Fringe

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Само шо ја изгледав 2x19. Имам една теорија. Мислам дека „шефот“ на shapeshifter - ите е Walter од „другиот“ универзум. Дојде во „нашиот“ универзум за да си го врати синот. :)

Само шо ја изгледав 2x19. Имам една теорија. Мислам дека „шефот“ на shapeshifter - ите е Walter од „другиот“ универзум. Дојде во „нашиот“ универзум за да си го врати синот. :)
И јас мислам дека е така.
Само во последнава епизода не ми се допадна предвидливоста која како од шпанска серија да беше, односот меѓу Волтер и Питер и како Питер сфати од никаде дека е од другата димензија, па реши да исчезне...

И јас мислам дека е така.
Само во последнава епизода не ми се допадна предвидливоста која како од шпанска серија да беше, односот меѓу Волтер и Питер и како Питер сфати од никаде дека е од другата димензија, па реши да исчезне...

E сега не беше до толку како шпанска серија.

Што се однесува до Волтер сценаристите најавија веќе дека ќе има пресметка меѓу овој Волтер и Волтерверсе (Волтер од другиот универзум), а земено предвид дека Вилијам Бел нема да биде во анредните сезони, не би било чудно главен негативец да биде баш Волтерверс.

Последнава епизода, мислам дека е убедливо најлошата епизода во досегашното емитување на Fringe... Ај ќе раскажуваме приказни за мали деца...

Јас ја гледам, и ја дават 1 пат неделно.
Серијава не е од никој копирана и е многу интересна. Малку пукање малку смешки од Валтер и се некој чудни настани што никојпат не си ги видол на филмови топ е вреди да се гледе :)

22 епизода беше WOW! Уште една епизода до крајот на сезоната.
Сега се наоѓаат во паралелниот универзум да го спасат Питер од bad Walter и компанија.

Едвај ја чекам новава сезона...
qwwn61.jpg

Изгледав 4-5 епизоди и ок е, ама не сум воодушевена. Премногу ми личи на Досие Икс. Значи Досие Икс ја немам гледано од пред 15 години и штом многу ми личи оваа серија на неа, значи не е оригинална. За мене барем.
Друго, тој дечкото, синот на лудиот, воопшто не ми се допаѓа како глуми, изнасилено некако.
Воопшто не се заразив, чак што више ќе ја оставам за понатаму. Иначе буквите за локации се многу добро направени, првата епизода се чудев дали стварно така пишува :)

Одличен season ender.

Сега го изгледав и финалето на првата сезона на Фринџ. Каков крај у пм!:vozbud:

Или ипак ќе продолжам да ја гледам.

Јас бев воодушевен од пилотот на Fringe, пред тоа немав гледано ни епизода од X-Files (сега сум на осма сезона), ама сепак мислам дека не ги копираат воопшто, иако се работи за слична тематика. Актерката е мммм... има некоја специфична убавина. А буквите на почетокот малце ме нервираа, ама сега ми се закон!!! :)

Одлична епизода за отварање на новата сезона,успеа да го задржи интересот за понатака.Да се надеваме само дека ке успеат убаво да го развијат дејството и дека нема да забегаат.

Само што ја гледав последната епизода, серијава е закон, и знам дека се повторувам ама Оливија е ммм... :)

Никој ништо не вика за the observers?!Чудно

Последнава епизода заврши доста занимливо. Пораката е пренесена. :)

Најдобра серија од тековните ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom