Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
whatto на снимката од 1гб Guardians of Galaxy не околу стол, треба надвор околу куќа да кружиш :D

патем, ај ќе го гледам и ја ноа, иако знам ќе ме разочара.
Прегледај го приврзокот 107655

Lucy - Ми се допадна тематиката, можело малце подолг од 90 минути да го направат.
За Луси 7 гб не вреди да дадеш. :cool:

Некој други.. денес се јавив и во електромеханика како последна надеж кажаа дека ќе дојдат деновиве... зошто имаш добро/лошо искуство со електромеханика?

Не само прашав онака бидејки мене тие ми ја местеја климата а и од Скопје ми ги посочија нив за монтажа и за заверка на гаранцијата како овластени за таа работа, зборувам за vivax клима.

Најекономично греење,.. нема такво, кај што чади таму има пари, кај што тлее цк...:D

Мокингџеј...
Од една страна го сфаќам Ио зошто толку го искритикува, ама од друга страна (знаејќи што се случува во книгите) сфаќам зошто е таков овој дел и го оправдувам. На тие што поима немаат што се случува во книгите и го гледаат затоа што вториот им бил ок, без да се замараат со целата поента на приказната, нема да им се свиѓа.

Еден од цртаните што најмногу ми се допаднаа последниве години ќе има продолженија во кое што ќе биде дел и легендарниот Мел Брукс.

10671323_770046529715318_4813572362285175704_n.jpg

За Хотел Трансилванија се работи инаку

Еден од цртаните што најмногу ми се допаднаа последниве години ќе има продолженија во кое што ќе биде дел и легендарниот Мел Брукс.

10671323_770046529715318_4813572362285175704_n.jpg

За Хотел Трансилванија се работи инаку
Мамицата ако го заебат како Деспикабл ми. Инаку и од Крудс спремаа продолжение.

Здраво форумџии!!
Ја новајлија, али коа имаш мака одма се зачленуваш и прашуваш што како.
Во септември купив инвертер Бeko bynu 120/bynu 121 и се радував ко мало дете дека освен тоа друго грејно тело нема да користам за 30м2 просторија. До пред неколку дена одлично си работеше инвертерот си грееше тамам колку што ќе си го нагодев, но се појави проблем. Без разлика на која висока температура (32 е макс) тој во собата не постигнува повеќе од 20 степени, па макар и работел 6-7 саати.На секој саат време прави процес на одмрзнување (дефрост) иако надвор температурата е некои 3-4-5 степени и повторно не грее како што треба. Да расчистиме, на 32 степени си дува топло али очигледно не доволно. Бидејќи е под гаранција сеуште (2 месеци работи) му се јавив на сервисерот кој го чекам да дојде но по телефон ми рече да не имам промена во напон на тој штекер. Е сеа колку што јас знам, само тоа ми е вклучено на осигурач а и неможе до пред 2 дена да било ок сеа одма да му паѓа напон иако под предпоставка и други комшии црпат енергија од уличен трансформатор или како и да е.
битно ми е да прашам дали некој има решение за ова, или да си го чекам сервисерот и да ми каже што како и чаре. Да инспадне дека ми тече фреон од негде па тоа да е проблемот. Или па да ме прај будала да ми филозофира и да ме тера да им го вратам инверторот назад пошо измрзнав..

@Kirtol ништо не ни кажуваш, ниту колку киловатен е моделот, ниту каква изолација имаш, ниту колку ти е висок плафонот.
Без информации какви топлотни загуби има твојот објект, ништо не може да се заклучи. Ако имаш преголеми топлотни загуби, ниту нордиски модел на инверотор клима нема да те загрее.

Многу пати е напишно, позајми од некаде на пар денови панелна грејалка (или неколку кврцни греалки) и утврди колку киловати топлинска енергија ти треба. Дури потоа можеш да го критикуваш инвертор климатизерот.

Тоа на страна, разликите во квалитетот на климатизерите се гледаат и по тоа колку често влагаат во дефрост при еднакви услови. Инаку ова време од годината има доста влажност, а тоа повеќе им смета на климите отколку ниските температури (кои и не се ниски ова зима).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom