Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Гладијатор >>> Троја > Braveheart >>>>> Александар

Само последниов е ужасен филм. Бар таков го памтам, башка Оливер Стоун. :/
И не знам од кај муабетов дека Мел Гибсон не знаел да глуми.
Што е со муабетот за Оливер Стоун?

Иначе знае да глуми Мел Гибсон, ама у комедии и неозбилни крими-акции.

Е сеа, ако намерно ликот на Вилијам Валас е претставен ко таков, шарлатан и неозбилен, ондак филмот ќе потоне уште малце у сериозноста и големината.
Не знам кога сте го глеале последен пат, ама еве репризирајте го и дојдете да коментираме пак.

Чисто ко споредба, Ерик Бана у Троја и Мел Гибсон тука, небо и земја разлика.

Коа сум кај Троја, Ерик Бана >>> Бред Пит.

Што е со муабетот за Оливер Стоун?

Иначе знае да глуми Мел Гибсон, ама у комедии и неозбилни крими-акции.

Е сеа, ако намерно ликот на Вилијам Валас е претставен ко таков, шарлатан и неозбилен, ондак филмот ќе потоне уште малце у сериозноста и големината.
Не знам кога сте го глеале последен пат, ама еве репризирајте го и дојдете да коментираме пак.

Чисто ко споредба, Ерик Бана у Троја и Мел Гибсон тука, небо и земја разлика.

Коа сум кај Троја, Ерик Бана >>> Бред Пит.

Не ми се допаднале ептен неговите филмови, досега.

Не се сеќавам кога сум го гледала последно, али не е негледлив и лош филм. Не би се расправала за глумата на Гибсон, зашто сегде каде сум го гледала, ми бил природен, освен ако те нервира фацата.

Троја е секако посериозен филм од овој, во било која смисла.
Ерик Бана беше и посекси од Бред Пит во Троја, што е само по себе огромен успех. :D

Не ми се допаднале ептен неговите филмови, досега.

Не се сеќавам кога сум го гледала последно, али не е негледлив и лош филм. Не би се расправала за глумата на Гибсон, зашто сегде каде сум го гледала, ми бил природен, освен ако те нервира фацата.

Троја е секако посериозен филм од овој, во било која смисла.
Ерик Бана беше и посекси од Бред Пит во Троја, што е само по себе огромен успех. :D
Не реков дека е негледлив и лош. Гледлив е, брзо поминуваат 3 саати, ама не е нешто уау и нема некоја тежина. И бар за мене е далеку од тоа како се претставува у јавноста, со сите рејтинзи и награди, не вреди.

За Мел Гибсон, да, природен е и секаде е океј, ама у неозбилни филмови и комедии. За вакви сериозни филмови не е, пошто има многу смешни фацијални експресии.
Не ме нервира, баш напротив, смешна и кул фаца ми е. Ама не го сфаќам озбилно.

Не реков дека е негледлив и лош. Гледлив е, брзо поминуваат 3 саати, ама не е нешто уау и нема некоја тежина. И бар за мене е далеку од тоа како се претставува у јавноста, со сите рејтинзи и награди, не вреди.

За Мел Гибсон, да, природен е и секаде е океј, ама у неозбилни филмови и комедии. За вакви сериозни филмови не е, пошто има многу смешни фацијални експресии.
Не ме нервира, баш напротив, смешна и кул фаца ми е. Ама не го сфаќам озбилно.

Сега му ја видов оценката и се согласувам е преценет. Посебно кога ќе го споредиш со други слични филмови. Може стварно шкотите се јаки патриоти, не знам.

И тој најверојатно не си се сфаќа озбилно, затоа што со тие фацките прави и сериозни моменти да се смешни ко што викаш. Така глуми човекот, мада мене ми е ок.

Само тројца сте го гледале Forgotten, срам да ви е. (n)

повеќе се
плус ме
Автоматски споено мислење:

Брат не ме јеби, после Гладијатор и Троја, Интер-Наполи стоечки ја глеав и барав да идат у војна моиве играчи. :D
Има филмови што креваат, Braveheart воопшто не ми беше таков. Мел Гибсон само у We Were Soldiers е озбилен и јак.

За тепачките, знам дека се нереални ама не го коментирам тоа. Зборам чисто ко тепачка, од припрема на битката, од број на луѓе у сцената, од музиката, од самото дејство, од судирот, од колежот, од све.
Епски битки има у Троја, види само колку народ има собрано и како тоа убаво изгледа и формација и у начин на снимање и водење на тепачката.
У Braveheart 20 на 20 се тепаат, гзови вадат, се потсмеваат, исецкани сцени по пола секунда, старци трчаат да се тепаат.

Смејте се пак, у Александар битките против Персија на почетокот и во Индија на крајот се дупло боље од сите 3 тепачки у Braveheart.

Braveheart има статус на епски историски спектакл, 5 Оскари, милион луѓе му дале 8.3 оценка. Спамале шкотите со имдб акаунти и оцени. :D
Со ова не се согласувам јас. Ама па у каква конкуренција се нашол на Оскарите таа година....

И Снајдер у 300 снимен у штала ја има добро завршена работата

Attachments

• Screenshot_20220215_231042_com.letterboxd.letterboxd.jpg
    Screenshot_20220215_231042_com.letterboxd.letterboxd.jpg
    248,9 KB · Прегледи: 23
Последно уредено:
Од креаторот на фијаско темите After Life и Dogme 95/Scandinavian movies , коректно успешниот Untitled Paul Thomas Anderson project (2021) и уште неколку солидни рецензии во темите за предлог и последен гледан филм, култен лик со најнепопуларната одлука за промена на ник, дезертер и повратник во Film Club, дезертер и повратник на форумот првенствено, eден од најконтроверзните, најнеомилени а воедно и најомилени филмски ликови, оваа пролет односно на самиот почеток на месец март пристигнува blockbuster movie challenge for ultimate film fanatics....

Untitled project written and directed by the idiot who called himself Filip Telford, also known as Джонтра Вохохохолта but most popular only as Џонтра Волта.

Трејлерот е најавен за 26ти февруари а самото шоу започнува на 1 март.

Останете тука и бидете подготвени.

ghfgfhghf.png

Никој не спомнал ништо за документарецов актуелен изминатиов период? Причава е бетер од филм и се коси со секаква реалност, колку болесно прејак антихерој, да не откривам многу изгледајте го и мојме да го продискутираме :icon_lol:

Никој не спомнал ништо за документарецов актуелен изминатиов период? Причава е бетер од филм и се коси со секаква реалност, колку болесно прејак антихерој, да не откривам многу изгледајте го и мојме да го продискутираме :icon_lol:

Го гледав пред некој ден... не сакав да коментирам бидејќи антихеројов ми е уствари херој у целава прича. Не можам да најдам една причина за да ја завземам странава на "жртвите".
Ако се толку глупи да веруваат на човек што го знаат 1 саат и да идат у приватен авион со него после едно кафе, тогаш нека им е. Жена да ми е 5 години па малку ќе се запрашам "Peter hurt, enemies want me", а не па да позајмувам пари на странец. Наивни и смотани, им требаше нешто вакво за да се вратат у реалноста.

Meне колешка ми го испофали и препорача завчера, ама не сум стигнал да го гледам. Ќе дојде на ред за кратко...

Го гледав пред некој ден... не сакав да коментирам бидејќи антихеројов ми е уствари херој у целава прича. Не можам да најдам една причина за да ја завземам странава на "жртвите".
Ако се толку глупи да веруваат на човек што го знаат 1 саат и да идат у приватен авион со него после едно кафе, тогаш нека им е. Жена да ми е 5 години па малку ќе се запрашам "Peter hurt, enemies want me", а не па да позајмувам пари на странец. Наивни и смотани, им требаше нешто вакво за да се вратат у реалноста.
Абе види вака и јас истото го помислив ама лесно е кога ја знаеш причава и ја гледаш преку документарец, нормално 95% од женските нема да го прифатат ова колку и да се голд дигерс ама на батецов филмот и причава му беше скоцкана скроз профи и го пробувал ова во размак од 5+ години сигурно, рачунај кај колку женски се пробал ама таргетот најуспешен му бил во скандинавскиве земји, таа норвежанката беше измислен плен за него сјебана во мозокот од романтични и дизни филмој во потрага по љубов од бајките и фенси живот.Холанѓанката на крај беше најбедес и најјака дефинитвно, болното е што после сиве овие превари ликот живее уште подобар живот сега и доживува невидена слава видете на инстаграм само колку фејк профили со негово име имаат направено, отиде јабана светов дефинитивно...

Ова е најголема небулоза изминативе години познавам многу кои кога ќе видат Нетфликс продукација инстант им е одбивно и не го гледаат, да реално филмовите им се срање ама со тру крајм документарциве изгазија за сите пари и вајѓаат нон стоп нови.
Еве ви предлог покрај документарците за серискиве убици некои од подобрите кои ги изгледав изминативе година-две (Don't Fuck with Cats е ремек дело и целиот случај е ко да гледаш тежок мајндфак)

Ова е најголема небулоза изминативе години познавам многу кои кога ќе видат Нетфликс продукација инстант им е одбивно и не го гледаат, да реално филмовите им се срање ама со тру крајм документарциве изгазија за сите пари и вајѓаат нон стоп нови.
Еве ви предлог покрај документарците за серискиве убици некои од подобрите кои ги изгледав изминативе година-две (Don't Fuck with Cats е ремек дело и целиот случај е ко да гледаш тежок мајндфак)
True Crime mi e interes, i dovolno imam izgledano netflix crime dokumentarci da vidam deka gi pravat po-safe.
Dobri se, ama pak, ne gi prikazuvaat site klucni informacii, i poradi toa se nekako... nekompletni.
Od Netflix docs highlights mi se Wild Wild Country i Tiger King.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom