Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Epten mi e zal ...Klub koj mi e simpaticen ovie drugive gi mrzim...Seuste ima nadez i matematika ...Godinava sakav mojata Roma da si zeme titula Atletico i Liverpool epten zasluzuvaat izvonredni sezoni sekoja cest !!!

Jamie Carragher, as honest as always -

"You look at Suarez and you think you feel sorry for him, but you can't feel sorry for Liverpool in that situation.

"That is not acceptable, for all the plaudits Liverpool have had in the last few months - and deservedly so as they have been the most outstanding team in the Premier League to watch and excited us all.

"But that has been their Achilles' heel all season. Even when they've been winning games it's been 4-3 or 6-3 or 3-2. We always felt the defence would come back and haunt them with the goals they've conceded.

"Tonight's the night, not so much the back four but as a team defensively the goals conceded have come back to haunt them.

"The strikers normally get them out of jail and you could have argued if it had been 3-2 tonight and they'd hung on then the strikers - Sturridge and Suarez - would have got them out of jail again.

"You can't keep conceding goals at this level and expect to win big trophies. It's not acceptable the way they've finished that game in the last 20 minutes.

"It's a bit of a freak, of course it is, but we've been saying for months now that the defensive side of this team is not up to scratch and is not at the level of Premier League champions."

Carragher added -

"Liverpool were throwing men forward and people were staying up front and maybe weren't coming back, but the back four and the defensive side of this team have shown they can't cope with the pressure.

"When they come under pressure, we saw them at Norwich dropping back into the box. Sakho and Skrtel don't communicate enough and they're not pushing out. They're good players, but they're not leaders.

"They need people out there pushing people out. You can't keep dropping back against these teams, inviting pressure and think you'll get away with it.

"We mentioned a couple of weeks ago the Norwich game and they got out of jail. We mentioned on the day it could have easily been 3-3.

"They basically haven't learned the lesson of that Norwich game. You think of the City game when they let people back into the game as well, the 3-2 situation, and it just continuously goes on and on for the last few months.

"They've been getting away with it. Tonight is the night that they haven't got away with it and they've probably lost the league title."

Фали тука една реченица на Карагер, а тоа е, од 17 меча на кои партнери у одбрана биле Сако и Шкртел, само еднаш не примиле гол.

Отсекогаш велев, откако ќе замини Карагер, ќе немаме командант на одбраната. Сако ги има сите карактеристики, ама во првава сезона, не покажа ни пола од тоа што го може. Ги има тој лидерски способности и способнот да ја организира одбраната. Факт е дека вгодина ќе треба да се прават коренити измени во одбрана и средина, а најмногу на бочните позиции каде дува промаја од сите страни. Едноставно Џонсон не е веќе шампионски калибар (ако и некогаш бил).

Rekov jas deka Johnson trebaa da se upuca na mrtvo! Skrtel vcera ne bese los, a ni Sakho. Ama duvaase promaja kaj Johnson! Po mene ktiv za trite gola.[DOUBLEPOST=1399350465][/DOUBLEPOST]Nejse, izgubeno, dobieno, Vila, WHU, kursetrese, golemi apetiti with the likes of Aspas, Alberto, Mozes....
PLANOT VO KOJ NIKOJ NE VERUVASE E ISPOLNET: LSH i 4 mesto!
Nadmasen e!
Bravo Rodgers! Veti/ispolni!

P.S i pak kur da jadat i City i ostali! Nemien!

не знам како, ама еве ќе се обидам да извлечам две добри работи од оваа катастрофа.
1. грешката на капитенот со челзи нема да не кошта титула.
2. нема да ја изгубиме титулата на гол разлика.

посакувам сити да ги тепаат двете утакици убедливо, за да се намали болката од ова вечерва и сезоната да заврши сепак позитивно.

устата да ми се исуши што реков пред неколку недели дека се надевам дека нема да ни се деси нешто на крај поради кое нема да можеме да заспиеме наредни 10 години.
не што ни се деси, него ни се деси два пати.

се осеќам мизерно. мизерно изгубена титула, толку посакувана. нема зборови
баш грешката на капитенот ве доведе у ситуација да бркате гол разлика против Палас, наместо тактички да изиграте до крај ви се деси потоп.

Јас како голем навивач на Ливерпул ќе ви кажам една работа. Штом јас освоив прва титула после 5 финалиња, ќе освои и Ливерпул титула после три децении. Ако не оваа година, тогаш следната.

:)

Одбраната не чинеше титула оваа година. Ќе видиме што и како ќе менува Роџерс на лето. Битно е да се победи Њукасл, за да се задржи второто место!
Carra: "When they come under pressure, we saw them at Norwich dropping back into the box. Sakho and Skrtel don't communicate enough and they're not pushing out. They're good players, but they're not leaders.”

Летово,мора да работат на дефанзива што фајде ако имаа дадено 100 гола кога имаат примено 99.
ДМ подхитно,Лукас нема кондиција ни за со нас у мало да игра камоли за ЛШ,ПЛ и купови.Лев бек подхитно,цела лева страна ни е отсечена ради Фланаган.
Флопови на сите страни,затоа нека не ми купува такви таленти пошто НЕ ГО БИВА за тоа.Туку нека земе Кросови,Ројсови и такви чуда да не се брукаме у ЛШ да не стига Базел и такви пациенти.

Одбраната не е лоша, ама патиме од индивидуални грешки и неинтелигентни потези (како таа на Џонсон при вториот гол). И примарно нешто летово треба да му биде како да се зачува водство, Суарез и Стариџ наместо да шпринтаат за да дадат уште голови, нека бидат малку поповлечени, да изиграат некој пас, да задржат топка, а не да трчаат за да дадат гол.
ДМ е повеќе од потребно, и ќе го молам Роџерс да го шитне Лукас. Фала му на се, ама едноставно после повредата не е истиот. Џерард нема да може да игра 50тина утакмици, така да му треба една одлична замена во тимот. Роџерс најави 5-6 нови играчи, и се надевам дека Америте после 3 сезони кога правеа баланс на буџет (барем така пишуваше), дека конечно е време а и мислам дека Роџерс стекна доверба кај нив, да му дадат поголема сума на пари за нови играчи.

Какви 5-6 играчи какви пичке материне.... Стадион имаме за градење, мислите ли дека во тие трошкови ќе дадат пари за 5-6 играчи згора на тоа и класа????
Не заебавајте и лани беше муабетот за 5=6 играчи па ја исполнивме квотата на зимо.....и тоа зорле.[DOUBLEPOST=1399376860][/DOUBLEPOST]И морам да забележам дека ако некој одма после утакмица рече мирче е крив сите се фаќате за него.

Првиот гол Џонсон не го затвори шутот на Бредли (мислам). Беше далеку од него барем 3 метра и му сврте гзз!

Вториот гол коа Бенази беше во налет... Сако му застана на центар ко да го чека на вечера.
Требаше само да го насочи за трчање па да го истурка во аут макар и по цена на Жолт картон.

Третиот гол единствен кривец беше Шкртел. Ко тргна да влезе во скок дуел а од авион се гледаше дека касни.
Требаше да си остане со својот човек и се ќе поминеше со еден шут над голот....Мурен или како беше онај чичкото со 30 гола од чемпионшип шо ги извади.

Флано не беше кривец за ниту еден гол.

Лукас....човекот неможе да игра на таа позиција, иако во Бразил ја играше истата.
Едноставно тој е роден дефанзивец...во противничката половина е исто како во лавиринт....талка за напред, неможе никако да се врати назад.

Она што мене ме вади од такт се пасовите наназад.
Суарез имаше мислам 2...
Стариџ 1
Стерлинг минимум 4.
Во сите тие противникот ги стасуваше тие пасови..
Ален заработи жолт поради Суарез. Беше на прагот на уште еден кога Стерлинг ја стрефи наназад.

Последно уредено:
@RickyLFC9 зашто си отде вчера бе?? Си мислевме по весници ќе го пишува детево готово...:eek:

И да ве предупредам утре или Внедела ако Сити изигра нерешено, немој да читам коментари од типот- Ете да ги тепавме Палас ќе бевме Шампиони. Пошто многу подруго ќе беше да победевме ние, подруг ќе беше пристапот на Сити на наредниве утакмици, отколку сега, барем така мислам, мислам дека ќе има Сити едно реми во наредниве две утакмици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom