Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.252
- Поени од реакции
- 36.570
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За 57м2 велиш ќе задоволи греење. Fujitsu 18 а не 24? Или подобри cop и e'er има 18? Иначе цената му е одлична во Грција, а во Хидро Сет е 70 990 ден, ајде и другите нека се сложат и конечно да се решам и да одам да ја земамOvaa klima na Fujitsu veruvam deka najmnogu zadovoluva za tvojot prostor, ima dobar minimum, ima najgolema snaga na maksimum sto moze da povlece, cenata e super, dobar cop i eer, sigurno mnogumina ke se slozat, a i postoi interes nekoj da koristi konecno fuji na forumot i da kaze nesto poveke za niv
http://www.kotsovolos.gr/site/air-c.../7.000-to-15.000-btu/111151-fujitsu-asyg18lfc
http://www.electronica.gr/AD5A12F7.el.aspx samo 860 evra u solun kako general fujitsu, a u osnova e istata klima
Najbiten element pri greenjeto e izolacijata, toa posebno doaga do izraz pri greenje so klima, tolku se osetlivi sto odma reagiraat ako ima golemi gubitoci i potrosuvackata mnogu se menuva. Nebuloza e toa dali ke zagree ili ne, posebno ako ima dobra izolacija. Se diskutira taa bila pomokna, onaa bila poslaba na -5, -10 i slicno. Koga se grees so klima ti ne ja zagrevas prostorijata od nula, ti samo ja dogrevas sobata zaradi gubitokot na toplina koj nastanuva, ili eventualno menuvas 2-3 stepena pogore ili podole sprema momentalnite potrebi.За 57м2 велиш ќе задоволи греење. Fujitsu 18 а не 24? Или подобри cop и e'er има 18? Иначе цената му е одлична во Грција, а во Хидро Сет е 70 990 ден, ајде и другите нека се сложат и конечно да се решам и да одам да ја земамСметката за струја до денес ми е 8873 ден, а има уште 7 дена до 15ти
((( Ми се плачиии
![]()
Druze gream prostor so klima od 54 m2 kujna dnevna predsoblje i 1 spalna 24 saati so toshiba suzumi 16 plus greenje navecer vo 2 spalna kaj sin mi so konvektor(preku den i taa e otvorena i se dozagreva so klimata znaci plus 16 m2) plus konvektor vo wc koe raboti 12 h 9so reg.potrosuvacka na struja 2500 )total 7500 za mesec dekemvri ( zaklucno do 05.01)За 57м2 велиш ќе задоволи греење. Fujitsu 18 а не 24? Или подобри cop и e'er има 18? Иначе цената му е одлична во Грција, а во Хидро Сет е 70 990 ден, ајде и другите нека се сложат и конечно да се решам и да одам да ја земамСметката за струја до денес ми е 8873 ден, а има уште 7 дена до 15ти
((( Ми се плачиии
![]()
lol
Шо не е нормално?
Дури и татко ми денес кажа за ова, како чудо невидено да се случило (а кога му кажував преклани, ми се потсмеваше).Кој имате куќи свртени кон јужна страна пробајте го ова, можеби и ќе ви намали на сметките за струја за некој денар![]()
А The Wolf of Wall Street ти е како да си ја собрал од кафиќ некоја вака визуелно на фаца и на тело јака женска, и ко ја носиш дома и таман си почнал предигра те прекинува за момент и ти вели:Birdman ви е ко она чувството пред свршување. Феноменален.![]()
Не ми расипуваш еуфорија во никој случај, не сум имал намера за вакви егзибиции, ниту пак се фасцинирам со вакви работи, го начекав споделено од некој на фејсбук, па реков да ви донесам плус нешто за дискусија тукаДури и татко ми денес кажа за ова, како чудо невидено да се случило (а кога му кажував преклани, ми се потсмеваше).
„Еден професор по математика и информатика од Параќин, Србија, од празни лименки од пиво направил соларен панел кој температурата на воздухот од минус 5, ја загрева на плус 52 степени Целзиусови, пренесува српски „Курир“.“
Луѓето се склони кон паѓање во несвест, за измислена топла вода. Демек треба професор да си, за да повториш нешто што со години се прави (и се видео документира на јутјуб).
Извини ако ти ја расипувам еуфоријата, ама уште пред неколку години пишувавме овде за соларни панели од лименки...[DOUBLEPOST=1452276864][/DOUBLEPOST]
![]()
Професорот: „Недостатокот на овој изум е тоа што работи само кога денот е сончев“
![]()
Јас се симнав пред некој ден и гледав ама не знаев да го прочитам. Кога беше стариот саат татко ми си го читаше.Тошибата ни на -5 нема да успее да те згрее, премалку топлина оддава на таа температура. A мицубишито ќе тера и под -10. Земи ја во предвид и Fujitstu ASYG18LFCA ако е поевтина.
Греач од 1250 вати, максимално може да ти потроши 5400 денари месечно. А ти појди до струјомерот, прочитај ја моменталната состојба, од таа одземи ги вредностите од последната сметка, помножи ја разликата соодветно со цената на скака/евтина тарифа и додај 18% ддв и ќе видиш колкава ти е моменталната сметка. Пропорционално на тој износ ќе ја пресметаш и приближната сметка за цел месец.
@ogledaloogledalo Што се однесува до буката, цело време споредуваш 12-ка со појака клима. Муабетот е за две дванаески наспроти една појака. Да не испадне дека појаката потивка ќе е од двете 12-ки?
Не ми расипуваш еуфорија во никој случај, не сум имал намера за вакви егзибиции, ниту пак се фасцинирам со вакви работи, го начекав споделено од некој на фејсбук, па реков да ви донесам плус нешто за дискусија тука![]()