Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Ама добар е Игорче, со емоции и со љубов кон МК стално коментира. Е сеа Ников, Бошко и онја другио незнам како се вика, тие за нигде се.
Oсвен љубов емоции и пик ен рол треба и нешто друго, а на жалост Игорче само тие три работи ги има.
Ников има далеку повеќе знаење од него, ама малце е слоумоушн кога коментира и не се дере, па за тоа не ви чине.
Едвај чекам да им заврше договорот со ФИБА :(

Oсвен љубов емоции и пик ен рол треба и нешто друго, а на жалост Игорче само тие три работи ги има.
Ников има далеку повеќе знаење од него, ама малце е слоумоушн кога коментира и не се дере, па за тоа не ви чине.
Едвај чекам да им заврше договорот со ФИБА :(
I pik end pop :cuc:,a Nikov dodeka da ja objasni situacijata ke zavrsi cetvrtinata:ROFLMAO:

Секој кој гледал барем малку кошарка на странска телевизија го болат ушите од Трпески. Најголемото дно од коментатор што постоело некогаш. Па кога се брукаше со Русија за враќањето на времето бидејќи 2 секунди требаат за топката да се одбие од нога во аут.

Дечки дали знаете како иде со карти за Европсково кај може да се купат и која е најприфатлива опција ?

На подготвителната против Израел на полувреме имаме плус 7, засега судиите ни прегледуваат низ прсти. :)

Mladenovski dobar zasega,top igra vo odbrana napravi i blokada,imase nekolku skoka i poeni...naprednat e bravo.

Пρи еден поен на Самаρџисκи ја поκажаа публиκата и таму тато Бошκо κаκо κлима со глава воодушевен од игρата на Мκ..Штом Бошκо е воодушевен и ја одовρувз таκвата игρа СИГУΡНО ОДИМЕ НА МЕДАЛ:oeoeoe:[DOUBLEPOST=1438976207][/DOUBLEPOST]Јас κажав ќе има УШОБОЛ или MUTE:neetaka:[DOUBLEPOST=1438976309][/DOUBLEPOST]
Пρи еден поен на Самаρџисκи ја поκажаа публиκата и таму тато Бошκо κаκо κлима со глава воодушевен од игρата на Мκ..Штом Бошκо е воодушевен и ја одовρувз таκвата игρа СИГУΡНО ОДИМЕ НА МЕДАЛ:oeoeoe:[DOUBLEPOST=1438976207][/DOUBLEPOST]Јас κажав ќе има УШОБОЛ или MUTE:neetaka:
vtorovo e dopolna na Leo Bonnie

Прво честито победа на дечкиве, висока победа која е одлична за самодоверба понатаму, за прв пат и за воигрување на тимот е одлично.
Судиите повеќе пати ни прегледуваа низ прсти, но не треба да им ја критикуваме заслужената победа на репрезентативците.
Израел многу лошо изиграа, единствената шанса да фатат резултатски приклучок им беше во првите 5 минути во последната четвртина тогаш кога нашиве имаа криза во играта, но ко за наша среќа сите слободни ги испромашија и играа неверојатно очаен напад.
Е сега треба да се поработи на ова.. во случај на вакви кризи да е некоја посериозна репрезентација ќе не наполни до врв, но прашање е дали дрвото Србиновски може да влијае врз тој вечен проблем?
Тројките ни се силно оружје, свој ден имаше Курчо, ги уби во последните минути на Израел. :)
Едно големо благодарам што се смилуваше Илиевски да се врати во репрезентацијата, човекот има неверојатен осет за кошарката, без разлика на годините.. ќе биде вистински учител во репрезетнацијата на првенството.
Дамјан се жалеше на повреда на зглобот? Се надевам дека не е нешто сериозно, иако е во лоша форма.. сепак е најдобрата опција на таа позиција, се надевам се е во ред.
Утре играме со Украина во исти термин.

Браво за Mладеновски. Може не постигна многу поени, ама имаше муда против два играчи на неколку пати да проба да поентира. Моментално е три класи пред Самарот. Значи на Самарот не ми е јасно за што му служи висината, зема топка и бега од рекетот иде за тројка да мава. Поглуп играч не сум видел. :tapp:
Ѓуроски таман ќе речеш се подобрил за нијанса ќе те убеди дека е тежок ташак. Како го утна зицерот, ја стварно не знам. Си мисли НБА играчиште, па атрактивно ќе дава кош.

И уште еднаш Мушмулана за к*р не го бива, го пушта Дамјан 20 и кусур минути да игра, а овој немаше одиграно цела сезона ништо поради повредата и пак го фати некоја болка. Се надевам нема да се глупира и ќе го остави дечкото да се рехабилитира до почетокот на првенството.

Друго кај мушмула што ме нервира е што не му даде поголема минутажа на Јаневски кога гледа дека не го бива Самарот, а и Симоновски можеше да го пушти некоја минута повеќе кога Трајковски е доста паднат у формата.
Добро е што е почеток на подготвителните, ама со Мушмулот на селекторска ми изгледа ќе си остнат со оваа форма. Се надевам дека се лажам. Ако останат со формава, не ни бегаат по 40 поени од Грција, Словенија и Хрватска разлика.

Шо било то Дамјан се повредил нешто ?! Вистина е или муабети само!
Иначе честитки за победата и само вака да се подига формата до почетокот на Европското после се е можно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom