- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Ako kazam primer deka se gream so termo pecka od 6kw toa ne znaci deka mi trebaat 6kw non-stop za greenje neli. Ako prostorijata e zagreana na 20 stepena primer, ti trebaat li 5-6 kw za da ja grees? Dali so panel,dali so TA, dali so klima vo ovie uslovi ti treba toplina samo da gi anuliras gubitocite, koi pri mnogu dobra izolacija se mali.Zatoa i pri greenje so klima se preporacuva da nema gasenje otkako ke pocne sezonata, za da nema potreba od opteretuvanje na klimata.А на која основа ти тврдиш дека ќе се доволни 1-1,5 киловат топлина, кога @Scorpio83 напиша дека моментално се грее на два панела од по 3 киловати? И според сметките за струја што ги постираше, по груба пресметка, со оглед дека не ја напиша навиката за греење, излегува дека минимум греат со 2,5 киловати, пресметано за подеднакво греење во сите простории. Доколку во спалната грее само навечер, во дневната ќе скокне и над 3 киловати.
Не се води од бројката во моделот, тие 18, 22, 24 се обично вредностите за ладење, не за греење. За греење многу се разликуваат. 22-ката тошиба што ти беше опција, за греење е едвај 16-ка. А фуџитсуто 18-ка е всушност 20-ка.
Добро што го постираше линкот од продавницата од каде што планираш да купиш. Според цените и моделите таму, фуџитсуто дефинитивно, 18-ката. Заборави и на мицубишито, ем поскапо ем послабо.
Ne znam so koristis za grenje sto imas tolku jaki ubeduvanja kako i kolku e nesto mokno za nekoj drug da ubeduvas, pisi barem da potvrdis tvoe iskustvo so koristenje na nekolku klima so gi imas ili barem si videl na delo kako rabotat i kolku trosat, da ne bide samo laicki jas znam!
Jas barem koristam 2 i imam videno na delo i rabota i potrosuvacka na drugi 2-3 pa sprema toa i komentiram, nisto od toa sto go imam pisano ne e kazano laicki tuku e samo preneseno iskustvo.

[DOUBLEPOST=1452467508][/DOUBLEPOST]