Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе какви 15 милиони за Седрик :D

Повеќе од 5 не зимаме за него.
Од Мари имаме мислам 5 исто, Џака е наводно договорен 15.
Оној Трусти исто ќе го шитнеме некоја смешна сума.

Локонга и Тавареш 10-15, не верувам повеќе.
Пепе би бил околу таа сума исто, освен арапите, нема шанси да го увалиме на некој во ПЛ за 25, а Франција/Италија не плаќаат такви суми.

Највеќе пари дефинитивно можеме да земеме на Балогун и Парти, другото е све ситници.

Со Балогун и Парти аут, треба да собереме 120+ милиони.

Чисто сумњам дека дадоа 70 мил на Хаверц за да го држат на клупа.

Од споменатите за продажба:

Седрик - не знам кој би го зел. Башка повеќе од 15 мил. тешко за него
Холдинг - добар за 3/4та опција, особено пошто и сам ја прифаќа таа улога
Пепе - кој би го зел после изданијата? Колку би зеле за Пепе? 30?! Во моментов со до сега покажаното и 25 е премина
Локонга - доколку сака да е 3/4 опција не би се откажал така лесно од него. Ако не, пак околу 20тина мил. максимум.
Патино - ете сакал да си оди
Џака - годинити и договорот си имаат улога. 15/20 милиони макс.
Тавареш - пак 15/20 макс.
Балогун - доколку се нафаќа да е бекап, нека седи тука. Нека не се ризикува уште една сезона само со Еди и Жезус.

Сума сумарум, ако има некој што би сакал да ги купи 80-100 мил. без продавање на Парти.
Mojata matematika otprilika vaka odi

Cedric - 5-8m
Holding - 8-13m
Pepe - 12-17m
Lokonga - 20 - 25m
Patino - 20 - 25m
Xhaka - 12 - 18m
Tavares - 15-20m
Balogun - 40-50m

Mislam deka karakterot na Balogun ne mu odgovara na Arteta. Martinez beshe istiot, ne sakashe da se bori za mestoto. Bi me iznenadilo ako ne go prodademe Balogun.

Ставете ги и платите во есапот.

Парти - 200к
Пепе - 150к
Џака - 120k
Нкетиа - 100к
Седрик - 75к
Локонга - 50к
Холдинг - 40к
Тавареш - 30к
Балогун - 30к

По пишувањата:

Рајс - 250к
Хавертц - 200к
Тимбер - 90к

Ако паметите, дојдов тука да ве пофалам за Хорхе и неговиот трансфер, сметајќи дека е генијален потег.
Не знам како вие сте задоволни ама јас сметам дека добри си ја заврши работата првата сезона, и фактот што Артета не го користеше повеќе една од поголемите негови грешки во вториот дел од сезоната (на пример, во решавачката утакмица ЏЖоржџињо беше на клупа и сметам дека ова беше сериозна грешка уште кога се објавија составите, не го зборам ова само пар месеци откако заврши лигата..)

Е па сега кога го земавте и Хаверц да ви кажам:

Каи Хаверц за Челси во 2022/23 во Премиер лигата:

◉ Најмногу голови
◉ Најмногу удари во противничкиот гол
◉ Најмногу креирани шанси
◉ Најмногу освоени воздушни дуели
◉ Најмногу освоени топки во противничката третина
◉ Најмногу „финални“ пасови кон противничката третина
◉ Најмногу освоени дуели
◉ Најмногу брзи преноси на топката
◉ Најмногу проигрувања на соиграчите

Исто така, додатна статистика:

Илија Несторовски беше најистурен играч за Македонија против Англија.

..во најмала рака збунувачки трансфер.

Не го сфаќам воопшто и тотално не ми е јасно зошто сте заинтересирани за Хаверц. Воопшто не ми е јасно зсошто Артета би го сакал Хаверц.
Како што ќе игра? Лажна деветка? Средина?
Како средина не играл со години не е ли малку скап трансфер за играч што нема играно на некоја позиција? Сигурно може да се најде подобар играч што со години бил докажана на таа позиција? Како напаѓач не покажа апсолутно ништо и тоа со години.
Ќе биде замена за некого? Не е ли малку скап трансферот за замена?
Ќе биде прв избор и некој од досегашните први избори ќе одат на клупа? Кој вооопшто заслужува нешто такво во екипа што играше супер лани, на сметка на играч што со години има потпросечни сезони?

Премногу коцкарски потег ми делува ова. Нелогичен. Сигурен сум дека малку повеќе да се замараше Арсенал/Артета ќе најдеа подобри и поевтини избори.
Мислев Хаверц ќе оди или назад во Бундес или евентуално Серија/МЛС/Арабија нешто такво.

Ама не го очекував ова.

Добро, ваљда пресудно било ЛШ искуството и тоа што доаѓа од квалитетна екипа па демек сметале дека нешто такво ќе е потребно во сезона каде ќе се игра на повеќе фронтови...ама сепак... шо знам...

Од друга страна пак, знам сигурно некои ќе кажат "Ех, штом го барал Артета, сигурно знае човекот што прави, до сега беше добар тренер да веруваме во него", ама ќе ве предупредам да не влезете во таа стапица.

Артета со сите сили го бараше и Мудрик, човек кој тотално се изгуби во оваа пола сезона во Челзи, играше потпросечно против една Македонија, а сега, за да се докаже дека има квалитет во него и ќе даде се од себе да докаже дека е добар играч, отиде на ЕПу21 за да и помогне на Украина. Украина одигра три натпревари, се пласираше во 1/4 финалето и Мудрик одигра 0 минути.

Така да, не ја исфрлајте и опцијата дека можеби Артета нема око за трансфери, нешто што не би било и прв пат, многу квалтиетни тренери знаат да бидат целосна дупка за трансфери. Пример, Тухел во ПСЖ ако не се лажам бараше неколку играчи кои потоа вооопшто не се покажаа.

Не знам, со среќа нека ви е, ама јас да бев фан на Арсенал ќе сметав дека има неколку подобри опции од ова и не би го сфатил потегот.

Како и да е, со среќа, Каи делува како добар човек и дефинитивно има талент, па ако успеете да го извадите тој талент на површина и успеете да го направите тоа што не го направи Челзи тогаш дефинитивно ќе биде убавина за гледање.

Санчез во Арсенал беше бог и батина, статистики у мајчину, голови, асистенции, шанси. Отиде во Јунајтед...

Истото и со Хавертс, ќе видиме како ќе биде, како го планира Артета, колку мотивиран ќе биде итн.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Не верувам дека ке му дозволи Артета да се влече како анемично црево како изминатава сезона во Челси. Интересно е што го планира на позиција каде никогаш не играл претходно.

Балогун после онаква сезона во Франција не треба ниту да помислат да го продаваат. Ми нема логика доаѓањето на Хавертц единствено ако продаваат некој првотимец на таа позиција, ама ајде да се надеваме дека знае што прави Артета.

Хавертц мислам дека е ептен добар потег ама ќе видиме. Сега на ред е чистење од екипата малце овие шо се на позајмица освен Маркињос а и Локонга и Балагун валјда ќе останат. Таварес,Тирни,Џака, Парти,Виера,Елнени и Тарнер све се потенцијални според мене заминувања ако дојде добра понуда.

Смит Роу е исто така еден од играчите кои не гледам дека имаат иднина во Арсенал, а може да се извади добра сума за него + домашен играч е. Мене ми е во топ3 играчи во тимот и криво ми е што така испадна целата ситуација со повредите + Одегард повампирен, но тоа е фудбалот, некогаш премалку шанси нуди, логичен потег би било да си замине, бидејќи мислам дека Артета не смета многу на него, а ЕСР заслужув да игра некаде и да има минутажа.

полека малце со продавањето играчи, наредна сезона и во ЛШ играме.

полека малце со продавањето играчи, наредна сезона и во ЛШ играме.
Кој жити се од овие што ги набројав очекуваш да придонесат нешто у ЛШ
Автоматски споено мислење:

Ок освен Џака ( кој сака да си оди ) и Балогун ( кој нејќе да се бори за место ), другиве се дедвуд

Здраво дечки
Каква е процедурата да се појди да се гледа утакмица од Арсенал во живо на Емирати во Лондон и дали воопшто е изводливо и исплатливо такво нешто ?

Џака стварно големо влијание имал во тимов :D

1688684415141.png

П.С. И официјално Џака си замина, 20 милки од него. Реално кариерата во Арсенал му беше со многу подеми и падови, но на крајот му беше во нагорна линија и како сосема пристоен играч ќе го памтиме. Пример е за играч како може да биде from zero to hero само ако поработи на себе и ако му се даде втора шанса. Имаше конфликти и со тренерот и со навивачите и со Обамејанг ако добро памтам (може и со други играчи), после сезона како ланската се е простено и се најдобро му посакуваме понатаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom