto, сепак беше ѕверска победа на мамузите. Ги ставија во шише езерџиите.

Знаеш зашто не ги биваше. Не сами од себе, беа толку тапа оти против себе имаа гигант.

Џабе им е на лејкерс, и оваа година ќе си изгубат у финале на запад...

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Perfecto, сепак беше ѕверска победа на мамузите. Ги ставија во шише езерџиите.

Знаеш зашто не ги биваше. Не сами од себе, беа толку тапа оти против себе имаа гигант.

Џабе им е на лејкерс, и оваа година ќе си изгубат у финале на запад...
Многу интересни сте... Кога Лејкерс ги демолираа Спарси со 30 разлика никому ништо ... Што не напиша нешто кога твојот "гигант" изгуби со 30 разлика?

Ги пратам Лејкерс долго време и знам кога играат добро а кога не.

Сега една победа на Сан Антонио... и одма Лејкерс го изгубија финалето...хехе браво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom