Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ми фали Тајвин. Од него излегоа едни од најдобрите реплики во серијата. Јас преферирам добри дијалози пред битки и CGI и од тој аспект ликот (и актерот) многу ќе ми фалат.
Јеботе кога ќе подразмислам и Џофри ми фали:)

Мене The Hound ќе ми фали. Ликот на крај се покажа дека и он има чувства и дека вистински се грижеше за неа иако збореше дека е само вреќа со злато. Тоа добро го покажа кога збореше со Бриен пред да почнат да се тепаат а и во самата битка, нема што.

5dX3YkV.png

Серијава има опасни форшедоуинг моменти.

Последно уредено:
После оваа епизода и дефинитивно многу поинтересни ми се случувањата на северот со Бран и кај Зидот одколку оние во Кингс Лендинг. Посебно ми е интересна приказната на Бран.
Жал ми падна за змејовите многу добра сцена, I felt their pain. :(

На гуската во една сцена и го уништија цел ретардиран систем на владеење. (y)

Тивин го доби тоа што го заслужи во односот со Тирион. Го мразеше единствениот со капацитет да го наследи само затоа што при раѓање починала жена му. И да биде иронијата поголема му сереше за заљубување...

И да, ете зошто треба да ги гледате History and Lore, со негледани ќе се чудите кои се тие кај кој замина Bran, The Children of thе Forrest.

Сезонава најмногу од оние побитните ликови умреа мислам. Секоја епизода по некој. Ќе биде добро да се направи една листа.

Fuck Stannis, пак му го украдоа шоуто. :icon_lol: Ма да премоќно делуваше сликата кога пристигаше војската. :cuc:

Ygrite, kissed by Fire, fucked by Snow and now Fire again. :icon_lol:

Името на епизодата уште еднаш мајкоебачко, The Children:
- Калиси и нејзините деца.
- Тајвин и неговите.
- The Children of the Forrest :vozbud:

Си мислев дека може и со нив нешто да биде, ама си викав тоа е пре sci-fi. Жал ми е за Џоџен, али си ја спојлна момакот својата смрт, fuckin greenseener.

Шае the funny whore, помило ми беше за нејзината смрт него за на Тајвин. Tywin, my lion, НА КУЧКО!

Најмалку им требаше дуелот The Hound vs. Briene, двата супер лика. :(

И најпедерски ќе биде ако лошиот брат The Mountain прежиевее а Кучето умре. (n)

Арја е тотално ладнокрвна без емоции, навивав да го прекине дуелот меѓу Бриен и Кучето, али јок.

Ќе го гледаме Бравос на велико наредната сезона претпоставувам. :D

Tолку беше за сезонва, пребрзо помина, and now my watch begins. :place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom