NBA 2008/09

Статус
Затворена за нови мислења.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ако беше Коби здрав ќе беше лидер па ќе засенеше Одом така да исто ти се фаќа.Пишав кај вас на фан клубот честитки за победата се гледаме во финале се надевам со Винс Картер
Со Картер ќе може да не победите само во натпревар на забивање, во друго ништо:toe:

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Случајно успев да го фатам моментот.

Да да, прва четвртина.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Инаку шпекулациите за Картер се од летото, не би се надевал баш на него.
А и да дојде, шо е можно во секој случај пошто има тешка плата а Нетс очигледно сакат да го олеснат селари капот, не знам колку би помогнал, на Леброн му треба играч кој ќе помага, а не его-трип ѕвезда со болно колено и без “о“ од одбрана.
Башка и после ова ќе размислат два пати дали ќе го дадат Шербијак, а веројатно за Картер ќе треба и да отспапат нареден пик на драфт.

Ако толку сакаа играч Кавси требаше да го соберат Поузи кога можеа, али касно е сега.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Тепаа лејкерс само заради на овој леброн со не му беше денот.Катастрофа процент на реализација имаше.Од поле 5 од 20,тројки 2 од 8 и слободни 4 од 8.Тапа му идело.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Тепаа лејкерс само заради на овој леброн со не му беше денот.Катастрофа процент на реализација имаше.Од поле 5 од 20,тројки 2 од 8 и слободни 4 од 8.Тапа му идело.
Ахахаха прво гледај потоа зборувај. Лејкерс изиграа феноменална одбрана над него и цел тим на Кливленд ( барем во второто полувреме).

Или не бе каде може да се запри Леброн крал е тој, нема шанси, гарант имал лош ден...ццц.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.892
Поени од реакции
44.775
Ако беше Коби здрав ќе беше лидер па ќе засенеше Одом така да исто ти се фаќа.Пишав кај вас на фан клубот честитки за победата се гледаме во финале се надевам со Винс Картер
Oдом е таков играч, денес блеска, наредни 5 меча постигнува вкупно 28 поени и 17 скока . . . . . за жал, тоа е, недостаток на самодоверба и аналогно на истото неконстантност во играта, а може да игра на вакво ниво во секој меч, ама . . . Иначе далеку од тоа дека Коби ке го засенеше, факт е дека за да Лејкерс победува во вакви мечеви и за да освои титула потребен е уште еден играч кој ке блеска на теренот, како што беше Шек на времето .

А за финале, хмм, јас искрено го чекам финалето на Западот кога се во прашање Лејкерс, и те какви конкуренти имаат во Сан Антонио, кој воопшто нема да бидат лесен залак сезонава, убеден сум во тоа, нешто слично како и проблемот на Бостон во Истокот, тука се Кливленд, Орландо кои ке им ги замрсат сметките .

Се враќа неизвесноста во НБА, кога ке ги погледнам сите фаворити за титулата, слободно би рекол дека ова е една од најнеизвесните сезони . :vozbud:

п.с. А за денешната игра на Леброн, од една страна добра одбрана, од друга најслабата негова карактеристика, лош шут и лошо изведување на слободни фрлања . Фил Џексон очигледно направил добра анализа на овој играч, едноставно знаеше каде да го удри, шутот и слободните фрлања се ахилова пета за Леброн и воопшто не ме изненади денешната игра, која ке биде реткост во иднина . Иначе, имаше 10 асистенcии и 8 скока, со плус два трипл дабл, така да и кога игра лошо, дечково има олраунд статистика на крајот :D .

p.m.s. Кога крилниот центар на Лејкерс, и центарот, имаат дабл дабл, т.е. имаат повеќе од 10 скока, не мора да гледате резултат, знаете дека победиле :D .

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ахахаха прво гледај потоа зборувај. Лејкерс изиграа феноменална одбрана над него и цел тим на Кливленд ( барем во второто полувреме).

Или не бе каде може да се запри Леброн крал е тој, нема шанси, гарант имал лош ден...ццц.
Пред некоја утакмица и Коби имаше шут од поле под 30% па шо?И тие се луѓе не се роботи.Му се погодило само на ЛеБрон против Лејкерс слабата ден.Во секој случај вредно да се напомене е дека стварно одбраната на ЛАЛ беше на високо ниво.Џејмс е најпрепознатлив по влезовите и по атрактивните завршници не толку по шутот но синоќа не направи ама баш ниеден влез.Шо е тука е.Трката продолжува

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
Инаку шпекулациите за Картер се од летото, не би се надевал баш на него.
А и да дојде, шо е можно во секој случај пошто има тешка плата а Нетс очигледно сакат да го олеснат селари капот, не знам колку би помогнал, на Леброн му треба играч кој ќе помага, а не его-трип ѕвезда со болно колено и без “о“ од одбрана.
Башка и после ова ќе размислат два пати дали ќе го дадат Шербијак, а веројатно за Картер ќе треба и да отспапат нареден пик на драфт.

Ако толку сакаа играч Кавси требаше да го соберат Поузи кога можеа, али касно е сега.
сакаш да кажеш дека поузи би завршил подобра работа од картер во кливленд???????????:tapp::tapp::tapp:

картер е играч кој по својата дебитантска сезона секоја година ја завршувал со просек над дваесет поени
некои мислат дека картер само знае да забива но човекот во својата кариера повеќе пати давал и над +50 последната мислам беше лани со мајами а да не ги споменувам оние игри во плеј офот 2000/01година кога со ајверсон се надигруваа кој прв ќе дојде до 50-ка

-но факт е дека има некои проблеми со коленото кои оваа година барем како што гледам ги немаше

и да за одбраната, ме интересира го имаш ли гледано поузи во одбрана како игра??????????- или само да лупнеш нешто

биди ми поздравен:helou: Мр.Поузи:pos2:

Со Картер ќе може да не победите само во натпревар на забивање, во друго ништо:toe:

да да за тебе картер е еден обичен циркузант или ти си голем фан на лејкерс

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Пред некоја утакмица и Коби имаше шут од поле под 30% па шо?И тие се луѓе не се роботи.Му се погодило само на ЛеБрон против Лејкерс слабата ден.Во секој случај вредно да се напомене е дека стварно одбраната на ЛАЛ беше на високо ниво.Џејмс е најпрепознатлив по влезовите и по атрактивните завршници не толку по шутот но синоќа не направи ама баш ниеден влез.Шо е тука е.Трката продолжува
Абе кој го спомна Коби пак, ејјјј ви скроз сте биле бе... само Коби само Коби...по по.

Па и Коби кога шутираше слабо против во финалето а и сега пред 3 дена, не дека имаше лош ден туку дека Пирс и цел Бостон изигра добра одбрана над него и го натераа да шутира тешки шутеви.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
да да за тебе картер е еден обичен циркузант или ти си голем фан на лејкерс
Jaс кажав дека не може да промени многу, а дека сум голем фан на Лејкерс сум, ги пратам 10 години без престан, 80% од натпреварите сум ги гледал!

А тоа да, кралот Леброн само против Лејкерс слабо изигра, немаше ден:tapp:

Убаво рече Перфекто, и Коби слабо играл зошто другите одбрани знаеле да го задржат. Јас ќе се навратам на финалето против Детроит кога Лејкерс беа апсолутни фаворити а Тајшон Принс, како што рече коментаторот тогаш, е еден од најдобрите одбранбени играчи на денешницата, магистрирал против голем број познати играчи а докторирал против Коби.
Значи немал Коби слаб ден, туку Принс изиграл феноменална одбрана, заедно со неговите колеги и Коби не "мрдна".

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152

Добар играч ама колку валкани работи прави, тоа значи чудно е.

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
ZA OVA TREBA DA MU SE ODZEME ALL-STAR IZBOROT!!!!! A I PLUS TOA, AL JEFFRSON E 100 PUTA BOLJI OD NEGO, SAMO ZA ZAL GO NEMA KRIS POL DO NEGO....

AL>>>WEST

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
сакаш да кажеш дека поузи би завршил подобра работа од картер во кливленд???????????:tapp::tapp::tapp:
Не , сака да каже дека ако више зимаа некого тогаш можеа да го земат Поузи и да завршат каква-таква работа, а со бладањето за зимање на Картер може само насловни да пунат...

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
JAS KE KAZAM DEKA POUZI BI ZAVRSIL PODOBRA RABOTA OD KARTER VO KLIVLEND...KLIVLEND IMA DOVOLNO SUTERI, NE IM TREBA STAR IZDRTAVEN SUTER KOJ NEMA MUDA DA ODI NA VLEZ...A POUZI E ZAKON ODBRANBEN IGRAC ( GO CUVASE KOBI KAKO NIKOJ DO SEGA VO FINALETO) A TOA IM TREBA NA KLIVLEND KOJ E DEFANZIVEN TIM I KOJ MOZDA KE IGRA SO LAKERS VO FINALE.

A ZA SUTERI EHEEE....VOLI, MO, GIBSON PA I LEBRON SE BOLJI SUTETI OD VINS..A I BIG Z E BOLJI SUTER....MANJE VISE, SVI SE BOLJI PA NE BI IGRAL NI U PRV SASTAV U KLIVLEND.

KARTER = PREPLATENO GO*NO KOJ NEMA MUDA. PROCITAJ PO FORUMI VO AMERIKA I VIDI STO KE TI KAZAT ZA NEGO. NAJ OCRNUVAN IGRAC U NBA. SITE STO RAZBIRAAT MALKU OD KOSARKA GO MRAZAT.
A I NE ZASLUZUVA ALL STAR SAMO ZATOA STO PRED 1 MILENIUM KUCAL DOBRO....SAMO STETA STO SEKOJ IMA PRAVO DA GLASA....AKO NAPRAVI 1 KUCANJE NA ALL STAROT JA MUDATA KE SI GI ISECAM....ISKRENO, JA 100 PATI POPRVO BI GO ZEL MO WILLIAMS NEGO KARTER. PA I POUZI SPADJA TUKA, KAKO REZERVEN ALI SPECIJALEN IGRAC.

A TIE STO NEMAAT VRSKA OD KOSARKA I OD IGRANJE, NEKA PRODOLZAT DA GO VELICAAT KARTER I NEGOVITE DAMNESNI KUCANJA. AKO E ZA TOA, DAJ KLIVLEND NEKA GO ZEME DOMINIK VILKINS...U PM...DAJ GLEDAJTE 1 NBA UTAKMICA PA TOGAS ZBORITE.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154

картер е играч кој по својата дебитантска сезона секоја година ја завршувал со просек над дваесет поени
некои мислат дека картер само знае да забива но човекот во својата кариера повеќе пати давал и над +50 последната мислам беше лани со мајами а да не ги споменувам оние игри во плеј офот 2000/01година кога со ајверсон се надигруваа кој прв ќе дојде до 50-ка

-но факт е дека има некои проблеми со коленото кои оваа година барем како што гледам ги немаше

и да за одбраната, ме интересира го имаш ли гледано поузи во одбрана како игра??????????- или само да лупнеш нешто

биди ми поздравен:helou: Мр.Поузи:pos2:
Абе “експерт“, среди си го пристапот малку, кај глупости тропаш па и лудило глумиш.

Ти дечко си заглавен у времето, не знам кога последен пат си гледал НБА утакмица (ако уопште си гледал) али најголемо нешто моментално кај Винс Картер е неговото име, на кое очигледно ти се запали како млад мајмун на банана.

Конкретно за Картер у Кливленд, типот има таков егоманијакален карактер, шо за мене е апсолутно незамисливо да делат топка со Леброн, ќе се угушат овие двајца на терен, мислам дека ќе биде уште полошо отколку што му беше со Џејсон Кид.
А и со таа надуената плата шо ја има нема баш добра да делува на селари капот на Кавс.

Со ова за Поузи шо ми го кажа само ме потврдуваш дека блага веза немаш од кошарка, типот ти е класичен универзалиец, прави скокови, шутира тројки, игра одбрана, а и нема ништо против на клупа да почне, у животна форма игра моментално у Хорнетс.
Која одбрана ја игра Поузи? ОМГ, со кој дискутирам јас, една утакмица ако гледаше од плеј-офот лани ќе ти беше јасно кој “лупнал“ нешто, дали ја или ти.

Башка информацијава за Картер шо ја тресна е праисториска, не знам зошто воопшто се дискутира на оваа тема, али добро, не би се зачудил ако прв пат допрела до тебе пред неколку денови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom