Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo na site ke ve zamolam za pomos :) se dvoumam pomegu ovie dva modela na inverteri 3.5KW bi ve zamolil za pomos sto e podobro mi trebaat detali ne sum oddamna na forumot pa dobro bi mi doslo strucno mislenje Pozdrav !

FUJITSU ASYG12LLCB / AOYG12LLC HIGH WALL INVERTER

Toshiba RAS-137SKV-Е6
Eve ti druze 4 klimi so nivnite eurovent podatoci staveni vo Excel tabela.
MUZ-SF35VE/MSZ-SF35VE
RAS-137SKV-E6/RAS-137SAV-E6"NEW !"
AOYG12LLC / ASYG12LLC
MUZ-HJ35VA/MSZ-HJ35VA
Sto ke prasuvas levo desno koga se testirani klimive vo laboratoriski frizideri...falat samo podatoci za dimenzii/tezina na istive, filtri i opcii na daljinskite upravuvaci(isto bitno) pa konecno da se odlucis.
Vaka najlesno ke se odlucis koga gi imas site podatoci...
Rece ke dogrevas so panelki vo poladnite denovi...ako e taka ustedi si 10000ki i 4tata HJ35VA e OK klima, poslabi performansi od Fujitsu no 500KW pomala godisna potrosuvacka vo mod greenje (885 nasproti 1388).

Attachments

Инаку конденз зимно атоа и неправи конденз често.
Ништо, отиде јабана :mad: .... 3 часа се мачеа тројца сервисери со 12+ годишно искуство, значи не тргна проверуваа се,донесоасонди да го покренат но компресорот не сакаше да тргне за жива глава, заклучок им беше дека е од струјни шокови, дека имаме многу квалитетна струја(башка што кај што е инвертерот на тој осигурач имав приклучено екстра кабел со плус апарати што теглеа струја) ... мака им беше и ним дека е квалитетен и доста скап инвертер, но тоа е... незнам што чаре да барам за затоплување освен на дрва нешто да ми препорачате , 35к+ не сум у состојба да давам за нова клима... имам панелки кој не ми затоплуваат голем простор е.. што да правам у пичку матер се изнервирав скрос...
(еве пак пробувам , значи почнува да дува 30 секунди до минута и престанува, се гаси надворешната единица компресорот ваљда... па пак почнува од ново... е мајке му)[DOUBLEPOST=1416909221][/DOUBLEPOST]Ова ептен ефтино а вели работи на -15 ? а гледам поскапи работат на -10 -7 .. што е финтата? па и потрошувачка на греење само 1kw...... или дека нео , неквалитетни се ? .... ја гледам дека ми е по прифатлива цена за моменталниот буџет....
http://www.technomarket.com.mk/products/09119451/neo-acv-inv-12led-r410a[DOUBLEPOST=1416910207][/DOUBLEPOST]
ОК, денес одам да ја пазарам климата, во Техномаркет имаат некоја промоција до утре, до 36 рати без камата (ова не е реклама, само го кажувам мотивот).

Изборот се сведува на:
NEO ACV-INV 12LED R410A или
LG E12EL.NSH/E12EL.UA3

Криптонот од АМЦ отпадна заради тоа што се испостави дека грее 3.29KW а Неото е 3.7KW што може да се покаже клучно за греење, а главна намена на климата ќе и биде за греење. Исто Криптон треба секоја година да обновуваш гаранција.

Разликата во цена со монтажа е околу 5000. Нео има гаранција 60 месеци, ЛГ 36. Мислења околу изборот на модел?

Мене ме влече накај Неото само заради подолгата гаранција и цената. После 12 месеци ти идат сервис, ти земаат демек 700 МКД и со тој сервис ти ја продолжуваат гаранцијата за уште 48 месеци.

Да не знае некој кој ги прави компресорите за ЛГ?

Да се надополнам, да пазарев со кеш ќе земев Gree Change за 29К, ама тоа е...
Аха гледам некој веќе го зел неото што го гледам.... има први импресии друже? И ме занима дали е во оваа цена вклучена монтажа.....

Последно уредено:
@Tutor
Tebe ti e tesko da napises koj panasonic e. Iskustvo od 12 godini so frizideri imaat brat....... tie se razbiraat od elektronika i invertori kako babai mi od internet .....strujni sokovi, od ubavo poubavo, pa invertorot moze da raboti bez problem i na 180 V. Znas kakvi se denesnive serviseri gi PREGAZILO vremeto isto kako avtomehanicarive, ako nema karburator i platina centralata e rasipana. Tesko li im bese da go izmerat freonot na kantar? Znaat li tie ako ima malku freon ima senzor za pritisok koj ne dozvoluva ponatamosna rabota na kompresorot.....
A tebe ti e tesko da napises koj PANASONIC e.........

@Tutor
Tebe ti e tesko da napises koj panasonic e. Iskustvo od 12 godini so frizideri imaat brat....... tie se razbiraat od elektronika i invertori kako babai mi od internet .....strujni sokovi, od ubavo poubavo, pa invertorot moze da raboti bez problem i na 180 V. Znas kakvi se denesnive serviseri gi PREGAZILO vremeto isto kako avtomehanicarive, ako nema karburator i platina centralata e rasipana. Tesko li im bese da go izmerat freonot na kantar? Znaat li tie ako ima malku freon ima senzor za pritisok koj ne dozvoluva ponatamosna rabota na kompresorot.....
A tebe ti e tesko da napises koj PANASONIC e.........
CS-E12BKP .... за фреонот рекоа дека притисокот бил добар , демек мајсторски трик било со фреонот да ми земат пари , они не сакале да ми земат пари џабе....

Нацртаj како си кружел околу стол, да не си пушти и некоjа од плеjлистите на скаj у позадина за ритам?

Инаку, го глеав Dressed to Kill, и не очекував толку приjатно да ме изненади. Голема препорака ако има уште некоj што не го гледал до сега, што чисто се сомневам.

Не бе, деветата симфонија од Бетовен ја пуштив. А за цртање, неопишливо чувство е тоа.

:place:Според проценките ова би требало да трае до некаде 27-28-29 декември каде што потоа следува големиот Новгодишен филмски фестивал одвај чекам :D

image.png

image.png

Прочитав... некој дел во компресорот као да се замени.... лошо е што овде во Струмица нема избор за сервисери.. еден ебан сервисер нема... кого да викам... дечките што беа се единствени што ги фалат ...

A koi decki gi vikna od Elektro Mehanika ili nekoi drugi?

A koi decki gi vikna od Elektro Mehanika ili nekoi drugi?
Некој други.. денес се јавив и во електромеханика како последна надеж кажаа дека ќе дојдат деновиве... зошто имаш добро/лошо искуство со електромеханика?

whatto на снимката од 1гб Guardians of Galaxy не околу стол, треба надвор околу куќа да кружиш :D

патем, ај ќе го гледам и ја ноа, иако знам ќе ме разочара.
Untitled.png

Lucy - Ми се допадна тематиката, можело малце подолг од 90 минути да го направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom