Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Фелипе Луис и Морено, прифатливи леви бекови.

И нормално Бејнс.

И јас верувам во квалитетна партија од Вест Хем, пред се заради Нолан :D А и последен дуел е нема што да чуваат, ќе им годи вниманието од медиумите деновиве. Притисокот каков-таков е на Сити.

Овие треба да ги победиме сеа ? Не е проблем бе
joe_cole2_1694517c.jpg

вила дадоа се од себе, нема збор. превисок резултат е 4-0 иако и сити 100% си заслужија победа. не паничеа, не форсираа.

ова 4-0 е малку заебан резултат, мислам дека маааааалку ни оди во прилог. да беше тешка утакмица 1-0 друг пристап ќе имаа со вест хам, не дека сеа ќе бидат опуштени, ама нешто ми кажува дека сигурно нема да биде ни одблизу пак ваков резултат. иако пораз на сити ќе биде чудо рамно на она на гас појет и сандерленд, а две такви чуда во една сезона нема.

безглавото одење на победа против челзи од прва минута според мене беше клучно и ќе не кошта титула. грешката на џерард беше само резултат на тоа. ќе образложам се што и како мислам каде беше грешката, чива беше и зошто. прво да заврши сезоната.
безобразлукот со палас, кога при 1-3 шкртел наместо да ја смири после корната и да се врати назад, он нафрла, по што примаме гол од контра, не можам да кажам дека е грешка на шкртел. ќе се објаснам убаво и на широко чија одговорност е тоа. се надевам, ако имам мотив.
кога џон тери нафрлал во таква ситуација, или компани, во така важна утакмица, или воопшто?
како може роџерс да изјавува пред утакмица дека со 0-1 е задоволен, а само по 0-2 да дозволи неговите избраници да се улетаат и бркаат потенцијална гол разлика од 11 гола??? бидејќи ако бркаа гол разлика моментална, беше 9, со претпоставка дека сити ќе ги тепа останатите две минимално со по 1-0, значи минимум 11 гола разлика? не ми се веруваше што гледам, и не ми се веруваше дали тоа беше гејм план или роџерс дозволи наивно да се занесат ко деца мали сите до еден, вклучувајќи го и него? ако не е така, што направи за да го смени тоа?
проба ли да смени нешто на 1-3 да влијае дека гол разликата ете ако до тогаш се надевале, сега е минато, и треба да се победи, и ако проба што направи? на 2-3 го стави мозес, кога требаше да го стави агер, а додека го подготвуваше агер, прими трет. после утакмицата меѓуредови ги искритикува играчите, а дефакто призна дека закаснил со агер, бидејќи планирал да го стави во игра во нареден прекин. тоа е веќе 87мин, кога за 9 мин примаме 3 гола, а роџерс закасни со клучната измена. после 3 гола!!

како што се сеќавам каде бев, како седев, како славев и како викав против милан 3-3, така и оваа утакмица ќе се сеќавам долго, до детал.

толку аматерски изиграна утакмица македонија не изигра кога изгуби од андора, а ние сонувавме титула.

во ред е да се излезе после утакмица и како главен тренер да се рече дека тоа што се случи е криминал, ама јас морам да прашам, што направи роџерс за да влијае врз играчите, вербално, потоа тактички да ја смени играта и со измени, што направи? најмалку што можеше беше самиот да ја преземе одговорноста за тој дебакл. многу е едноставно, играчите играа понесени, што од емоција, што е од притисок...и тука треба да има еден различен од сите, еден што гледа и размислува поинаку од сите останати, еден што треба да биде генијалец, да ги извади 3те бода, без никој да примети дека нешто големо направил. така се станува голем тренер.
утакмицата со палас е лекција како една утакмица не треба да се води.
цела сезона играме фантастично во нападот, доаѓа време кога убавината мора да се стави во втор план, и во 2-3 утакмици да се достави тоа што мора, резултат, бод или три, зависи. занемарувајќи се друго. таа лекција, толку лесна, едноставна, ќе видиме дали сме ја научиле во некоја од идните сезони. можеби.
титулата сами ја изгубивме. тоа најмногу ме боли. буквално ја фрливме.
од една ваква прекрасна сезона, дефинитвно најдобрата на ливерпул од кога памтам, а во исто време да осеќам голема празнина.
можеше и мораше поинаку, мораше... полесно беше да се успее, него да се изгуби..

поразот од челзи и ова со палас, се 2 утакмици кои буквално ме скршиле, ми насобраа таков гнев, у мојов живот а од аспект на гледање фудбал е нешто што го немам осетено. ми се чини дека треба да не гледам фудбал една година воопшто, за да се вратам во нормала. за да можам пак да гледам фудбал, и да уживам. моментално ако некој ме праша, фудбалот ми нема смисла. така се осеќам

Сите муабети за заговор ми паднаа у вода. Сами си ја земаа титулата. Неќам да чујам ни судии ни ова ни она. Ја имавме у раце више али...

3 работи се битни сезонава.

1.Суарез да остане.
2.Роџо да купи КВАЛИТЕТ.
3.Одбраната а поготово средината да се средат.

Реина,Агер,Асаиди,Аспас,Лукас па и Борини се играчи кои може да ги продаде и од нив да собере 20м. Плус 50-60м на газдите имаме одлична цифра од 70-80м фунти. 2-ца класа и 3ца клупаши се купуваат за овие пари.Таман толку и ни треба.

1.Ешли Кол(гага)
2.Ван Дер Варт , Хамбургер отпаднаа од лига за гага може да се земе.А одличен би бил за купови и ротација.
3.Ројс.
4.Фернандо -ДМ повеќе од потребен.
5.Конопјанка
6.Ковачич

Еве му ги 6-те засилувања уште Роџо на кајгана да отвори и да ги види да му ебам главата таа Колкерска.

Со што ќе игра во европа ако ги продаде агер, лукас, борини? Ти да не играш?

Sega WHU e nadez....jas se slusnav so Charlize, rece ke dojde, mada dali ke mi dade, ke vidime. I ona e razocarana poradi Pallace.

Добро бе, како можеше и сезонава да не станеме прваци на Англија, КАКО?

Секако дека сезонава е една од подобрите која ја изиграл Ливерпул во последниве 10тина години (ако не и најдобра), конечно после 5 години ќе играме ЛШ, а 5 години се долг период. Пред 5 години Рики бил полуматурант (не би сакал да го замислам како бил облечен :) ), професорот размислувал каде да оди на факултет, а сега е "професор", а јас сеуште сум имал едноцифрен број на женски, на пример :D

Сето тоа убаво, ЛШ, повторно со големците, ама голема празнина непополнета ќе остани после сезонава, пошто имавме шанса, можевме.

Секако дека сезонава е една од подобрите која ја изиграл Ливерпул во последниве 10тина години (ако не и најдобра), конечно после 5 години ќе играме ЛШ, а 5 години се долг период. Пред 5 години Рики бил полуматурант (не би сакал да го замислам како бил облечен :) ), професорот размислувал каде да оди на факултет, а сега е "професор", а јас сеуште сум имал едноцифрен број на женски, на пример :D

Сето тоа убаво, ЛШ, повторно со големците, ама голема празнина непополнета ќе остани после сезонава, пошто имавме шанса, можевме.

Дечко, ти и после 25 години ќе имаш едноцифрен број на женски!

Дечко, ти и после 25 години ќе имаш едноцифрен број на женски!

Колку само знаев дека ти ќе се избациш со ваков коментар, многу си ефтин.

Колку само знаев дека ти ќе се избациш со ваков коментар, многу си ефтин.

Кога се местиш на волеј ко што му намести Карлос на Зидан, што да правам?

Кога се местиш на волеј ко што му намести Карлос на Зидан, што да правам?

За да тресниш зелена во животов не ни мора да ти се намести некој на волеј.[DOUBLEPOST=1399548326][/DOUBLEPOST]Инаку добро голче на Борини вчера, одличен финиш. Мислам дека би бил одлична 4та опција за напад вгодина, како играч за ротација е измислен играч.

Последно уредено:

Болен бев, не отидов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom