Фондацијата Рамковски, шо фундира!?

• Креатор на темата Креатор на темата Bada Bing!
  • Време на започнување Време на започнување
Нека зема по 150 евра плата и нека крпи месец за месец и после нека биде толку голем патриот како што е сега. Е тоа ми смета. Лесно е да имаш милиони и да бидеш патриот.

Нека зема по 150 евра плата и нека крпи месец за месец и после нека биде толку голем патриот како што е сега. Е тоа ми смета. Лесно е да имаш милиони и да бидеш патриот.

И сеа шо кажа?

Секој со своите можности!

Точно за болдираново. Али работата е што кој и да беше тогаш а и кој ке биде сега ке го смени името. ФАКТ. Ја викам нека стане тој премиер па да видам шо ке направи. А ако тој инвестирал од украдените пари не значи дека е светец.

ФАКТ е извршена работа пред очите на јавноста.
Единствен факт мене ми едеканекој одработувал за туѓи интереси.
БЈРМ не е интерес на мојот Македонски народ.
ФАКТ.
ВО каква авантура тоа не донесе пример е последниот предлог на Нимиц.
Во суштина БЈРМ е немање на идентитет и национална свест, прво кај политичката елита а после и кај народот.

Парите не се украдени додека не се фатат.
А тој дел од своите пари инвестира во национални проекти.
Факт.

Далеку сме од светци сите ние.

Аха...Те фрустрира тоа што има пари.
Ок, фино, али тоа не е аргумент, него лично незадоволство.

Минчо, Наков, Свето...Се исти ко Велија (а, богами и со милион плус).
Ама ни еден од нив, не се ни обидува да глуми патриот.
See the difference?

Ова што Велија го прави, е од корист за сите нас.
Све останото се селски, оговарчки муабети.

Дека неможеш да бидеш патриот со празаен стомак. А неговиот дефинитивно не е.

Погрешно толкување имате на нештата.

Човекот не е од типот јас сум дете на комунист дај ми го Макпетрол.
Успеал.

Зарем на тој од 150еур не му е желба да успее ?

Или Велија треба да стане аскет да се откаже од имотот и да почне да живее со 150 еур.
Не сте ми јасни ?

Има ли цена вашиот празен стомак, достоинство, кажете си ја.

ФАКТ е извршена работа пред очите на јавноста.
Единствен факт мене ми едеканекој одработувал за туѓи интереси.
БЈРМ не е интерес на мојот Македонски народ.
ФАКТ.
ВО каква авантура тоа не донесе пример е последниот предлог на Нимиц.
Во суштина БЈРМ е немање на идентитет и национална свест, прво кај политичката елита а после и кај народот.

Парите не се украдени додека не се фатат.
А тој дел од своите пари инвестира во национални проекти.
Факт.

Далеку сме од светци сите ние.
Јас не го фалев б.ц. Да бидеме на чисто. И за тоа за предлогот и за тоа што разговараше во 4 очи за се се согласувам со тебе. А за фактот што зборев ке видиме кога ке дојде време.

Јас мислам дека Велија си гради идеолошка платформа.
Што мислите зошто дава десетици илјадници евра на некакви си промоции на книги напишани пред сто и кусур години?

Има ли цена вашиот празен стомак, достоинство, кажете си ја.
Ima cena ima,se na svetov ima cena pa i to...
Za necii slucai cenovnikot go odreduel Sranko

A stom ima cena ima i roba sto se prodava kupuva ,zarabotuva ..e togas Slavni brate moj ni meseto ne e prazno

Малициозно поставување на нештата.

Ако е богат, тогаш се што прави треба да се фрли во вода. Burn the rich witch.
Без разлика што од делата сме можеле да извлечеме корист.

Ок, онда чекајте некој ко Исус, аскета, морално чист, без ебан денар и тако даље, да ја промовира Македонија.

Чекај малку. Значи со тоа што Велија ке направи некоја трибина во секој град во Македонија и ке се чука во гради дека не треба да се мени ни црта од името нешто многу помага на Македонија???? Еве кажете ми некој конкретни дела кој тој ги направил и помогнал некаде или ја промовирал Македонија во странство. Јас не сум слушнал. Нека фрли пари за кампања надвор од Македонија за да чуе светот. Немора тука да ни држи трибини и да ни кажува дека не треба да го менуваме името бидејќи тоа во нашата држава е јасно. Нека направи некој кампања надвор од границите за да дознае светот. Бидејќи војната за името ние не ја водиме во нашата држава туку надвор од неа. Таму треба да се делува. Ако фрли некој милион за лобирање надвор тогаш му симнувам капа. А тука да предава демагогии нетреба. Бидејќи како што реков на нас ни е јасно дека не треба да го менувае името.

Ок, онда чекајте некој ко Исус, аскета, морално чист, без ебан денар и тако даље, да ја промовира Македонија.
Ако ја промовира во странство тогаш е ОК. Али што промовира дома??? Нема потреба.

Ок, онда чекајте некој ко Исус, аскета, чист, и тако даље, да ја промовира Македонија.
ada

Jas vaka da sum pojasen
Steta sto Velija (so bilo civi pari )go nemalo da raboti na ideologijata na makedonstinata uste od 45 -tata .

Od aspektot na ona sto go srabotuva negovata fondacija ,jas nemam loso mislenje.
Cenovnicte kako metafora ne se upotrebeni kon nego

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom