AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
Проблемот ми е што сега имам една 12ка (сега видов дека пишувало на климата ) и со таа ми се прегрева/преладува едната соба, а другата не е доволно згреана/разладена. Во едната седам јас по цел ден, другата е спална. Дали ако ја преместам 12ката во спалната, а си ставам 9ка во мојата соба ќе може понормално да се грее/лади? Зашто сега кога ја пуштам климата, ме смрзнува и плус не знам што и е, ама врти цело време, ни се гаси, ни ништо. На моите во спална не им смета, они се "у најбољим годинама", цело време им е топло летовоИ јас слушнав дека со Фонко е готово!? Штета, добар домашен бренд беа. Но незнам навистина дали се пред банкрот или.... Инаку на Фонко и постарите модели беа топ (со Mitsubishi компресор)... и тие беа подобар избор од повеќето панасоници... а последните понуди на Фонко беа Daikin.... и разбирливо МНОГУ СКАПИ!!! Е сега дали поради тоа се во криза или се пред крајот, јас незнам.... Но еден комшија ми се пофали дека за 600 Евра земал преубав инвертер од Фонко. Распрашај се, можеш да ќариш те набавиш некоја машина која чинела многу, многу повеќе.... ееее сега за гаранцијата!? Тоа е!
Значи, прашањето ми е, дали е и 9ка премногу јака за соба од 15тина квадрати?
Го најдов ова од Daikin, па сега ќе ја разгледам подобро и таа понуда, ќе се јавам во фирмата.