Muse

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ме немаше оти не сакав да мрчам. На првото преслушување веднаш кога излезе искрено не ми се допадна премногу. A едвај го чекав да излезе! Затоа и го баталив па продолжив со слушање на Battle Born на The Killers ( RocknRolaa ако не ти е преслушан симнувај одма, нема да зажалиш). Ама после пак се навратив па и мене како и на Expecto Patronum полека почна да ми легнува. Дефинитивно не е она што очекував, и ако мора да ги рангирам нивните албуми до сега тоа би било вака:
Origin of Symmetry, Absolution, Sunburn > BlackHoles and Revelations > Resistance, 2nd Law.
Иначе ми се свиѓаа како звучи Крис.
Друго

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Ме немаше оти не сакав да мрчам. На првото преслушување веднаш кога излезе искрено не ми се допадна премногу. A едвај го чекав да излезе! Затоа и го баталив па продолжив со слушање на Battle Born на The Killers ( RocknRolaa ако не ти е преслушан симнувај одма, нема да зажалиш). Ама после пак се навратив па и мене како и на Expecto Patronum полека почна да ми легнува. Дефинитивно не е она што очекував, и ако мора да ги рангирам нивните албуми до сега тоа би било вака:
Origin of Symmetry, Absolution, Sunburn > BlackHoles and Revelations > Resistance, 2nd Law.
Иначе ми се свиѓаа како звучи Крис.
Друго

Рангирањето и кај мене е исто само што има уште едно > помеѓу Absolution и Sunburn :D

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Ај малце вакво нешто може?
:vozbud:
На крајот сеченo е затворањето со Stockholm Syndrome , НАЈЕПИК изведба во живо на Muse, а богами и не само на Muse :vozbud::vozbud::vozbud:

Инаку, на сред ова татко му на Дом кој бил таму го доживеал инфаркт поради преголема возбуда и починал...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.793
Поени од реакции
8.217
Не е лошо ова ,имаат добри песни сега ама се осетува голема разлика од некогаш па сега,сега скоро сите песни им се електорника си компјутерски звуци ,премногу малку има инструменти како гитари ,тапани и др

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Кој е тој албум бе Sunburn? :pos::pos:
Гледам никој не ме приметил, ама ја денес слатко си се смеам. :pos:Кој знае кај ми бил паметот кога сум го пишала ова, ваљда Sunburn ми идела у позадина. :cool:
Значи Showbiz. :LOL:
Иначе деновиве го вртам Origin of symmetry... вистинско совршенство! :love:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Кој е тој албум бе Sunburn? :pos::pos:
Гледам никој не ме приметил, ама ја денес слатко си се смеам. :pos:Кој знае кај ми бил паметот кога сум го пишала ова, ваљда Sunburn ми идела у позадина. :cool:
Значи Showbiz. :LOL:
Иначе деновиве го вртам Origin of symmetry... вистинско совршенство! :love:
To e албумот за мене :) Воедно на цеде првиот албум од Мјус кој го имав и слушав на системче, уствари албумот не беше мој, туку на мој братучед кому женско по име Бланка му го подари и така остана кај мене. Лесно запамтлив по тоа бандерите(кои ги имав запамтено како кактуси-детиште ебаго). Plug in baby ко че ја стегнев на цел глас. Мислам дека беше 5та на цедејката. А првично си викав, кој е овој бендов шо ги имитира Радиохедовци :mad: И после второ и трето слушање друго кажа работата

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Бандерите ми стојат на кавер моментално. :)
Овој албум и Absolution се нивните најбољи албуми, мада ја и Showbiz го ставам на исто рамниште со нив, али ради лична причина, оти ме потсетува на нешто.

КИНЕ!

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Свежо, како од некој фим да ми е позната. Ама ептен ме бендиса. Моќна е.
Инаку сеа во вечерниве часови шалтајки наваму натаму по форумот музика наидувам на теми за бендови шо ептен ги сакам и се воделе дискусии сегде, па се нервирам шо не сум се умешал. Иначе, мусе, лов дем.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
^^ Зависи од ситуација. Со оглед дека се познати и тепаат меинстрим се држат уште. Наравно дека старите си го имаат оригиналниот шмек али Black Holes and Revelations албумот си е права ствар. Мислам тој им е и одскочна даска на нив.
А гледам ги споредуваш со наште :D Овие се поенергични и не се баш за дождливо време и автобус ко шо го праевме муабетот.
На ти пример
--- надополнето: 14 мај 2013 во 23:06 ---
Инаку те ти тај стил, на ова ми текна :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
turvior и од најновиот имаат солидни песни, јес да не е на ниво од почетните албуми, ама ипак. :)
Ја мрчев на почеток ама ми легнаа полека песните... само уште Madness не можам да ја сварам. :/
Него можеше ли поочајен спот за Supremacy да направат?

И еве да не сум без линкче, не знам дали претходно е ставена, ама еве ја пак :D

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
2nd law го утепав слушајќи вечерва.. Ми требаше такво нешто
ебати скрилекс, овоа е закон

Kajgana Shop