Kajgana Movie Awards 2017

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Оди одбери за најдобар сф. Аха, сигурно...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.060
Поени од реакции
37.447
Девојки и момци,

Ви благодарам на сите 25 кои гласавте. Гласачките кутии се затворени на време. Ги имаме победниците во сите 15 категории (немаше нерешени резултати, значи последното со оценувањето беше неважно), контактирани се дел од презентерите, ако ги прифатат улогите, наскоро почнуваме со церемонијата.

:oeoeoe:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.060
Поени од реакции
37.447
Ќе има негде стрим?
Никој нема откупено права за пренос во живо. Кој сака да гледа, ексклузивно само тука, на Кајгана форум!

Инаку, дамиве и господава презентери уште се шминкаат и облекуваат. Еве уште се влечкаат по red carpet-от, никој нема влезено во салата. Се надевам ќе почнеме наскоро.[DOUBLEPOST=1521301839][/DOUBLEPOST]Првите презентери завршија со фотосесиите на црвениот тепих и се појавија во салата, па мислам дека може да почнеме. Традиционално, почнуваме со наградите по жанрови. Ги повикувам на сцената @Zarniwoop , @dragonsky , @devilko и @Corvus кои ќе ги презентираат првите 4 категории: најдобар документарен филм, најдобра акција/авантура, најдобра научна фантастика и најдобар хорор/трилер.
:aplauz:

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Прво па женско :noze:

И оваа година ја имам честа да презентирам најдобар филм од жанрот Научна Фантастика. Злате секоја година ми ги дава најубавите категории :love:
По тоа и се гледа врвната организација на овие престижни филмски награди кои секоја година со нетрпение ги очекуваме.
Ланската година, презентери беа само претставнички од понежниот пол, меѓутоа оваа година заради остра критика од страна на белците христијани кои се најдоа обесправени и угнетени од тој концепт, ги враќаме на сцена гореспоменатите да пополнат квота за белци христијани презентери. Секако дека воведовме квота и за белци атеисти за да не се соочиме со истиот проблем. Меѓу другото, се надеваме следната година дека ќе воведеме нова категорија НАЈДОБАР НЕГАТИВЕЦ, каде што презентерот ќе биде црнец педер, за да не наидеме повторно на остра критика од гореспоменатите дека негативците се секогаш исклучиво белци христијани.

Штом завршивме со тоа, да преминеме на тоа за коешто сме тука, НАЈДОБРО ОСТВАРУВАЊЕ ВО ЖАНРОТ НАУЧНА ФАНТАСТИКА, другиве категории и онака се мех.

Дами и Господа, номинирани за оваа награда се:

Blade Runner 2049
Blade Runner1.gif

Life
Life.gif

Logan
Logan.gif

Star Wars: The Last Jedi
Star Wars.gif

War for the Planet of the Apes
War.gif

И ПОБЕДНИКОТ ВО НАЈКУЛ КАТЕГОРИЈАТА Е:
Life.

Се разбира дека не е Лајф, омг..... се прашувам како воопшто влезе во потесен избор, сигурно Драгонскај го гласал со 10 фејк профили

Победникот, како и да е... е поистребувачки настроен, и воедно мојот фаворит.
Blade Runner1.gif

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Здраво, јас сум Миланка Рашиќ а вие го гледате во живо преносот за ТВ Омлет. Знаете дека ова е вечерта кога силно блескаат сите ѕвезди на форумџиското небо. Вечерта кога сите форумџии се облекуваат во позајмени фустани и смокинзи и се спремни за да ја завршат вечерта пијани и во креветот со личност со која што ќе ја зажалат за некоја година. Впрочем кој може да го заборави скандалот кога пред некоја година Io Sono Interista заврши во креветот на Forrest Gump.

Но да не должиме со црна хроника. Време е за доделување на награди.
Следната категорија ќе биде за "Најдобра Акција/Авантура". Наградата ќе ја додели единствената личност на која што му имам фрлено мерак а тоа да не биде 45+ годишна добро облечена холивудска ѕвезда која што врвот на кариерата ја имаше во првите години од овој милениум. Се разбира станува збор за dragonsky кој што богами видел премногу акција и премногу авантура во својот живот. Човекот кој што уште не го прифаќам на фејсбук пошто сакам да глумам недоприлива.

Номинирани во категоријата "Најдобра акција/авантура" се филмовите:

Бебето Возач

Џон Вик Истотака

Човекот на кралот: Златниот Круг

Оу Кеј Џеј Еј

Тор: Рагнарöк

Не ме прашувајте како ја изговорив буквата Ö во живо, ипак јас сум Миланка Рашиќ и сум полиглот.

А да не должиме, еве го на сцената ликот кој што ми го одзема здивот небаре сум асматичар без апаратче.

Здраво! Како сте? Добри? Хаха, добро, мала шала секако не можете да вратите на постов со одговор хехе.
Прво да ви кажам, стварно не знам зошто ми дадоа да доделувам награди за најдобра акција/авантура кога Господ знае дека долго време не сум имал акција :( А богами и најголема авантура во последно време ми е кога мајка ми ќе ме прати да и купам леб и млеко хахаха, полека смирете ги аплаузите.
Но доста за мене. Ајде да збориме за она за што сите се дојдени тука....уствари не, реков ќе прекинеме со муабет за мене.
Хаха, да, те гледам како се смешкаш во трет ред Џулија Робертс! ;) Ама не, не мора да се смеете ок е, сепак наградиве се навистина престижни.

Номинирани за најдобра акција/авантура оваа година се...

BABY DRIVER

JOHN WICK 2

KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE

OKJA
upload_2018-3-17_17-58-53.png

THOR: RAGNAROK
upload_2018-3-17_18-0-19.png

И победникот е.......................

Зоран Заев..хаха...не се смеете на ова? Ни ти Џулија Робертс бе?....ок, добро не сте од Македонија иначе ќе сфатевте хаха... Ок ајде сериозно..

ПОБЕДНИКОТ Е....

ЛА ЛА ЛЕНД!!

....ок извинете....грешен лист ми дале...овие лани беа...добро бе Фен Данавеј до кога ќе ги оставаш твоите пликоа кај мене да му еам мајката??? Последен пат е ова да ти дадам, гајле ми е колку ме молиш...

Победникот е......

Baby Driver!

Го чекаме побединкот да дојде да си земе Златен Омлет и Сано Сокчиња.

Се читаме догодина!

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.895
Поени од реакции
6.170
Здраво дами и господа!

Јас сум Атанас... и Тино... :D
Заменски водител кој прв пат ја има таа чест да се качи на оваа сцена и да ги презентира најдобрите филмови во жанрот трејлер, овај трилер/хорор. :D
Оваа година имавме одлични, квалитетни out of box филмови кои успеаа да го размрдаат овој жанр и да внесат мрачнина во него. После долги дискусии и неодлучности, ценетите предложувачи успеаа да се договорат и ги номинираа следните филмови:

1. Black Mirror

2. Killer Clown Prank

3. Сиртаки

4. Јеховини сведоци

5. Синоока, Босонога

Ииииии победникоот е:

WIIND RIVER :kruna:

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Реклами има моментално. Се читаме за две минути.[DOUBLEPOST=1521311674][/DOUBLEPOST]После рекламите на ред дојде и категоријата најдобар документарец, последна од првиве четири бидејќи најмногу беше очекувана, нокти се грицкаа додека да се дочека победникот.

Номинирани за најдобар документарец се:

Avec L'Amour

Icarus

La97

Last Men in Aleppo

Faces Places

Нема да ве задржувам многу бидејќи доволно долго чекавте да дознаете, само пред да ви го кажам победникот да ви кажам дека презентерот е облечен во најнова мода и специјално за доделувањево на наградиве ги откажа сите договорени состаноци.
Аха да, филмот.
Значи, најдобар документарец е, хаха види ама го залепиле не сакаат да дознаеме, ах еве го конечно. Победникот е
Avec L'Amour

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.060
Поени од реакции
37.447
Ви благодарам на четворицата. Ги добивме првите 4 освојувачи на Омлет за 2017. Меѓу нив, за прв пат до сега, македонски филм надвор од категоријата за македонски филмови. Честитки до Avec L'Amour.

Ние продолжуваме понатаму: @Casandra , @Gazpapir и @reddevil4ever ќе ги презентираат следните 3 категории: најдобар странски филм, најдобар анимиран и најдобра драма. Ги чекаме нив.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Hi! :)

Најпрво да се заблагодарам на поканата за првпат да учествувам на овие престижни филмски награди.

Номинирани во категоријата Најдобар Анимиран Филм се:

Coco

Despicable Me 3

Loving Vincent

The Boss Baby

The Lego Batman Movie

Иииии победник, со освоени неверојатни 72,7% од гласовите на Кајгана Академијата е...

Till next time! ;)

ValuableAnimatedDuckbillcat-max-1mb.gif

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.715
Чекај чекај, нормално е да имам трема???? :sick:

Се осеќам како битна личност чим ја добив поканава!

Или може сите поминавте па ајде да не биде греота папирот...
.

Сериозно сега, Ви благодарам на поканата! Па ајде да прејдам на тоа што сите го исчекувате со нетрпение.
Ја имам честа да ја претставам категоријата Најдобра драма.

Номинирани за најдобра драма.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Call Me by Your Name

Wind River

Loveless

Phantom Thread

Победникот Дами и Господа со освоени 40% од вашите гласови е:

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Честитки!

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.060
Поени од реакции
37.447
Чекај чекај, нормално е да имам трема???? :sick:

Се осеќам како битна личност чим ја добив поканава!

Или може сите поминавте па ајде да не биде греота папирот...
.

Сериозно сега, Ви благодарам на поканата! Па ајде да прејдам на тоа што сите го исчекувате со нетрпение.
Ја имам честа да ја претставам категоријата Најдобра драма.

Номинирани за најдобра драма.

Победникот Дами и Господа со освоени 40% од вашите гласови е:

Честитки!

Хахахаха, фала ти. Само што не разбравме ни кои се номинираните, а ни победникот. :D

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.715
Хахахаха, фала ти. Само што не разбравме ни кои се номинираните, а ни победникот. :D
Епа да едитнам со имиња ако вака не разбравте :love:[DOUBLEPOST=1521319658][/DOUBLEPOST]Ете бе Златанац

Kajgana Shop

На врв Bottom