Ако беше Коби здрав ќе беше лидер па ќе засенеше Одом така да исто ти се фаќа.Пишав кај вас на фан клубот честитки за победата се гледаме во финале се надевам со Винс Картер
Oдом е таков играч, денес блеска, наредни 5 меча постигнува вкупно 28 поени и 17 скока . . . . . за жал, тоа е, недостаток на самодоверба и аналогно на истото неконстантност во играта, а може да игра на вакво ниво во секој меч, ама . . . Иначе далеку од тоа дека Коби ке го засенеше, факт е дека за да Лејкерс победува во вакви мечеви и за да освои титула потребен е уште еден играч кој ке блеска на теренот, како што беше Шек на времето .
А за финале, хмм, јас искрено го чекам финалето на Западот кога се во прашање Лејкерс, и те какви конкуренти имаат во Сан Антонио, кој воопшто нема да бидат лесен залак сезонава, убеден сум во тоа, нешто слично како и проблемот на Бостон во Истокот, тука се Кливленд, Орландо кои ке им ги замрсат сметките .
Се враќа неизвесноста во НБА, кога ке ги погледнам сите фаворити за титулата, слободно би рекол дека ова е една од најнеизвесните сезони .
п.с. А за денешната игра на Леброн, од една страна добра одбрана, од друга најслабата негова карактеристика, лош шут и лошо изведување на слободни фрлања . Фил Џексон очигледно направил добра анализа на овој играч, едноставно знаеше каде да го удри, шутот и слободните фрлања се ахилова пета за Леброн и воопшто не ме изненади денешната игра, која ке биде реткост во иднина . Иначе, имаше 10 асистенcии и 8 скока, со плус два трипл дабл, така да и кога игра лошо, дечково има олраунд статистика на крајот
.
p.m.s. Кога крилниот центар на Лејкерс, и центарот, имаат дабл дабл, т.е. имаат повеќе од 10 скока, не мора да гледате резултат, знаете дека победиле
.