Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве ти нешто со што ќе го решиш и греењето и ладењето на сите 4 стана - 500 квадрати!...Капацитет ‘‘само‘‘ 80,000 BTU!....погледниЗдраво на сите, нов сум на форумов, па имам неколку прашања - потребни ми се совети..
Утепав некои 3-4 саата читајќи, но не дојдов до конкретен одговор на моите прашања... Еве вака, се работи за семеен објект, нова куќа и во голема дилема сум околу начинот на греење и ладење, но секако економичноста околу потрошентата елек.енергија ми е доста битна, верувам како и на секого ..Во можност сум сега во старт да инвестирам повеќе, но да се исплати .. Ме интересираат ваши искуства доколку ги имате и да ми дадете совет за најдобро решение, размислував за чилери во комбинација со фенкојлери за ладење и греење, но и тие не ми се баш јасни.. Ваш совет околу тоа.. Некој друг начин на ладење и греење предложете... Која фимра , цени доколку знаете од прилика како се движат, секоја информација ми е битна... Што е битно, куќата има 4 засебни стана и сакам секој стан да си има одвоен, посебен систем за греење и ладење, а не еден систем за целата куќа т.е кој колку потрошил толку да си плати. Само информативно стан 1 има 50м2, стан 2 има 90м2, стан3 има 130м2 и стан4 има 200м2. .. Како и на кој начин најекономично да се загреваат и разладуваат тие станови/ Што се однесува до изолацијата и столаријата се доста солидни ... .
 но некаде на друго место можеби и би можело!? Дали е изведливо вакво нешто?Oва за меѓу комшиски односи е голем проблем, инаку зошто да не е изводливо.Кај нас во влез не би функционирало, ние ни за хигиеничарка неможеме да собереме пари...но некаде на друго место можеби и би можело!? Дали е изведливо вакво нешто?
А шо бараат па тие во оваа тема ако не се филмомани?Ти и остали филмомани се разбира, ама сигурно има и некои што не би сфатиле![]()