NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Pupone што се замараш бе :wink:

може глеал и на 3 године, кој бил мал бил многу умен

и сеа глеам по постојве што незнае 2 збора да каже освен сум глеал нба на 6 години остај ме се глеа дека му останало тоа од мал и уште е малоумен :pos2:

Ги извртувате работите...

Муабетот беше како Картер би му помогнал на Кливленд , а не за тоа дали е он играчиште и што постигнал во минатото...Факт е дека ако би отишол у Кливленд(што нема да се деси) ќе им требаат две топки за у напад , а за у одбрана би имале една шуплина во чувањето на противничките играчи што играат на позиција 3...

Поузи од друга страна е пред се благодарен играч кој си ја знае својата улога во екипата и не отстапува никогаш од својата игра...Игра фантастична одбрана а тоа е нешто што му треба на Кливленд пошо покрај Бен Волис немаат некој изразит дефанзивец...Одбраната и притисокот што го прави врз противничките бекови е онаа прљава работа за која секоја екипа има по еден поединец...А доколку Кливленд дотурка до финале на истокот, таму би им користел во притисок над Пирс и Ален, а во евентуално финале на лигата , претпоставка моја е дека Лејкерси ќе бидат екипата од западот , тогаш Коби би му дошол на ред ...

Тоа е размислување за иднината, а Кливленд нема потреба од уште еден суперстар кој ќе дава по 25 коша на утакмица него има потреба од поголема компактност и цврстина...

Дефинитивно Картер во Кавси е сомнителен потег. Поузи е идеален. Толку од дискусијата.

Последните две вечери или натпревари на Кливленд докажуваат дека Кливленд не се уан мен тим.Синоќа Џејмс маана 47 поени а изгубивме а денес Џејмс со 26 поени Кливленд победува.Но затоа Мо се растури.До сега 44 поени.
А за дискусијата.Кливленд има фантастични бекови секако плус Леброн затоа Картер би бил само вишок.Каде каде подобра работа би ни вршел Поуси.На Кливленд му недостасува играч кој би ги заменили Биг Бен и Биг Зи бидејчи отидоа они со годинките

леле Сан Антонио ама изгубија:nesum:
Тој Укич мавна една ццц,не ми се верува,цело време водеа.

леле Сан Антонио ама изгубија:nesum:
Тој Укич мавна една ццц,не ми се верува,цело време водеа.

тројка ??

незнам што запнал тренерот на Репторс со тој Укич, мене искрено подобар ми делуе Соломон, кога беше поврден Калдерон играше многу солидно,

Пистонси пак изгубија вчера од Чикаго, вечер од Атланта, ќе го брка ли Думарс тренеров бе да му ебем ќориот

Оваа е нешто како преодна година за Детроит.Се спрема простор за реконструкција на тимот така да не очекувам нешто повеќе од нив.Па маму му ебем,секоја година се у финале на исток:) Они и Спарс се најстандардните тимови во последниве7-8 години.Е сеа,кога би дошол Картер у Кливленд значи се спремаат за можна трампа на Леброн па би имале еден супер играч плус за трампа или па некој да го наследи. А ништо чудно да се деси трампа и со Детроит у брзо време. Ќе видиме као ќе испадне али у секој случај се слагам со дечкиве дека Пусито е боље опција за Кливленд од Картерот али само у случај на непроменет росетер.
Мали,ни објасни ти дека си му бил десна рака на Џексон у финале со Јута.Сеа коментирај за тековни збиднувања у енбиеј.

Инаку шпекулациите за Картер се од летото, не би се надевал баш на него.
А и да дојде, шо е можно во секој случај пошто има тешка плата а Нетс очигледно сакат да го олеснат селари капот, не знам колку би помогнал, на Леброн му треба играч кој ќе помага, а не его-трип ѕвезда со болно колено и без “о“ од одбрана.
Башка и после ова ќе размислат два пати дали ќе го дадат Шербијак, а веројатно за Картер ќе треба и да отспапат нареден пик на драфт.

Ако толку сакаа играч Кавси требаше да го соберат Поузи кога можеа, али касно е сега.

Ти момак немаш поима.. :)

JAS KE KAZAM DEKA POUZI BI ZAVRSIL PODOBRA RABOTA OD KARTER VO KLIVLEND...KLIVLEND IMA DOVOLNO SUTERI, NE IM TREBA STAR IZDRTAVEN SUTER KOJ NEMA MUDA DA ODI NA VLEZ...A POUZI E ZAKON ODBRANBEN IGRAC ( GO CUVASE KOBI KAKO NIKOJ DO SEGA VO FINALETO) A TOA IM TREBA NA KLIVLEND KOJ E DEFANZIVEN TIM I KOJ MOZDA KE IGRA SO LAKERS VO FINALE.

A ZA SUTERI EHEEE....VOLI, MO, GIBSON PA I LEBRON SE BOLJI SUTETI OD VINS..A I BIG Z E BOLJI SUTER....MANJE VISE, SVI SE BOLJI PA NE BI IGRAL NI U PRV SASTAV U KLIVLEND.

KARTER = PREPLATENO GO*NO KOJ NEMA MUDA. PROCITAJ PO FORUMI VO AMERIKA I VIDI STO KE TI KAZAT ZA NEGO. NAJ OCRNUVAN IGRAC U NBA. SITE STO RAZBIRAAT MALKU OD KOSARKA GO MRAZAT.
A I NE ZASLUZUVA ALL STAR SAMO ZATOA STO PRED 1 MILENIUM KUCAL DOBRO....SAMO STETA STO SEKOJ IMA PRAVO DA GLASA....AKO NAPRAVI 1 KUCANJE NA ALL STAROT JA MUDATA KE SI GI ISECAM....ISKRENO, JA 100 PATI POPRVO BI GO ZEL MO WILLIAMS NEGO KARTER. PA I POUZI SPADJA TUKA, KAKO REZERVEN ALI SPECIJALEN IGRAC.

A TIE STO NEMAAT VRSKA OD KOSARKA I OD IGRANJE, NEKA PRODOLZAT DA GO VELICAAT KARTER I NEGOVITE DAMNESNI KUCANJA. AKO E ZA TOA, DAJ KLIVLEND NEKA GO ZEME DOMINIK VILKINS...U PM...DAJ GLEDAJTE 1 NBA UTAKMICA PA TOGAS ZBORITE.

Јаоооо па ти па колку немаш поима :pos2:

Абе “експерт“, среди си го пристапот малку, кај глупости тропаш па и лудило глумиш.

Ти дечко си заглавен у времето, не знам кога последен пат си гледал НБА утакмица (ако уопште си гледал) али најголемо нешто моментално кај Винс Картер е неговото име, на кое очигледно ти се запали како млад мајмун на банана.

Конкретно за Картер у Кливленд, типот има таков егоманијакален карактер, шо за мене е апсолутно незамисливо да делат топка со Леброн, ќе се угушат овие двајца на терен, мислам дека ќе биде уште полошо отколку што му беше со Џејсон Кид.
А и со таа надуената плата шо ја има нема баш добра да делува на селари капот на Кавс.

Со ова за Поузи шо ми го кажа само ме потврдуваш дека блага веза немаш од кошарка, типот ти е класичен универзалиец, прави скокови, шутира тројки, игра одбрана, а и нема ништо против на клупа да почне, у животна форма игра моментално у Хорнетс.
Која одбрана ја игра Поузи? ОМГ, со кој дискутирам јас, една утакмица ако гледаше од плеј-офот лани ќе ти беше јасно кој “лупнал“ нешто, дали ја или ти.

Башка информацијава за Картер шо ја тресна е праисториска, не знам зошто воопшто се дискутира на оваа тема, али добро, не би се зачудил ако прв пат допрела до тебе пред неколку денови.

Си гледал некоја утакмица на Нетс последниве години??

Навистина ме мрзи да објаснувам .. но не можам а да не пишам неколку збора..
За сите оние што ке кажат дека Картер је играч со его,они немаат поима.. нека не се навредуваат ама они навистина немаат појма што тоа зборат..
Да се каже дека Картер је играч кој не сака да ја дели топката со друг,а во овој случај со Леброн,мислам е непратење на нба и зборење чисто од тепка..
Оваа и прошлата сезона најголем проблем на Картер је во тоа што цело време се постатува како 2ра опција во тимот.. лани Џеферсон,оваа година Херис..Многу му забележуваат на само 15-16 шута во просек за еден натревар..што е премалце за еден суперстар а вие зборите за некое си ЕГО и за човек кој сака да шутира и не сака да подава..А фактите велат.. Лани беше еден од само 3цата играчи со над 20 поени,5 ск и 5 асистенции.. Другите 2ца беа Коби и Леброн..
Картер е во моментов на 4то место према просекот на поени во НБА Кариерата мегу активните играчи..Пред него се само Шек,Ајверсон и незнам уште кој беше..
Што се однесува на повредите..он имаше проблеми со коленото но тоа беше во времето на Торонто 2002-2003..
Наградно прашање .колку натревари има картер пропуштено од кога е дојден во Нетс ?? :)
Има многу премногу факти со коишто све тоа горе од претходните постови ке се демантира.. Факт је дека Картер не е подобар од Коби или Леброн..и факт е дека во некои периоди од кариерата играл слабо или имал повреди ,но тоа не е случај последните неколку години..

Значи секоја споредба мегу Поузи и Картер је смешна..
И да ,Кливленд го бара..зошто ги знае неговите вредности.. Но има уште еден тим кој го сака картер а тоа е СанАнтонио Спарс.. незнам само кого би дале за него ,т.е што би сакале да земат Нетс од СанАнтонио од оние кој се за заминување ... но да не идеме таму..

Ти момак немаш поима.. :)

Јаоооо па ти па колку немаш поима :pos2:

Си гледал некоја утакмица на Нетс последниве години??

Навистина ме мрзи да објаснувам .. но не можам а да не пишам неколку збора..
За сите оние што ке кажат дека Картер је играч со его,они немаат поима.. нека не се навредуваат ама они навистина немаат појма што тоа зборат..
Да се каже дека Картер је играч кој не сака да ја дели топката со друг,а во овој случај со Леброн,мислам е непратење на нба и зборење чисто од тепка..
Оваа и прошлата сезона најголем проблем на Картер је во тоа што цело време се постатува како 2ра опција во тимот.. лани Џеферсон,оваа година Херис..Многу му забележуваат на само 15-16 шута во просек за еден натревар..што е премалце за еден суперстар а вие зборите за некое си ЕГО и за човек кој сака да шутира и не сака да подава..А фактите велат.. Лани беше еден од само 3цата играчи со над 20 поени,5 ск и 5 асистенции.. Другите 2ца беа Коби и Леброн..
Картер е во моментов на 4то место према просекот на поени во НБА Кариерата мегу активните играчи..Пред него се само Шек,Ајверсон и незнам уште кој беше..
Што се однесува на повредите..он имаше проблеми со коленото но тоа беше во времето на Торонто 2002-2003..
Наградно прашање .колку натревари има картер пропуштено од кога е дојден во Нетс ?? :)
Има многу премногу факти со коишто све тоа горе од претходните постови ке се демантира.. Факт је дека Картер не е подобар од Коби или Леброн..и факт е дека во некои периоди од кариерата играл слабо или имал повреди ,но тоа не е случај последните неколку години..

Значи секоја споредба мегу Поузи и Картер је смешна..
И да ,Кливленд го бара..зошто ги знае неговите вредности.. Но има уште еден тим кој го сака картер а тоа е СанАнтонио Спарс.. незнам само кого би дале за него ,т.е што би сакале да земат Нетс од СанАнтонио од оние кој се за заминување ... но да не идеме таму..

браво за ова образложение ма да не верувам дека ќе помогне запнале поузи па поузи нека го земат кливленд и титула никако нема да освојат:smir:

По све изглеа се деси и првата трампа во оваа пауза за Ол-Стар викенд ..
Мерион и Бенкс во Торонто за Џермејн О Нил и Џамарио Мун.

Heat Trade Marion To Toronto For O'Neal

ESPN The Magazine's Ric Bucher is reporting that the Toronto Raptors will trade center Jermaine O'Neal along with forward Jamario Moon to Miami in exchange for forward Shawn Marion and guard Marcus Banks. The deal is reportedly awaiting league approval.

По све изглеа се деси и првата трампа во оваа пауза за Ол-Стар викенд ..
Мерион и Бенкс во Торонто за Џермејн О Нил и Џамарио Мун.

Heat Trade Marion To Toronto For O'Neal

ESPN The Magazine's Ric Bucher is reporting that the Toronto Raptors will trade center Jermaine O'Neal along with forward Jamario Moon to Miami in exchange for forward Shawn Marion and guard Marcus Banks. The deal is reportedly awaiting league approval.

хм, интересно богами, само мислам дека ова не им требаше на торонто, Мајами ќе ќари според појќе од овој дил

Зошто? - заради Мун, кој според мене е далеку подобра опција од клупата од подпросечниот Бенкс

Марион и О'неал се горе доле исти, двајцата имаат дебели договори, двајцата можат да имаат без проблем дабл-дабл учинок свекоја вечер, и двајцата се класа

Плус Онеал ќе има повеќе простор во рекетот во Мајами одколку во торонто каде имаше помал удел во нападот заради Бош и Барнањи

а Мајами и Вејд добиа конечно добар играч во рекетот, нешто што немаа по заминувањето на Шек , и одличен играч од клупа Мун

и јас го мразам коби ама е многу добар со леброн се тука некаде најдобри:smir:

pupone kogo mrazes????????????????????????????????????????? kobe bryant pa moze da go mrazes samo poradi toa sto e milion pati podobar od serkoto karter hahah ajt pozzz brat...:smir:

хм, интересно богами, само мислам дека ова не им требаше на торонто, Мајами ќе ќари според појќе од овој дил

Зошто? - заради Мун, кој според мене е далеку подобра опција од клупата од подпросечниот Бенкс

Марион и О'неал се горе доле исти, двајцата имаат дебели договори, двајцата можат да имаат без проблем дабл-дабл учинок свекоја вечер, и двајцата се класа

Плус Онеал ќе има повеќе простор во рекетот во Мајами одколку во торонто каде имаше помал удел во нападот заради Бош и Барнањи

а Мајами и Вејд добиа конечно добар играч во рекетот, нешто што немаа по заминувањето на Шек , и одличен играч од клупа Мун

Се согласувам..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom