Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Ah stom Dzoni ja "fiksira"hmmmmm:sneaky:
Hihi,ke pozajmel od lihvar:cool:
Car:cuc:
Samo da ne te pozdravi AbduraHimi.:icon_mrgr:
Ta chifsa none mislim:pipi:
More begajte tamu,kakva Ukraina,i tie banana country ko nas.
Iako se podobri od nas barem za klasa,no i tie se slicen mentalitet ko nas.
Na niv ne klavam ni 5 denari.
Pobrzo Vardar so Nekar Loven bi go izigral kec,barem drzi kief otkolku da se nerviram so nasite duduci(ustvari ne se poveke "nasi").
Tuku aj da ne ja rasipuvam temata.
Moj sovet e ova kolo da ne se igra na golemi uplati,nema dovolno utakmici na lager.:D

Лабаво колку да се прати нешто.
Турција Х2
Босна 2
Исланд х2
Италиа 1-1
6.3 коеф.

Untitled4.png

ај ако не го мрзи некој нека објасни како оди кладењето на betfair еве на пример за Dustin Brown 2-1 точен резултат lay има 7.2 коеф што точно значи тоа

Има да речеме начин на долгорочен план да си ќар од кладилницата. Еве предлог-идеја за која слушнав пред некој ден па ја пробав со 1 ливче. Почетен влог 200 денари, сингл 1.2 коеф фиксен. Секој ден играш сингл на 1.2 и со добивката играш контиунирано околу 30 дена и вадиш 50.000 денари. За "посигурно" мислам дека е подобро да вложиш 5 ливчиња по 200 ден, вкупно 1000. Едно да истуркаш цел месец еве ти ќар 49.000

Мислам дека вреди да се изигра да се проба на некое ливче со помала уплата Бон-Алба Берлин 1 2.60.Со оглед на тоа што играа утакмица со Спарс пред 2 дена а и за 2 дена пак имаат тешка лигашка утакмица денес не би ме чудело да кикснат.

Има да речеме начин на долгорочен план да си ќар од кладилницата. Еве предлог-идеја за која слушнав пред некој ден па ја пробав со 1 ливче. Почетен влог 200 денари, сингл 1.2 коеф фиксен. Секој ден играш сингл на 1.2 и со добивката играш контиунирано околу 30 дена и вадиш 50.000 денари. За "посигурно" мислам дека е подобро да вложиш 5 ливчиња по 200 ден, вкупно 1000. Едно да истуркаш цел месец еве ти ќар 49.000
wtf на 1.2 коеф ? :notworthy:

Веројатноста да погодиш 30 пати по ред коефициент 1.20 е минимална. Дури и на пет различни столбови.

Мислиш со целата сума што ќе ја земиш со се вложените пари? Вложуваш 200 земаш 240 и сите да го вложиш? Мада не се 240 данок ќе ти земат 10% и помалку ќе се. И така мислиш само со добивање да стигниш до висока сума? Еднаш да те репни една и толку е. После мораш наново а сигурно ќе падниш еднаш. Тешко дека 30 пати со ред ќе погодиш макар биле и со 1.20 коеф. Иако донекаде се слагам со ова - за каква таква добивка треба поголем влог на помали коефициенти мада и среќа треба. Да ставаш по 3000 на неколку утакмици (2-3) што би правеле 1.5 коеф или една што е 1.5 би зел околу 4500 кои откако ќе те оданочат ќе дојдат на 4000. Значи 1000 ќар. Ќе треба едно 4-5 пати да си добитен за кога ќе падниш (а нема бегање) пак да си во плус. Иако јас би рекол едно 7-8 пати да си добитен за плусот да е колку толку ок. Вака со 4000 или 5000 земени еднаш да падниш губиш 3000 значи ни плусот нема да ти е нешто посебно со оглед на вложените пари и ризикот

Untitled4.png

ај ако не го мрзи некој нека објасни како оди кладењето на betfair еве на пример за Dustin Brown 2-1 точен резултат lay има 7.2 коеф што точно значи тоа
toa znaci deka se kladis protiv toj rezultat : dobivas so bilo koj drug rezultat a gubis samo ako padne 2-1

e sega ako prasuvas kolku dobivas : ke ti objasnam na sleden nacin :

ako sakas da dobies 5 evra od taa kladba ke treba da presmetas vaka :
5x 7.2 = 36
tvojot vlog za 5 evra zarabotka treba da iznese 36 evra.
kolku sakas da ti bide zarabotkata ke go mnozis so koeficientot i ke ja dobies sumata koja treba da ja vlozis za taa zarabotka .

Оваа играва на типов има логика да речеме ако бркаш 2 или 3 коефициент, а со 1.20 буквално нема никаква смисла. Убаво рече Карла, веројатноста да фатиш 30 пати по ред 1.20 е скоро нула, можда и во минус влага.

А на 2 или 3 коефициент има логика, затоа што да речеме изводливо е да фатиш пет пати по ред толкав коефициент. Нормално зборам за 3-4 утакмици врзани кои прават толку коефициент, не една утакмица со 3 коефициент. :D

Јас порано играв така на 3 коеф по 300 денари ставав и од 3 тикети еден да испадни си ги враќаш парите, само што еднаш паднав 3 пати по ред :icon_lol: и престанав така да играм.

И јaс ќе влезaм вo дискусијaтa кaкo кoцкaр кoј се кoцкa нaјмнoгу зa aдренaлин и зaбaвa, нoрмaлнo и зa пaри нo тие веќе не ми се ептен вo гoлем плaн бидејќи игрaм тикети нa релaтивнo мaли уплaти дo 300 денaри мaксимум.

Имaм еден вид игрa кoјa мoже дa дoнесувa дoстa пaри.
Нo сепaк бaрa внимaтелен избoр нa мечевите.

Мoјa стрaтегијa се 2дo 5 нaтпревaри сo кoефициенти oд 1.4 дo 1.8. Сетo тoa фиксoви, кoи би прaвеле oд 5 дo 10 кoефициент, нa oвaa вaријaнтa стaвaм 200 денaри.

Втoрoтo ливче ми се истите нaтпревaри сo пoбеди нa тимoвите зaеднo сo 3+гoлoви, кoефициентoт мoже дa биде oд 20 дo 40, oвде стaвaм 100кa.

Третиoт тикет ми се истите мечеви сo тип 3+, кoефициентoт oди oд 10 дo 20. Стaвaм 100 денaри.

Четвртиoт тикет ми е сaмo тимoвите кoи би требaлo дa пoбедaт, дa пoстигнaт 2+гoлoви. Oвде стaвaм 100 денaри нa кoефициент oд 5 дo 10.

Петиoт тикет ми се пoбеди, плус дa дaвaaт пo 2гoлoви кoефициент oд 15 дo 25, стaвaм 100.

Вo идеaлнa ситуaцијa мoже дa се биде вo плус преку 6000 денaри. Претхoдниoт викенд сите тикети влегoa.

Лoшa стрaнa е шo се едни исти мечеви нa сите тикети, пa aкo oде еден мoже сите дa oдaт. Али ке јa прoбaм oвaa стрaтегијa еден месец пa ке видиме дaли ке јa прoдoлжaм.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ви кажав со Мешков да го играте 1 со Металург, утре играјте го и Загреб, т.е уште денес. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom