iPhone vs Nokia N97

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Може. Иди во settings/general/network/Cellular data network и во полињата внеси нешто без везе.На пример во сите пиши: none. После пробај па кажи ми ;)
Еве јас на iPhone 3G немам Cellular data network во settings/general/network

Член од
7 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
ne e kineski, barem vo t-mobile ne prodavat takvi. moze zgresil Scofield.neka proveri pa neka pise pak :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Нема таква опција по дефолт на 3Г телефоните, на претходниот модел имаше. За да имаш Cellular Network Network кај 3Г и 3ГС, треба да инсталираш посебен програм од Cydia, ама како се викаше појма немам...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
МОРА да има ;)

За ова зборувам :)

Хахаха не се инати коа ти имаш 2G ... :baeh:

Со ова ќе го снема тоа E - такозвано EDGE ? не ми треба за мене за другарче ми е ?

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
i-phone 3GS има екран на допир, 3 мегапиксели камера а Nokia N97 има екран на допир, 5 мегапиксели камера и QWERTY тастатура. И јас порано мислев дека i-phone 3GS е подобар ама многу брзо се загрева, деликатен е и батеријата ако се расипе му кошта 80 евра. За цена i-phone 3GS е многу поефтин од Nokia N97. Сепак Nokia си е Nokia. Јас би ти препорачал Nokia N97.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
i-phone 3GS има екран на допир, 3 мегапиксели камера а Nokia N97 има екран на допир, 5 мегапиксели камера и QWERTY тастатура. И јас порано мислев дека i-phone 3GS е подобар ама многу брзо се загрева, деликатен е и батеријата ако се расипе му кошта 80 евра. За цена i-phone 3GS е многу поефтин од Nokia N97. Сепак Nokia си е Nokia. Јас би ти препорачал Nokia N97.
Олалааа од кај информацииве ? си ги споредил екраните на допир на ајфон и на N97 ? пробај ги па ќе ја осетиш разликата два различни света се разни технологии ... загрева и N97 и ајфонот така да нема збор за тоа загреваат сите нови јаки телефони ... а нокиата доста кочи блокира итн ... и за крај ај спореди ја цената и од излага дека i-phone 3GS е многу поефтин од Nokia N97 ??????

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Има повеќе апликации за iPhone него за Symbian, така да не кажувај апсурди...
Камерата стварно му е слаба страна на iPhone, а мислам дека 3GS-от има GPS, поправете ме ако грешам. :)
И двата имаат, само 3ГС има и дигитален компас кој значително ја подобрува навигацијата...

И 3G и 3GS има GPS ама мапи нема добри за Македонија, 3GS има 3 мегапиксели со тач фокус
Торте, немој вака те молам:) Google Maps фабрички што си иде со телефонот има брилијантна мапа, поготово за Скопје, со сите можни најмали улички, паркинзи, бензински пумпи, болници, амбасади, знаменитости, фирми, кафичи...

А бе да го мочам,пред 2 дена на другар ми истово му го средував на 3G,ама не знам точно кај влегов во тоа сетинзите :kesa:
Треба малце да се измени нешто...

1. First, connect to your iPhone using WinSCP for Windows or Cyberduck for Mac. Navigate to /System/Library/Carrier Bundles/.bundle. Here, refers to the carrier you’re using. Say, for me, I’m using Hutchison Hong Kong. is “Hutchison_HK”.
2. Copy the “carrier.plist” file from iPhone to your computer.

For Windows User
3. Download Property List Editor and use it to open “carrier.plist”. Add the following code:

<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>

4. Save the change and transfer the file back to iPhone. Put the file back to the same folder you use in step 1.
5. Once done, restart your iPhone. You should be able to edit APN setting by tapping Setting -> General -> Network -> Cellular Data Network

Проверено е и работи.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Торте, немој вака те молам:) Google Maps фабрички што си иде со телефонот има брилијантна мапа, поготово за Скопје, со сите можни најмали улички, паркинзи, бензински пумпи, болници, амбасади, знаменитости, фирми, кафичи...
Хахаха ја па не ја ни користам :pos2: ај баш ќе пробам со Google Maps :helou:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
HTC и Google направија нов конкурент на ајфонот

Google nexus one

Kajgana Shop

На врв Bottom