- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.698
- Поени од реакции
- 7.585
Na sajtot od Lerin nemas mnogu izbor, Midea, Toyotomi, Panasonic, Samsung, Fujitsu, Toshiba i Mitsubishi. Go nemaat Daikin pa izborot (po eliminacija na poslabite) bi se svel na Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu, od koi Fujitsuto po site logiki i podatoci treba da e najdobriot izbor so 31000btu na greenje sto u prevod se 9KW maksimalna isporacana toplina i prosecno 6.3Kw toplina. Ja ima istata opcija(finta) za regulacija na temperaturniot senzor na vnatresnata edinica za sto skoro zboruvavme na temava sto e retko dobra rabota vgradena vo klimive. Za taa klima imam pisuvano i porano tuka, so Sanyo kompresor e sto po mene garantira jako greenje. 900m3/h treba da e max izduv, i 550m3/h minimalen. Ima troreden izmenuvac, nema nedelen tajmer no zatoa ima slip mod koj moze da spusti duri 4stepena za period od 2casa. Sve u svemu odlicna klima, samo cenava e 999 na sajtov sto e pak 150evra poefino od kaj nas ama bode u oci sto ja ima i za 850 na drugi mesta u Grcija, ako uspees da se iscenkas za 850 bi bilo Bingo za tebe. U sekoj slucaj site ne interesira koja cena ke ja postignes da ja doneses klimava u Bitola za sto bi te zamolil da ne izvestis na krajot .Стрелец и ти мислиш дека на темпертури од -5 и повеќе Тошибата Сузуми плус 22000btu нема да го грее просторот ? Уште сум во недоумица , среда одам за Грција и сеуште незнам која ќе ја одберам за 57м2 греење, ајде ти како поискусен на форумот препорачај ми , буџетот ми е 1200 € максимум, не можам повеќе да си дозволам, Тошиба, Митсубиши, Фуџитсу ... Во Лерин ќе одам во две продавници едната има и веб сајт www.kotsovolos.gr , а другата има но ги нема климите , таа е www.megaeuronics.gr
Поздрав
Sent from my GT-N8000 using Tapatalk
Inaku 65m2 imam greeno so 18ka Gree, taka da cudovo Fujitsu vo 57m2 treba da gree i da vika daj uste