Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Wow.

Прво и прво: И на тие книгите шо ги имат прочитано можи серијата да им спојлни работи. На пример, Џоџен дека умре/ќе умри. Не дека ми е гајле за него, but I'm worried because of the implication.

Speaking of...еве ја нашата верзија на гнасни елфишта. Леле, ептен ја сакам серијата, ги сакам и книгите, ама се би дал за да имаме повеќе стрелање со...самострели, а помалце фрлање со огнени топки. Ама стариот беше супер. Веќе кога имаме поголем фокус на натприродните суштества, тогаш на серијата и требаше некој со брада во стил на Гандалф, а дрварот дефинитивно беше во топ форма во тој аспект.

Битката кај Ѕидот ја чекав со години и мислам дека беше одлично оживеана, само некако ми се чинеше дека беше прекратка. Очекував, да не претерам, барем пет минути, збрка да има, и вистинско тепање. Ама добро, Станис, Џон и Давос (и Менс!) делеа сцена, па тоа ги закопа сите безвезни забелешки. Инаку, ова е една од главните причини зошто го сакам Станис. :cuc:

" Двобојот " меѓу Бриен и Сандор беше најнапнатото нешто што го имам гледано на телевизија*. Кој Оберин бе, кој Грегор, за брат му поќе ми е гајле. На почетокот ми беше некако глупаво изведено, така само што замвнуваа едниот по мечот на другиот, ама после се искупија и ни го дадоа можеби најдобро искореографираниот двобој во серијата**.

Знаеме какво, ахем, куче е Сандор. Ама само мене ме изненади кога во разговорот со Бриен рече дека се грижи за неа, дека само тој може да ја чува Арија? На почетокот на сезоната ја гледаше само како вреќа злато, ама мислам дека сепак имаше некакво приврзаност кон неа. Барем, колку што можевме да очекуваме од него. А на крајот Арија го остави да се мачи. Не дека не заслужи мака, ама ако гледаш па од негова страна, таа е крива за тоа шо му се случи со Бриен. А па тој е крив дека ја киднапира. Не знам, класична дилема од тип кокошката или јајцето. Ама сепак мислам дека беше многу ладно од страна на Арија што го остави така да вика без збор.

Мислам дека од сите луѓе што имаат досега умрено во серијата, можи со исклучок на Нед, најповеќе ќе ми фали Тајвин. Одлично искарактеризиран лик, како и во теорија така и пракса. За Чарлс Денс немам ништо освен пофални зборови, човекот е мајстор и навистина заслужува барем Еми номинација. Моментално мислам дека заедно со Питер тотално ја уништија конкуренцијата, ама уште сум под влијание на дрогата шо сега ми заврши и ќе нема нова доза до в година.

And now our watch begins.

* - После финалето на Ханибал.
** - Уште мислам дека ланскиот двобој меѓу Сандор и Берик беше најдобар во серијата.

Фали змеј, а Бран ке лета. Е тоа очекував да видам.

Епизодава, онака. 8-ма и 9-та ми беа жестоки.

Ебати работата, еден убиен од жена (иако сеуште не умре, ама претпоставувам дека тоа ќе се случи), курва убиена после секс и татко убиен од син додека сере.

Fucking GoT... фантастична епизода!

Во приказнава уште чилдрен фалеја и скелетори. :)

Супер епизода, сите сцени беа емотивни не ме остави да здивнам, станав од сабајле да ја гледам да не ми го расипе некој денот.

Знаеме какво, ахем, куче е Сандор. Ама само мене ме изненади кога во разговорот со Бриен рече дека се грижи за неа, дека само тој може да ја чува Арија? На почетокот на сезоната ја гледаше само како вреќа злато, ама мислам дека сепак имаше некакво приврзаност кон неа. Барем, колку што можевме да очекуваме од него. А на крајот Арија го остави да се мачи. Не дека не заслужи мака, ама ако гледаш па од негова страна, таа е крива за тоа шо му се случи со Бриен. А па тој е крив дека ја киднапира. Не знам, класична дилема од тип кокошката или јајцето. Ама сепак мислам дека беше многу ладно од страна на Арија што го остави така да вика без збор.

Ова беше малце бесмислено. Се бори до смрт со Бриен, со цел Бриен да не ја земе Арја, а ваму пред умирање и вика на Арја да иде со Бриен. Епа што се тепаше??[DOUBLEPOST=1402905517][/DOUBLEPOST]
Прво и прво: И на тие книгите шо ги имат прочитано можи серијата да им спојлни работи. На пример, Џоџен дека умре/ќе умри. Не дека ми е гајле за него, but I'm worried because of the implication.

Кои се импликациите што ќе се десат од ова? Пошто Џоџен си го оствари тоа што го замислуваше.

Леле малава змија цц,браво,ептен негативно го гледав ликот на Арија епизодава! Кучето беше поприлично крш човек,ама тоа беше све површно(однадвор јак,внатре мек).Ептен ми беше криво што го остави да се мачи,ипак колку и да бил лош незнам баш колку од тоа лошо видела Арија од него,па и Старковите ако се земе во предвид дека Сансата ја спаси од силување..Дуелот нема да го коментирам,беше прејак!!! :ROFLMAO:
Единствен проблем е тоа што ќе треба да се чека една година :X3: за наредна епизода!!!!!!!!! Малце нели? :icon_lol:

Ау да ќе заборавев Jon Snow for king,even if he know nothing!!:cool:

Бран ќе лета?! Ух, ќе биде интересно. Него... како Станис го помина ѕидот со војската и дојде од другата страна? И зашо уопште отиде таму? Сеа се надевам ќе почне јужно од Ѕидот да коле и прво да ги искине Болтон.
Тирион фалеше уште да ја најде Серсеи! Уште неа фалеше да и ги набие стрелите! Искрено мислев дека ќе го фатат после убиствата ама не... отиде на исток. И Арја на исток. На крај сите ќе се префрлат таму :)

Does really Tywin Lannister
Бран ќе лета?! Ух, ќе биде интересно. Него... како Станис го помина ѕидот со војската и дојде од другата страна? И зашо уопште отиде таму? Сеа се надевам ќе почне јужно од Ѕидот да коле и прво да ги искине Болтон.
Тирион фалеше уште да ја најде Серсеи! Уште неа фалеше да и ги набие стрелите! Искрено мислев дека ќе го фатат после убиствата ама не... отиде на исток. И Арја на исток. На крај сите ќе се префрлат таму :)
Должност на секој крал е да го штити реалмот, па така кога Nights Watch пратија писма до секој корнер до сите so-called kings само Stannis одговори, да докаже дека е он е вистинскиот крал и дека се грижи, нормално за да добие симпатии и потенцијални подданици.

Лесно го заобиколи ѕидот, ако имаш мапа отворија и најди го Dragonstone и види каде би можеле да поминат, незаборавај го фактот дека Stannis има флота бродови штотуку купени со парите од Iron Bank of Bravos, го имаше пред некоја епизода ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom