Homeland

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
За Сол, не реков дека сам го има направено тоа, а Квин неколку пати за малце ќе го убиеше на Броди…

Мислам дека молитвата беше муслиманска.

:)

Ја гледам со англиски превод(слушам и читам) и кога почна да кажува молитва, беше „преведено“ со едно зборче, кое го изгуглав и беше нешто Jewish(како и да се пишуе) молитва.

edit: Kaddish

Kaddish (קדיש, Qaddish Aramaic: "holy"; alternate spellings, qaddish, ḳaddish) is a prayer found in the Jewish prayer service.

- Агент на ЦИА одбива дирекна наредба затоа што одеднаш му е гајле за колешка му и нејзиниот приватен живот? И веднаш потоа му се заканува на претпоставениот?
- Кери и Броди излегуваат од комеморација со 200 луѓе за да имаат секс во канцеларија, и со тоа избегнуваат сигурна смрт?
- Кери еден момент е убедена дека Броди е виновен, тој држи мал говор и таа му помага да избега?
Сериозно???

Серииве стануваат неверојатни... Сеуште ми се допаѓа како е изведена серијата и тоа што во трета сезона ќе биде лов на Броди и сите ќе навиваме за него одеднаш... ама сепак човек мора многу да проголта...

- Агент на ЦИА одбива дирекна наредба затоа што одеднаш му е гајле за колешка му и нејзиниот приватен живот? И веднаш потоа му се заканува на претпоставениот?
- Кери и Броди излегуваат од комеморација со 200 луѓе за да имаат секс во канцеларија, и со тоа избегнуваат сигурна смрт?
- Кери еден момент е убедена дека Броди е виновен, тој држи мал говор и таа му помага да избега?
Сериозно???

Серииве стануваат неверојатни... Сеуште ми се допаѓа како е изведена серијата и тоа што во трета сезона ќе биде лов на Броди и сите ќе навиваме за него одеднаш... ама сепак човек мора многу да проголта...
Сепак станува збор за Америка, па сето тоа што си го набројал е можно :)

Сега читав поназад... каков Сол, какво мешање... температура да не имате? :)

Мислам дека е еврејска молитвата што ја кажуваше Сол и ми се допаѓа насоката на каде се движи серијава.

Ако е замешан Сол како што кажувате отиде серијава во неповрат.
После ова финале, мислам дека срамота ќе биде Сол да е замешан во нападов. И да како овие двајцава ја избегнаа бомбата беше многу смотано направено.
Ама освен тоа, со емоции и се останато финалево беше amazing.
И во некоја мера ме потсети на The Killing финалето.

Ако е замешан Сол како што кажувате отиде серијава во неповрат.
После ова финале, мислам дека срамота ќе биде Сол да е замешан во нападов.
Алооо, Франкфурт! :pos:

Еврејска беше молитвата, аман веќе! :)

Не бе, Сол е терорист. Сите што зборат само Англиски се добри луѓе, така да си знаете.

Сериозно???

Да и јас се напнав за тоа, ама останува уште една варијатна во игра, за која несакам да зборам да не спојлеришам нешто :)

Хм, го затупеа последните епизоди со тоа сапуниците меѓу Кери и Броди. Разбирам филери али ова беше претеризам. И ептен ноу сенс момент со безжичното хакнување на бајпасот. Иначе у глобала солидна втора сезона но далеку од првата.

Showtime Networks congratulates Homeland on winning Best Drama Series, Best Actress in a Drama Series (Claire Danes) and Best Actor in a Drama Series (Damian Lewis) at the 70th Annual Golden Globe® Awards!

I dadov jas vtoра шанса на серијата, пилотот тогаш не ми се допадна ептен, најмногу ради тогашната цензура. И помалку ради тоа што е америчко срање.
Ама барем е квалитетно америчко срање. Изгледав 7-8 епизоди по ред и прилично ме шмукна во приказната се до 7ма епизода каде овие почнаваа да се ебаваат, literally.
Mи се изгуби некако дефиницијата на карактерите и се надевам нема да ја усерат натаму. Тоа беше причината што заспав на 8ма епизода. И така. У брзо време ќе ве стигнам.

I dadov jas vtoра шанса на серијата, пилотот тогаш не ми се допадна ептен, најмногу ради тогашната цензура. И помалку ради тоа што е америчко срање.
Ама барем е квалитетно америчко срање. Изгледав 7-8 епизоди по ред и прилично ме шмукна во приказната се до 7ма епизода каде овие почнаваа да се ебаваат, literally.
Mи се изгуби некако дефиницијата на карактерите и се надевам нема да ја усерат натаму. Тоа беше причината што заспав на 8ма епизода. И така. У брзо време ќе ве стигнам.
Чекај ти тек сек сцените и звуците тек у втора сезона се. Полека навикнувај се :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom