Kajgana Movie Awards 2017

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
15. НАЈДОБАР ФИЛМ ВО 2017

BLADE RUNNER 2049
Blade Runner1.gif
Blade Runner.jpg
CALL ME BY YOUR NAME
call me by your name.gif
Call me.jpg
COCO
coco.gif
Coco.jpg
DUNKIRK
Dunkirk.gif
Dunkirk.jpg
LOGAN
Logan.gif
Logan.jpg
MOTHER!
Mother.gif
Mother.jpg
PHANTOM THREAD
phantom.gif
Phantom.jpg
THE KILLING OF A SACRED DEER
deer.gif
Killing.jpg
THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
billboards.gif
Billboards.jpg
WIND RIVER
wind river.gif
Wind River.jpg
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png

Последно уредено:
Или вкупно 44 филма, 2 помалце од лани, номинирани во 15 категории. По број на номинации:

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - 6

Blade Runner 2049 - 5
mother! - 5

Coco - 3
Logan - 3
Phantom Thread - 3
Wind River - 3
The Shape of Water - 3

Останатите имаат по 2 или 1. За прв пат, и тоа дури 2 македонски филма се номинирани во по 2 категории.

Формуларот за гласање ќе го споделам подоцна, морам да одморам малку. Ова беше навистина заморно.
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png

Се супер, само ме чуди како е можно The greatest showman да не е номиниран во ниедна категорија!?

Едно питање, дали мора за сите категории да се гласа или може пример за 5-6 само, зошто во гугл документов не глеам ѕвездички на прашањава ?

Едно питање, дали мора за сите категории да се гласа или може пример за 5-6 само, зошто во гугл документов не глеам ѕвездички на прашањава ?
Мора за сите. :confused:
Многу е неблагодарно да треба да оценуваш филм што го немаш гледано и не ти е даден избор да се прескокне. (n)
Зборам за оние оценки од 1-10 на крај што треба да одговориш. Оние што ги немав гледано им ставив средна оценка од летерот што им стоеше. Некако тоа ми се виде ко најобјективно решение. :toe:

Не мора да гласате во сите категории, задолжителни се само за филм и оценките за филмовите.
Е сега ова за оценките, бидејќи ни мене не ми се сите гледани, и јас си мавав оценки на слепо.

Мора за сите. :confused:
Многу е неблагодарно да треба да оценуваш филм што го немаш гледано и не ти е даден избор да се прескокне. (n)
Зборам за оние оценки од 1-10 на крај што треба да одговориш. Оние што ги немав гледано им ставив средна оценка од летерот што им стоеше. Некако тоа ми се виде ко најобјективно решение. :toe:
Последното прашање, она со оценувањето, го воведовме лани зашто првата година имаше 2 филма со ист број бодови на првото место, и после си го тупев мозокот што да правам. Вака - тој што е подобро оценет, тој победува. Не е којзнае колку важно тоа, секако не верувам дека пак би биле изедначени на врвот.

Оние филмови кои ги немате гледано, слободно оценете ги со 1, јас ќе ги избришам кецовите после, и решен проблем.

Не мора да се гласа за сите категории, доволно е само за најдобар филм.

А што ако некој филм сакам со 1 да го оценам дека е глуп? :D

Свака част Злате, предобра темава, ептен труд имаш внесено за нешто што можеше и со многу помалце да пројде.

:cuc: :cuc: (y)[DOUBLEPOST=1520946756][/DOUBLEPOST]Иначе хипотетичко ми беше прашањево за ова погоре, фала богу ферски ќе си оценувам, рачунај си сите единици кај мене се за филмовите што не сум ги гледал :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom