Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се допаѓа тоа што делат минутажа, ќе видиме само дали ќе биде така и на првенството.

Слушам на вести сеа кадетиве изгубиле преку 30 разлика у Естонија. Добро бе Естонија ја незнам и стварно не ми е јасно што е со нашиве младински категории. Па што се прави у тие школи, или веќе нашава младина не ја знима баскет па мал е изборот на играчи стварно не ми е јасно.

не е ова ништо ново,Македонија отсекогаш играла во Б дивизија и губела по 30 разлика од анонимни репрезентации како Естонија,Исланд,Холандија итн.
Во Македонија нема ни услови за работа,освен во Скопје.Има дечки кои со напорна работа можат да станат големи играчи
Кирил Панов,Нено Димитриевич,Петар Огњанович,Оливер Двојаковски и да не набројувам понатака.Некои од нив играат и надвор од МКД.

Па ќе губат со 30 поени ко поќе од пола повикани се врскаџии. Знам и од прв брачед пред 3-4 години кога праеја селекција за репрезентација,десеттина деца шо ги поминаја преелиминарните тренинзи шо беа во внатрешноста,никој не влезе во репрезентација. 12 од 12 играчи беа од скопските клубој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom