Не би рекол на долг рок, но на некое време може да бидеш во ќар играјќи сингл или дабл со вкупна квота некаде околу 3. Не би рекол дека има зицери, но дефинитивно има натпревари со голема можност да излезат во одредени моменти, а да имаат коеф. 3 или пак два натпревари да прават вкупно толку.
Не знам дали се сеќавате, но таков момент беше почетокот на светското првенство кога кладилниците даваа астрономски коефициенти за голови на натпреварите. Од она што ми е останато во сеќавање, на ГГ1 Бразил-Хрватска беше 10, ГГ3+ на Шпанија-Холандија беше 3.05, 3+ на Англија-Италија 2.75, 3+ на Аргентина-Босна 2.2 и на уште доста натпревари од првите две кола. Овие не дека беа сигурни, но дефинитивно го имаа она bet value кое што ти е неопходно кога се кладиш на еден натпревар.
Обично вакви ситуации може да се сретнат кога кладилниците имаат погрешни проценки за одредени натпревари или целокупно за некое натпреварување, без разлика дали е од типот на национално првенство или од типот на елиминациона фаза како СП и ЛШ.
Јас од она што го паметам и што ми е останато во сеќавање, е играта 2+ во Серија А во сезоната 2012/2013. Коефициентите на таа игра помеѓу малите екипи се движеа некаде од 1.33 до 1.45, а најчести беа 1.38. Тогаш се сеќавам дека бев погодил некаде 29 од 31 типувани натпревари. Еве и сега има често солидни коефициенти на типови за кои има голема веројатност дека ќе излезат, но работата со мене е тоа што не играм на многу пари и тоа пред се го правам за да видам колку можам да погодам од Италија. Иако е непопуларно првенство за игра, сепак со малку повеќе труд може да се сфати доста и лесно да се искористуваат оние т.н коеф. со голем bet value во нив.
Целата работа со кладилниците на долг рок е сепак тоа што ги увидува пропустите и доста брзо ќе доведуваат коефициентите до реална димензија.