Homeland

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Некој да ми одговори дали имаше проблем со синхронизацијата на епизодава (во хд и обичен рип) од аспект на каснење на звук?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.932
Некој да ми одговори дали имаше проблем со синхронизацијата на епизодава (во хд и обичен рип) од аспект на каснење на звук?
Не, се беше ок.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
549
Поени од реакции
328
poslednive epizodi bea perverzija,koja drama se slucuvase coece :cuc:

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Како мине времето почнува да не ми се бендисува.
Првата сезона беше супер, интересна, напната, како да е реална приказна од секојдневието.

Последниве неколку епизоди од вторава сезона тргнаа во погрешен правец, премногу личности дознаа многу информации и расплетот беше брз, прерано го фатија главниот лик дека е терорист-соработник, и најбитното од се главниот терорист дојде лично во Америка и си се шета слободно!! Веќе кога ја правеа приказната во „Бин Ладен стил“ нека продолжеа со тоа темпо, а не најбараниот терорист шета по Америка избричен и сам лично киднапира агенти на ЦИА, што нема логика! Како што кажа некој погоре дека почнало да потсеќа на 24 што и мене ми беше првата мисла после овие епизоди. Како во тој правец да оди целата серијава, а тоа е лошо не едобро, едноставно ќе ја уништат и шмекот што го имаше од првата сезона ќе прерасне во обична акциониа кој секого секого брка и убива.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
А што ти е чудно тоа што шета по Америка најпознатиот терорист? Мене далеку поглупи ми се секс сцените, некако во чудни моменти се случуваат :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Како што кажав кога почна серијата делуваше реална приказна, секојдневната реалност. Терористот и организацијата што се опишуваат така ли делуваат, лично најглавниот оди и киднапира?? Тоа се функционира преку ќелии, поданици, обични луѓе, а главниот се крие во Тора Бора... со еден збор не сакаме уште една 24, а натаму оди.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.932
Да речеме дека Броди е надвор од контрола и Абу Назир лично дошол да се осигура дека ќе биде нешто од неговиот пулен. Пошто години вложи во перење мозок на истиот за сега да се откаже така лесно. So, it's personal.

Макар што, ниедна серија што ја гледам не ми се свиѓа во кој правец оди...

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Зашто би се мучел Абу Назир да му пере мозок на Броди толку време кога очигледно го има Естиз во раце и можел да си сврши работа. Глупости.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
They got him. :cuc:

Не мислев дека толку лесно ќе биди. Добро, не беше баш лесно...ама сепак, не очекував дека ќе го убијат. Очекував бомби, самоубиство, дури и дека ќе избега за пак да продолжи со " мисијата " .

Ама, добро е што сценаристите знаеа дека тоа би било глупаво и веќе три сезони да го тегнат барањето на Nazir.

Едвај ја чекам последната епизода. Се надевам на Happy Ending за Carrie и Bordy, барем за една епизода. Ама мислам дека Estes и Quinn ќе го остварат својот план.

А, како и да е...појма немам ако би можеле да продолжат со серијава. Ептен глупаво би било ако сите го третираат Brody како ништо да не се случило. Или ќе го натераат да замини од Конгрес и од Вашингтон или Quinn ќе го убие.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
ОК, и сега?

Упм, крајот не можам да и` го фатам на серијава. Стварно не знам што да очекувам повеќе.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Нешто добро, нешто лошо.
И сега единствено логично решение за финалето ми е дека Кери ќе го убие Квин, едноставно не гледам како поинаку би терала серијата ако не се случи тоа.
Има тензија тоа и признавам, времето не го осетив кога помина (последниве две ги гледав наеднаш), ама незнам на каде планираат да тераат со сценариово.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
9/10 според мене многу добра епизода, освем крајот.

П.С. Колку сезони се планирани?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
9/10 според мене многу добра епизода, освем крајот.

П.С. Колку сезони се планирани?
Минимум три.

Ако веќе оценуваме, последната епизода од мене има 6.5/10. За серија како Homeland тоа е малку. За некои други серии, на пример Dexter, тоа би било премија.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Мене само крајот ме разочара малце, другите дел ми беше супер, најверојатно оцената ми ја поматија деловите кога го испитуваа Сол, како и моментот со Назир, како целина можеби не беше за 9...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Homeland Preview Scene (Episode 12) - A Clean Slate

Најмалку што очекував е серијата да се движи кон љубовна приказна. На почетокот сезоната беше одлична дури и подобра од првата меѓутоа воопшто не сум задоволен од последните 2-3 епизоди. Што се однесува до мене доколку не се сличи нешто спектакуларно во финалето серијата може да заврши со сезона 2

Kajgana Shop

На врв Bottom