Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сега нема карантини, ама нема ни оскаровски филмови. Ако воведат карантин, сакате пак да си играме? Може да бираме најдобар актер, на пример. Или режисер... :P

Големо ДА. Ова за најдобар актер/актерка е добра идеја.

Големо ДА. Ова за најдобар актер/актерка е добра идеја.
И тие што останавме нескарани на подфорумов да се доскараме и веќе никој со никого муабет да не прави (n)

Прегледај го приврзокот 275498

Од другите вести, Енџи се враќа на режисерското столче во соработка со Том Харди.
Прегледај го приврзокот 275500

Кога сме кај Том Харди, покрај ова погоре и Mad Max co Anya Taylor kako Furiosa, опасна екипа и за The Things They Carried
Прегледај го приврзокот 275503
Прегледај го приврзокот 275504

Коа сме кај девојчето од Queens Gambit.
Прегледај го приврзокот 275505

Лео и Мерил Стрип, ако гледаме по споменативе филмови на режисеров, сигурно и овој ќе биде досаден.
Прегледај го приврзокот 275506

Бред и Мајкл Шенон
Прегледај го приврзокот 275507

Супер креативната идеја покрај Кум 3 директорс кат
Прегледај го приврзокот 275508

Феникс Наполеон Бонапарта
Прегледај го приврзокот 275509

И за крај госпоѓата Кејт Бланшет во Венеција.
Прегледај го приврзокот 275510

Поголеми слики прикачи со мобилниот следниот пат, не има уште неколкумина што не ослепевме :cautious:

Декалог во Кинотека.
Е сега, дали сум бил цело време во грешка со Кишловски? Од Кинотека е пишан како Кешловски. :oops:
@ЈуријАркадиевич ?

Декалог во Кинотека.
Е сега, дали сум бил цело време во грешка со Кишловски? Од Кинотека е пишан како Кешловски. :oops:
@ЈуријАркадиевич ?
И ти, а и Кинотека сте грешка. Кјешловски е. :)

Што е важно како се изговара преценетиов режисер?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Агор ај не замарај.
Еве како се изговара. Кристоф Кишловски (со меко л) е најблиску до македонски.
Не ми делува дека ова е точна транскрипција. Господинот Аркадиевич би требало да ги растајни дилемите.

Не ми делува дека ова е точна транскрипција. Господинот Аркадиевич би требало да ги растајни дилемите.
Јас не зборувам за транскрипција, туку за изговор. ;)

На тема за филм сме, ваљда е битно правилно да се пишуваат имиња. Иди на тема за Втора Светска и напиши Фон Паулус, наместо Паулус и ќе видиш што ќе се деси. Ако на оваа тема се пишуваат имиња на режисери со погрешна транскрипција, тогаш каде да очекува човек да бидат точно напишани?
Ја на пример, цело време сум го викал Кжиштоф, а он да ти бил Кристоф. Сум можел да проверам, ама ми било гајле. Сега знам. (благодарејќи на темава)

IMO, да, преценет е, затоа што, имам впечаток дека го гледаат низ Три бои - призма, филмови кои не ми се допаднаа и не сконтав што гледаат луѓето во нив. Али Краток филм ми беше супер, уште кога како мал го гледав на телевизија. Тогаш ми личеше оригинален, несекојдневен. И денес ми е океј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom