Ја правите темата непрегледна :| убаво кажа внучеWindows :pehar:
Ја правите темата непрегледна :| убаво кажа внучеWindows :pehar:
Што има да се зборува...Windows во секоја смисла е подобар од Linux. По компитаблиен е со било која апликација/програма позната на WWW.Ја правите темата непрегледна :| убаво кажа внуче
Hmm... I don't think so, because...Дефинитивно, без размислување, треба да се бришат постови на темава кои што не се воопшто аргументирани.
Мислам дека постови од типот овој ОС е најбољи или дефинитивно оној ОС или било што слично воопшто не допринесуваат.
Ако некој нема нешто паметно да каже, ја има анкетата, нека си гласа и толку. Ако има што да аргументира зашто, што, како, нека пише пост. Нели е тоа логично?
И ај сеа преречи му, докажи му што и како е да те видам.Windows секако! Бидејќи сите апликации и игри досега испрограмирани се само за Windows платформата и џабе е да имам компјутер ако користам Linux па неможам ниту една игра да изиграм
Не е само тоа друже, 100 пати сум кажал ама ај пак да кажам... Windows тешко дека може да се носи со Linux за безбедност на сервери, такада ако работиш со сервери дефинитивно подобар избор ти е Linux, друга ствар, Linux е бесплатен, мада во Македонија коа ќе спомнеш „бесплатен“ ќе ти се смеат, али голема улога игра и тоа има и уште други ситници каде што Linux-от е подобар од Windows, има ситници каде што Windows е подобар од Linux, такада каков оперативен повеќе ти лежи, таков ќе користиш, во зависност од потребите.Што има да се зборува...Windows во секоја смисла е подобар од Linux. По компитаблиен е со било која апликација/програма позната на WWW.
Па некој сега вели дека бил по "едноставен" за користење за почетници што нема веза!!
Компјутер користам уште од 10 години да не се лажеме и тоа на Windows XP не може да биде нешто поедноставно и сега толку години работам на Windows и да ми дадеш да користам Linux верувај ќе се "изгубам" во некој фолдер. Но ете вистината е тоа што на што си навикнат тоа ти изгледа подобро. Па затоа моето мислење беше Windows:pehar:
Задоволен :wink:
За тоа што сите апликации што постојат до сега се игри :pos2:Windows секако! Бидејќи сите апликации и игри досега испрограмирани се само за Windows платформата и џабе е да имам компјутер ако користам Linux па неможам ниту една игра да изиграм
Сакав да кажам повеќето апликации се за Windows, иако апликациите најчесто ги има за повеќе платформи, додека игра не ти се исплаќа да играш со Wine, бидејќи сепак не е тоа тоаЗа тоа што сите апликации што постојат до сега се игри :pos2:
Значи да не ме разберете погрешно, бидејќи сум пишал вака. Се што сакав да кажам е дека Windows е повеќе користен низ светот и затоа повеќето апликации и игри се за Windows, но не реков дека некои ги нема и за Linux. Simply, зошто да користам Wine кога на Windows можам да ги правам истите работи како и на Linux без да инсталирам Wine и други емулаториWindows секако! Бидејќи сите апликации и игри досега испрограмирани се само за Windows платформата и џабе е да имам компјутер ако користам Linux па неможам ниту една игра да изиграм
Зашо?Windows...