Live Messenger проблеми, прашања и совети

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Не, воопшто не е тешко. Ама ти не ме сфати изгледа. Кога ја имам 8.5-ката таа ми вика дека мора да ја инсталирам најновата верзија ако сакам да користам мсн. Со старата никако не можам да се уклучам.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Не, воопшто не е тешко. Ама ти не ме сфати изгледа. Кога ја имам 8.5-ката таа ми вика дека мора да ја инсталирам најновата верзија ако сакам да користам мсн. Со старата никако не можам да се уклучам.
Епа на сите беше така и МОРА да ја имаш најновата верзија бидејќи старата веќе НЕ СЕ КОРИСТИ! :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Епа на сите беше така и МОРА да ја имаш најновата верзија бидејќи старата веќе НЕ СЕ КОРИСТИ! :)
НЕ МОРАТ, зш кај мене новата ко ја инсталирав, не сакаше да се логират, па ја бришев со Revo Uninstaller и ја снимив 8.5 BETA и со нејзе си пичит, немат побарано ни апдејт ни бакрач. Деинсталирај со рево, после помини уште еднаш со CCleaner и инсталирај си верзија шо ти работат

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Првпат слушам вакво нешто ?!?! Знам еден другар уште има 8.5 Windows Live Messenger:toe::toe:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Може ли некој да ми помогне со новиов месинџер зашо кај и да е ке им идам у фирма и ке ги ПУКАМ!!! го инсталирав се океј си се логирам и после нецела минута САМ СЕ ГАСИ ... КОЈ .!. МУ Е АМАН !!! дајте помогнете ке збеснам со МСН во

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Еден месец помина од проблемов, а никој не ми даде сугестија. Знае ли некој што е работава? Не можам ни да додавам контакти, ниту пак да ги примам ако некој мене ме додаде за пријател.

Дали некој знае што е проблемот што не можам да додадам нов контакт во листата на пријатели?

Ми го појавува ова и контактот никогаш нема да се додаде, иако пишува "we'll add makedon91@hotmail.com to your contacts as soon as the service is available again."

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Ако имаш премногу контакти на мсн,неможат ни да те додадат ниту да додадеш.На еден другар му беше така.

др незнам шо би било.:toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Еден месец помина од проблемов, а никој не ми даде сугестија. Знае ли некој што е работава? Не можам ни да додавам контакти, ниту пак да ги примам ако некој мене ме додаде за пријател.
Дали проблемот ти го јавува само на 2009ката ? Си пробал ли, пример, да се логираш на ebuddy и од таму да додадеш некој ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
немора да го имаш најновиот... ја уште си користам 8.5ка али системот мисли дека користам најнов... пошто ми е променет бројот у version info и сеа си терам со стариот и нема никакви проблеми не ме замара да инсталирам нов и грд мсн :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Имав 9.0 верзија и требаше update да направи, ама не сакаше, ниту пак ми ја отвора официјалната страна од каде што се симнува и ја деинсталирав целата, пробував пак да инсталирам и не сакаше. И сега кога симнувам постари верзии воопшто не сака да ги инсталира, ми јавува порака дека веќе имам понова везија од MSN, а всушност немам ни еден фајл од него. Сè избришав и сега не можам никаква верзија да инсталирам.
Има некој идеја што би можело да е проблемот?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Имав 9.0 верзија и требаше update да направи, ама не сакаше, ниту пак ми ја отвора официјалната страна од каде што се симнува...
Ова ти е поради тоа што WIndows-от ти е пиратски и си инсталирала апдејти кои прават проверка на оперативниот систем и доколку ти е пиратски ти блокираат одредени можности (претпоставувам дека неможеш ни страната од мајкрософт да ја отвориш). :\

Едит: Доколку Windows-от ти е пиратски исклучи ги автоматските апдејди зашто ќе ти прават само проблеми.

...и ја деинсталирав целата, пробував пак да инсталирам и не сакаше. И сега кога симнувам постари верзии воопшто не сака да ги инсталира, ми јавува порака дека веќе имам понова везија од MSN, а всушност немам ни еден фајл од него. Сè избришав и сега не можам никаква верзија да инсталирам.
Има некој идеја што би можело да е проблемот?
За ова има 2 решенија (доколку не откриле некое друго во меѓувреме).
Првото е формат, а второто е да симнеш еден анинсталер или не ми текнува како беше (ќе го побарам сега и ќе го едитирам постов).

Едит: Еве го другото решение :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Формат да правам заради MSN нема шанси, а ако мислиш на Revo Uninstaller го имам ама не ми помогна ни тоа.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Формат да правам заради MSN нема шанси, а ако мислиш на Revo Uninstaller го имам ама не ми помогна ни тоа.
Не не, неможат класичните анинсталери да ги детектираат датотеките, регистрите или остатоците од месинџерот... Го едитирав претходниот пост, тоа ти е едно можно решение освен формат.

И друга работа, ако сакаш да симнеш месинџер ондак или нека ти прати некој другар/ка или ако имаш линукс CD покрени го на Live CD и симни го месинџерот затоа што од Windows нема да можеш да ја отвориш страната на мајкрософт.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Не не, неможат класичните анинсталери да ги детектираат датотеките, регистрите или остатоците од месинџерот... Го едитирав претходниот пост, тоа ти е едно можно решение освен формат.

И друга работа, ако сакаш да симнеш месинџер ондак или нека ти прати некој другар/ка или ако имаш линукс CD покрени го на Live CD и симни го месинџерот затоа што од Windows нема да можеш да ја отвориш страната на мајкрософт.

Не го отвора линкот ама ај веројатно ќе најдам некој што ќе може да го симне па ќе ми го прати. Фала многу. :smir:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Не го отвора линкот ама ај веројатно ќе најдам некој што ќе може да го симне па ќе ми го прати. Фала многу. :smir:
Уфф мај мистејк...
Страната ја отвара, ама заборавив дека неможеш да отвараш страни на мајкрософт (страната е од мајкрософт супорт затоа ти неможеш да ја отвориш). :/

Хмм... сега имаш неколку опции... или со линукс CD да средиш, или да помачиш некој што може да отвара страни на мајкрософт или па да земеш USB (дека треба да симнеш програмчиња од мајкрософт) и да појдеш кај некој.

Како и да е мислам дека најпаметно би ти било еден формат да направиш затоа што вака и во иднина нерви ќе кинеш за мали работи.
Значи се што е поврзано со мајрософт тебе сега ти е оневозможено (незнам дали постои некој активатор или крак што би можело тоа да го среди, ама мислам нема таква ствар).

Kajgana Shop

На врв Bottom