ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Аха, знаеме.Чекај малку. Значи со тоа што Велија ке направи некоја трибина во секој град во Македонија и ке се чука во гради дека не треба да се мени ни црта од името нешто многу помага на Македонија???? Еве кажете ми некој конкретни дела кој тој ги направил и помогнал некаде или ја промовирал Македонија во странство. Јас не сум слушнал. Нека фрли пари за кампања надвор од Македонија за да чуе светот. Немора тука да ни држи трибини и да ни кажува дека не треба да го менуваме името бидејќи тоа во нашата држава е јасно. Нека направи некој кампања надвор од границите за да дознае светот. Бидејќи војната за името ние не ја водиме во нашата држава туку надвор од неа. Таму треба да се делува. Ако фрли некој милион за лобирање надвор тогаш му симнувам капа. А тука да предава демагогии нетреба. Бидејќи како што реков на нас ни е јасно дека не треба да го менувае името.
Ти у Македонија живееш?
Си ги приметил сдсм, невладините, Фрчко и компанија?
Си прочитал на форумов каков став имаат половина, а и повеќе, од форумџиите?
Ако си го направил тоа, ќе знаеш дека битката мора да се води прво со нашите, кои имаат mixed-up национален идентитет.
Камо среќа сите да знаевме дека името не смее да се менува. Ама не е така.
Уствари, ако ни сместат референдум, ќе се изненадиш од бројноста на оние кои мислат спротивно.
Патем, освен трибини, издава Македонски дела, и работи на збогатување на Македонската историја, култура итн...

:nesvest: