Има повеќе апликации за iPhone него за Symbian, така да не кажувај апсурди...
Камерата стварно му е слаба страна на iPhone, а мислам дека 3GS-от има GPS, поправете ме ако грешам.
И двата имаат, само 3ГС има и дигитален компас кој значително ја подобрува навигацијата...
И 3G и 3GS има GPS ама мапи нема добри за Македонија, 3GS има 3 мегапиксели со тач фокус
Торте, немој вака те молам

Google Maps фабрички што си иде со телефонот има брилијантна мапа, поготово за Скопје, со сите можни најмали улички, паркинзи, бензински пумпи, болници, амбасади, знаменитости, фирми, кафичи...
А бе да го мочам,пред 2 дена на другар ми истово му го средував на 3G,ама не знам точно кај влегов во тоа сетинзите :kesa:
Треба малце да се измени нешто...
1. First, connect to your iPhone using WinSCP for Windows or Cyberduck for Mac. Navigate to /System/Library/Carrier Bundles/.bundle. Here, refers to the carrier you’re using. Say, for me, I’m using Hutchison Hong Kong. is “Hutchison_HK”.
2. Copy the “carrier.plist” file from iPhone to your computer.
For Windows User
3. Download
Property List Editor and use it to open “carrier.plist”. Add the following code:
<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>
4. Save the change and transfer the file back to iPhone. Put the file back to the same folder you use in step 1.
5. Once done, restart your iPhone. You should be able to edit APN setting by tapping Setting -> General -> Network -> Cellular Data Network
Проверено е и работи.