LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Знае бе. Го лажеше Џин пред да паднат на островот. Значи ако не паднат, ништо не се менува.

Не зборам пред рука, само си ги поставувам стандардите за наредната епизода, онака, ниско, искрено, по оној беден филер со Кејт, епизода во која ке преовладуваат Џин и Сан не ми е добар показател за задоволување на мојот Lost appetite.
Нормално, слободно можат да ме демантираат во Среда, немам ништо против. :)

Не зборам пред рука, само си ги поставувам стандардите за наредната епизода, онака, ниско, искрено, по оној беден филер со Кејт, епизода во која ке преовладуваат Џин и Сан не ми е добар показател за задоволување на мојот Lost appetite.
Нормално, слободно можат да ме демантираат во Среда, немам ништо против. :)
Па да, ама епизодата со Кејт беше втора од сезоната (т.е. трета, ако ја рачунаме LA X за 2 епизоди). Оваа со Џин и Сан е 10та. Има голема разлика. И плус, ако се знае дека Џин е со Лок, а Сан со Илана.... Станува интересно :vozbud:

Па да, ама епизодата со Кејт беше втора од сезоната (т.е. трета, ако ја рачунаме LA X за 2 епизоди). Оваа со Џин и Сан е 10та. Има голема разлика. И плус, ако се знае дека Џин е со Лок, а Сан со Илана.... Станува интересно :vozbud:

Да, епизодата со Кејт беше тапа, ама првите сите беа тапа... од светилникот наваму се подобри значително...

Мене па епизодите "посветени" на Џек ми се најдосадни. Тежок папучар, ништо неможи да ме изненади во таквите епизоди. Уште од првите сезони ептен досаден ми стана, ѓомити јас сум најтврдоглаво копиле, ама ќе умрам ако не ми се смириш .. cry cry тато cry cry.

А за Сан мислам ептен ќе заебат ако напрат дека незнаела англиски .. уште малце ќе излези дека и џабе се плескаше со Тони Ли - ништо не ја научил:)

Абе алтенративната продолжува ако не паднале, значи таа знаеше пред да паднат ама криела.
И сега кога продолжи алтернативната, уште лаже значи, логично нели.

Јас ова не гледам бидејќки другарите ми рекоја дека не се сваќало.:salut:

Абе алтенративната продолжува ако не паднале, значи таа знаеше пред да паднат ама криела.
И сега кога продолжи алтернативната, уште лаже значи, логично нели.

Не мора да значи. Jack пред да паднат немаше син, а во Alt има син.

Во Alt не се сменати настаните само по летот, туку и пред тоа. На пример Sawyer беше преварант, а сега во Alt е полицаец. Сигурно не доби понуда за работа во авионот. :)

Јас мислам дека во Alt настаните се сменати од „допирот“ на Jacob. Така за сите изгледа логично освен за Hugo, зошто Jacob го допре Hugo од ко се вратија од островот. Ама можи да испадни дека го допрел и порано, само ние тоа сеуште не го знајме :)

Дури сабајлево стигнав да ја изгледам последнава епизода. Ричард Алперт ѕвер! Од оваа епизода заклучив неколку работи:
1. Ричард во минатото личел на Виго Мортенсен во ЛОТР
2. Џејкоб во минатото на Ричард го исплеска пред статуата до немајкаде, а сега стигна без некаков отпор да биде убиен од страна на Бен(!?). Овде ми е малку сумливо, можеби Џејкоб намерно сакаше да умре. Можеби Џејкоб намерно сака да го натера на МИБ и на другите да помислат дека тој е навистина мртов.
3. Најзаебан момент, за кој не знам зошто - сигурен сум дека нема како да го објаснат - е исчезнувањето на пола од статуата откако се сруши бродот од неа. Дали намерно е така, или не, ама е многу глупо. Освен ако нешто друго преку ноќ ја срушило статуата и останало само стапалото. А остатоци од рушевините наоколу колку што забележав (кога Џејкоб го тепаше Ричард) немаше!?

Јас ова не гледам бидејќки другарите ми рекоја дека не се сваќало.:salut:
Те знајме колку очајно сакаш да испадниш интересен. Познат ми си, од другите подфоруми. Можев картон да ти дам за ова. Ај сега мрш од темава.

^ Статуата беше скршена од ударот на бродот, рушевините беа позади истата, тоа се забележува кога Ричард доаѓа на местото, само не обрнаа внимание многу на истите, моментот Ричард - Џејкоб беше далеку порелевантен.

Гледам многу иступивте мозок, остајте малце серијата да диши. Епизодите ќе си дојдат :)

Finally.
Епизода центрирана на Сан.Некако фаворит ми е.
Нема да тупам околу серијата, нешто така наидов.
Линк

Епа ај, нека им е среќен бракот.

There is a surprise ending that will have fans talking on Wednesday morning. So make sure you don't miss it.
:vozbud:

Па забораваш дека пред да му каже на Бен, '' уби го Џејкоб '', се појави во форма на ќерка му, и му кажа ''Се што ке каже Лок ти ке направиш'', а со оглед на фактот дека Бен премногу ја сакаше Алекс, и со оглед на фактот дека се обвинуваше себе си за нејзината смрт, која се случи пред негови очи, и те како беше изигран/изманипулиран од Флок.
Му дојде ко џокер у покер у ситуацијава.

И Ричард беше изманипулиран, изигран, т.е., за малце ке беше изигран, зашто прво му се појавува ко чудовиштето, па потоа во форма на жена му, и толку треба, а Се всушност е лага за која Ричард нормално, не знаеше.
Далеку ти е ова од '' сакаш-нејкеш '' ситуација, него и Флок удира онаму каде што се најслаби и тоа го злоупотребува, ги манипулира и ги команда ко марионетки со огромна леснотија ( некои од нив ). :wink:

Реков и претходно, једино нешто што до сега незнаевме за Флок во врска со превземањата на мртви тела е дека може да се појави и како некој што умрел надвор од островот, бидејќи до сега се претпоставуваше дека ја зема формата само на оние кои умреле на островот, т.е., биле погребани таму или случајно им паднал ковчегот на островот ( татко му на Џек ). :)

п.с. Ко шо вика и еден мој другар, на Островот се гледа ко '' Пандорина Кутија '', односно, како капакот на истата, примерот со шишето беше таман, иако, има уште неколку епизоди во кои и тоа подетално би требало да се објасни, што, како, зошто и тн и тн.

Џин и Сан. :pov:

Кој вика дека сите тие халуцинации (привиденија) се МИБ? Напротив јас мислам дека тоа е Џејкоб. :toe:

Островот можеби е капак (затка) ама не мора искочи лошо, дарк форсес, ако се отвори. Во “реалноста“ сите се лоши и многу блиску до ептен лоши. Во АЛТ сите се многу подобри.:toe: Што ако таа промена е поради тоа што повеќе го нема островот, и се ослободила позитивна енергија???? :vozbud:
Во бродот МИБ го поштеди Ричард додека овој се молеше. И му го врати ланчето со крстот.
Сега го зазема телото на Лок кој што од продуцентите нели беше ословен како Man of Faith.
Најдобар кандидат на Џејкоб е Џек - Man of Science.:smir:

Бен беше пис офф од Џејкоб и поради се она предходно што мораше да го направи во име НА?????... непознато-нејасно...
И покрај се што правеше не беше удостоен ни со една посета (муабет) од Џјкоб лично, се додека не му дојде јајцето на газот на Џејкоб. :smir:
И да не му речеше МИБ, Бен ќе го убиеше Џејкоб. Исто како што и Ричард после толку години се откажа од него, па сеа Џејкоб вади кец од ракав (жена му).
Ај ќе видиме на крај како ќе е, па ќе се смееме на сите глуости што сме претпоставувале :tv:

Во бродот МИБ го поштеди Ричард додека овој се молеше. И му го врати ланчето со крстот.

Го поштеди Ричард ама ги испоуби сите други. Тоа е деоволен доказ дека е лош. Настрана тоа што го поштеди Ричард не од што е фин, туку од што сакаше да го искористи за да го убие Џејкоб.

Кој вика дека сите тие халуцинации (привиденија) се МИБ? Напротив јас мислам дека тоа е Џејкоб. :toe:
Tи си пропуштил многу работи и таа твоја теорија апла е очигледно дека ти е заснована на погрешни проценки.

Првата сцена на Флок и Џејкоб ја памтиш ? Го памтиш нивниот разговор и онаа реченица на Флок дека ке најде дупка во законот т.н. loophole за да го убие Џејкоб ?
Смртта на Лок и Бен му беа ко џокер у покер, ти реков, го зема телото на Лок, го изманипулира Бен со Алекс и успеа да го наговори за да го убие Џејкоб.

На крај краева, Џејкоб искоментира '' you find your loophole '' кога се појавија Бен и Лок ( МiB ) по што Џејкоб беше '' убиен ''. :wink:

p.s. Ја не удирам на теорија, само ти укажувам на фактот дека Флок манипулира со останатите, Бен ти е класичен пример за истото, а ти тврдеше одел на муабет '' сакаш-нејкеш '' што не е точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom