FlashForward

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа беше 20 милиони кои умреа како директна последица на FlashForward тие немаа визија. Зборувам за оние кои имаа, никој од тие кој ја видеа иднината и не им се допадна не се самоуби се чекаше месеци и месеци за најпосле
црнецот да се самоубие
(во цел свет па дури и новинари дојдоа). Да го направеа тоа во првите две-три епизоди ќе беше донекаде реално ама вака ептен беше некако.

Немора да значи. Еве мене не ми е убав Сега животот па не се убивам.
Тие што виделе, виделе. Не се одзема живот затоа што рециме не им бил убав во визијата.
Далеку пореално е од V.

BTW, тоа ме поттикна на друго размислување: зошто фино лепо ако сакам да не предизвикам нешто, да не си дадам отказ на работа и да заминам во некоја вукојебина рецимо во некоја колиба и да не излегувам од таму 6 месеци? Како на пример женската што во вториот дел на Final Destination си седи во лудница доброволно и не излегува за да не ја стигне смртта. Варијанта „што-ми-можеш?“ Чисто како идеја.

Убаво рече и Димитрија. Незнае како работат визиите.
На предлогот на женаму да напушти работа. Како и што рече самиот, ако е судено да умре, може ќе го удри автобус.
Подобро спречи, неголи лечи испаѓа. :smir:

Види, ова беше FBI агент - човек со кредибилитет.
Она беше мајка која немаше FlashForward. Плус имаше една Англичанка која го ИМАШЕ ВИДЕНО црнецот како е со неа во иднината. ЗНАЧИ ПОТВРДЕНО ДЕКА ЈА СМЕНИЛ ИДНИНАТА.

Затоа и стигна на TV, затоа и НИЕ како гледачи го видовме.

А некаде сценаристиве и креаторите кажаа дека никој не пробал да ја смени иднината во нивниот фантази свет?
Не, така?

Значи, ако толку сакаш да цепидлачиш, тогаш одговорот е јасен - да, во тој FF фантази свет некој пробал и може веќе ја сменил иднината. Али не бил централен лик, ниту пак лик со кредибилитет за да го покажат на нивните фантази вести.

Ако веќе сакаш да бараш дупки, почни со дупките во твоите тврдења. И кецот од ракавот беше метафора, толку си сфатил дечко. :devil3:
I've got an Ace up my sleeve, ти текиња на фразата? :kesa:

Фразата му беше директно потсетување на тоа што го виде истиот кој влезе во собата кај синот негов, ама тоа и не е толку битно бидејќи целата игра беше толку без никаква теорија што е просто неверојатно.

Сцеаристите баш кажаа дека никој до тогаш не пробал такво нешто. Тоа беше и проблемот со последанта епизода, што баш тоа го кажаа. Да не сатвеа ТВ камери ќе се одеше на сомнеж, се претпоставува ама не е сигурно, ама тоа што го преставија црнецот баш како сигрен случај го направија точно спротивното. А да не било така новинарите ќе се нафрлеа на стотици такви случаи до тогаш.
.

Ако не друго немора убиство некој будала ќе земе ќе се истетовира целиот и ќе испадне пред сите и ќе им каже еве ја сменив иднината (а да бидеме реални уште во првата недела ќе има илјадници такви случаи). Ѕоа што го направија беше една таква ужаса дупка во приказната (не е ни чудо што епизодата има само 5.6 рејтинг на tv.com).

Немора да значи. Еве мене не ми е убав Сега животот па не се убивам.
Тие што виделе, виделе. Не се одзема живот затоа што рециме не им бил убав во визијата.
Далеку пореално е од V.

Да бидејќи илјадници луѓе не се убиваат секој ден.:nenene: Станува збор за цел свет 7 милијарди различни карактери.

Што се однесува до V малку офтопик ама главните критики за серијата кој се дадоа во првата епизода се покажа дека не се точни во втората (луѓето ги немаат прифатено вонземјаните мислењето е поделено 50-50) и вонземјаните допрва отвараат амбасади на земјата.

Убаво рече и Димитрија. Незнае како работат визиите.
На предлогот на женаму да напушти работа. Како и што рече самиот, ако е судено да умре, може ќе го удри автобус.
Подобро спречи, неголи лечи испаѓа. :smir:

Тоа е огромна дупка, значи со ништо не го поткрепија а сите ликови се занимаваат со таа теорија.

Значи, ако го залепеле прозорецот со нешто лепливо, птицата ќе удрела во друг прозорец. Од кај знаат? Кој ја фрли судбината во игра? Засега се знае само дека птицата удри во тој и тој прозорец. Не е влезен оној спиритуален дел во филмот, незнам дали се разбираме. Па некој да може да каже дека без разлика на се, тоа и тоа ќе се случи. Не е потврдено со ништо нити пак имаат било каква причина да го тврдат тоа. Малку да се потруделе сценаристите да го поткрепат со нешто: на пример човек кој требало да умре во сообраќајка да го спаселе па пак да умрел подоцна... да дадеа некој пример за да се закачиме сите на приказната.

Инаку, настрана тоа. Човекот што се самоуби го направи тоа затоа што:

А) дошол во контакт со жената која ќе го загуби животот заради него.
Б) направил грешка поврзана со неговата работа и затоа тоа се случило.

Значи, ако тој човек замине во предходно споменатата вукојебина на другата страна од светот, не контактира со никој жив, вклучително и со жената, даде отказ од работа... тоа е сосема доволно да го смени текот на работите.

Ако и покрај тоа жената умре, тогаш ни самоубиството многу нема да помогне.

Значи, многу лоша причина одбраа за човекот да умре. Мораше тоа да биде поуверливо и да смислат приказна во која тој мора да умре за да се смени текот на работите. Оваа не е таква.

А кој кур му е на онај дебелиот на крајот? :)

P.S Сцената со Марк кога доаѓа дома и му кажува на жена му дека го убил типот и готово ја сменил визијата т.е иднината ми беше толку глупава...затоа што не е еден тип со таква тетоважа, и пред да ги кажат типовите, веднаш ми текна дека се повеќе типови т.е цела организација. А овој готово ја сменил иднината затоа што испукал еден. Браво бе!

BTW, тоа ме поттикна на друго размислување: зошто фино лепо ако сакам да не предизвикам нешто, да не си дадам отказ на работа и да заминам во некоја вукојебина рецимо во некоја колиба и да не излегувам од таму 6 месеци? Како на пример женската што во вториот дел на Final Destination си седи во лудница доброволно и не излегува за да не ја стигне смртта. Варијанта „што-ми-можеш?“ Чисто како идеја.

ЈБГ, ако почнеме да бараме дупки во приказната...Сум се видел во Њујорк за 6 месеци? ОК, идам во Токио исклучувам мобилен и не се враќам до Мај. Ебате приказната...

Затоа што ќе падне метеор врз колибата во вукојебината.
И ќе заминеш во Њујорк за 6 месеци. :helou: Јбг, ми се допаѓа теоријата која вели дека не можеш да го смениш минатото (во Лост) или иднината, во случајов.

САКАМ ЛОООООСТ!!!

Точка.

Ау, одвај чекам.

Добро бе , сите се откажаа од флешот ?
Просечна епизода, посветена на докторот-самоубиец. Лав стори и пак ногу кинези. Ама квалитетна е, симпатична.
И пак така. Секогаш квалитетен крај, станува густо како и секогаш, за наредната епизода пак да биде се од почеток.
Не може на стара слава на лост да живеат, ми се иде да престанам.
И целат на мистериозноста на лост, ама немат ни грам од неа.

Аехахахх крајов.
ОК --- СФАТИВМЕ!!! :)

Него, фала богу оној таткото на Трејси (заборавам како се вика), да покаже малце карактер. ФАЛА БОГУ.

Епизодава тапа.
Како да нема поважни работи од кинеско-американски љубовни приказни.
Прва епизода која сум ја гледам со жив зор... :toe:

Епизодава тапа.
Како да нема поважни работи од кинеско-американски љубовни приказни.
Прва епизода која сум ја гледам со жив зор... :toe:

Moрам да ти се приклучам во клубот. :(
И стварно, што толкава посветеност на докторот и кинескињата?
Лејм.

Во лост имаше кинески епизоди, мора и тука...

Moрам да ти се приклучам во клубот. :(
И стварно, што толкава посветеност на докторот и кинескињата?
Лејм.

Битно лупаше кола од 60ти.
Абе стварно, па ја не ни приметив тоа со докторот тупењето, најсериозно, ваљда дека конечно ми се направи меракот што таткото на Трејси покажа некаков карактер.

Али и Марк е дебил, колку само беше смешно коа го прашуваше шефот дали праќал смс-ки. Аехах :devil3:

Да ја зголемат гледаноста во Јапонија, затоа е :) Се е комерцијала... што, нема згодни девојки во Македонија? :)

Инаку трубев ја од прва епизода дека фалат згодни девојки во серијава многу бледо ми изгледаше каст-от, па еве се погрижија малку со тоа девојчето што работи во болницата, оваа јапонката... се обновуваат. Кога не оди содржината онда одиш на Сан-Тропе-Варијанта :pos2:

А бе остајте то, на 2.2 излегува Лост, клип шоу + 2 часовна епизода :vozbud:*

* еден од ретките оф-топици за кои нема да замерат Модераторите (А)

Да, ама до тогаш ќе има уште по 10 епизоди Flash Forward и V... :toe:

Битно лупаше кола од 60ти.
Абе стварно, па ја не ни приметив тоа со докторот тупењето, најсериозно, ваљда дека конечно ми се направи меракот што таткото на Трејси покажа некаков карактер.

Али и Марк е дебил, колку само беше смешно коа го прашуваше шефот дали праќал смс-ки. Аехах :devil3:

Тоа му беше ироничниот дел, ваљда. :icon_lol:

А се прашував самиот, како Симко имаше Flashforward кога он е еден од предизвикувачите на истиот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom