Kajgana Movie Awards 2017

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.060
Поени од реакции
37.447
Или вкупно 44 филма, 2 помалце од лани, номинирани во 15 категории. По број на номинации:

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - 6

Blade Runner 2049 - 5
mother! - 5

Coco - 3
Logan - 3
Phantom Thread - 3
Wind River - 3
The Shape of Water - 3

Останатите имаат по 2 или 1. За прв пат, и тоа дури 2 македонски филма се номинирани во по 2 категории.

Формуларот за гласање ќе го споделам подоцна, морам да одморам малку. Ова беше навистина заморно.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.968
Поени од реакции
7.097
Се супер, само ме чуди како е можно The greatest showman да не е номиниран во ниедна категорија!?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Едно питање, дали мора за сите категории да се гласа или може пример за 5-6 само, зошто во гугл документов не глеам ѕвездички на прашањава ?

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.895
Поени од реакции
6.170
Едно питање, дали мора за сите категории да се гласа или може пример за 5-6 само, зошто во гугл документов не глеам ѕвездички на прашањава ?
Мора за сите. :confused:
Многу е неблагодарно да треба да оценуваш филм што го немаш гледано и не ти е даден избор да се прескокне. (n)
Зборам за оние оценки од 1-10 на крај што треба да одговориш. Оние што ги немав гледано им ставив средна оценка од летерот што им стоеше. Некако тоа ми се виде ко најобјективно решение. :toe:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Не мора да гласате во сите категории, задолжителни се само за филм и оценките за филмовите.
Е сега ова за оценките, бидејќи ни мене не ми се сите гледани, и јас си мавав оценки на слепо.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.060
Поени од реакции
37.447
Мора за сите. :confused:
Многу е неблагодарно да треба да оценуваш филм што го немаш гледано и не ти е даден избор да се прескокне. (n)
Зборам за оние оценки од 1-10 на крај што треба да одговориш. Оние што ги немав гледано им ставив средна оценка од летерот што им стоеше. Некако тоа ми се виде ко најобјективно решение. :toe:
Последното прашање, она со оценувањето, го воведовме лани зашто првата година имаше 2 филма со ист број бодови на првото место, и после си го тупев мозокот што да правам. Вака - тој што е подобро оценет, тој победува. Не е којзнае колку важно тоа, секако не верувам дека пак би биле изедначени на врвот.

Оние филмови кои ги немате гледано, слободно оценете ги со 1, јас ќе ги избришам кецовите после, и решен проблем.

Не мора да се гласа за сите категории, доволно е само за најдобар филм.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А што ако некој филм сакам со 1 да го оценам дека е глуп? :D

Свака част Злате, предобра темава, ептен труд имаш внесено за нешто што можеше и со многу помалце да пројде.

:cuc: :cuc: (y)[DOUBLEPOST=1520946756][/DOUBLEPOST]Иначе хипотетичко ми беше прашањево за ова погоре, фала богу ферски ќе си оценувам, рачунај си сите единици кај мене се за филмовите што не сум ги гледал :D

Kajgana Shop

На врв Bottom